跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我在產後第5個星期開始來經喇!點解咁快嘅?你o地係唔係一樣呢?

洋房

6 weeks already -- Not yet 來經wow!

原文章由 venus_mama08 於 08-10-21 18:17 發表
我在產後第5個星期開始來經喇!點解咁快嘅?你o地係唔係一樣呢?

洋房

Are U breast-feeding?
If yes, 100% breast-feed or breast + bottle feed?

別墅

i'm bottle feeding. breast-feeding is late for M.

原文章由 bb0809 於 08-10-21 19:27 發表
Are U breast-feeding?
If yes, 100% breast-feed or breast + bottle feed?

男爵府

我o岩o岩又流左半日, 好少量咁
大仔o個時又係咁, 7個月先正式黎m, 但間唔中就有半日m咁

洋房

OIC!
Then seems that 5 weeks to M-come is normal for a bottle feed mum la!

Any M pain for the 產後第一次月經 ?

原文章由 venus_mama08 於 08-10-21 20:20 發表
i'm bottle feeding. breast-feeding is late for M.

別墅

no painful as before,
before, i need to eat medicine every time.
Now, just feel a little bit uncomfortable

原文章由 bb0809 於 08-10-22 00:24 發表
OIC!
Then seems that 5 weeks to M-come is normal for a bottle feed mum la!

Any M pain for the 產後第一次月經 ?

複式洋房

我都係5個星期左右黎M, 之前2日仲去跑步, 開頭仲以為因為跑步而引致添.....

大宅

我生完第7weeks 黎m

d量好似少左, 同埋無以前甘痛啦

大宅

認識瑞士牛牛第一回

死啦,我嚟咗成兩個禮拜。。。會唔會有啲唔正常?
教育便是一輩子的承諾

大宅

我d惡露仲未完全停晒.....

想問下如果未停係唔係唔可以做產後檢查?

別墅

yes ah, cannot ga, need to wait until its clean

原文章由 heygirl 於 08-10-24 10:42 發表

男爵府

原文章由 venus_mama08 於 08-10-24 12:54 發表
yes ah, cannot ga, need to wait until its clean

我6 個星期來, 今日來m了,不過比以前痛, 開頭仲以為自己有問題~~
我係breast feed 架, 唔知why 咁快來m , 聽講bf 會遲d來 m架ma.€€

別墅

yes ah, breast-feeding is late for M ga wor. so that it can help to 避孕. Y u have M so early?

原文章由 zozo2005 於 08-10-25 15:25 發表

我6 個星期來, 今日來m了,不過比以前痛, 開頭仲以為自己有問題~~
我係breast feed 架, 唔知why 咁快來m , 聽講bf 會遲d來 m架ma.€€

大宅

我唔係breast feed,但係都仲未來M?

別墅

how many weeks u r now?

原文章由 gyeung77 於 08-10-25 22:10 發表
我唔係breast feed,但係都仲未來M?

複式洋房

我2個星期前做完產後檢查.. 醫生話3 星期後會有月經... 但現在仍冇...

別墅

my M is last for 1 week la, but still not yet to finish......
this friday, i need to產檢. If not yet to finish, may be need to cancel the appointment

複式洋房

原文章由 heygirl 於 08-10-24 10:42 發表

我d 惡露都系呀, 一日有一時無...好煩!
你個傷口仲有無痛呀? 我仲有d 痛, 未好返晒...好似感覺仲有條線頭系入邊, 都唔知點算....我b 岩岩琴日滿月!

男爵府

原文章由 venus_mama08 於 08-10-25 20:53 發表
yes ah, breast-feeding is late for M ga wor. so that it can help to 避孕. Y u have M so early?

可能唔係m,來了兩日又停了,有點擔心,明天去健康院產後檢查,睇下有冇問題先~~

首頁

尾頁

跳至