自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

聽朋友講佢去過 X香食一蚊一隻雞...計法如下:

假設隻雞原價$100, 要收番加一, = $10 再加 $1 (雞價) = $11.00
薑蓉: $40.00 碟, 加一$4.00 = $44.00.

朋友唔知"訂", 要左兩碟薑蓉, 結果一碟一蚊雞收番: $44 + $44 + $11 = $99

男爵府

吓~咁都得

原帖由 特務A 於 09-2-27 15:42 發表

假設隻雞原價$100, 要收番加一, = $10 再加 $1 (雞價) = $11.00
薑蓉: $40.00 碟, 加一$4.00 = $44.00.

朋友唔知"訂", 要左兩碟薑蓉, 結果一碟一蚊雞收番: $44 + $44 ...

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

係邊間?可唔可話比我地知

珍珠宮

我唔信!! 我今晚會去, 試完話你地知.

侯爵府

好媽媽勳章

唔係wor 個日我去得福個間 真係1元1只貴妃雞 冇取巧 有2碟姜容送 佢冇限你叫幾只hen 我地5個人reorder 多2次hen 埋單真係見收左2元咋喎 anyway 佢地仲有其他小采做緊promo 38-48元一款 都好多種簡 真係抵喎 我地埋單除番人頭都係50元到咋
原帖由 macca 於 09-2-27 15:48 發表

大宅

原帖由 macca 於 09-2-27 15:48 發表
macca >> 我都唔知架, 只不過收到朋友既mail所以就post上黎, 睇吓大家有冇邊位知唔知道係真定假, 好吖你今晚去試吓睇下真唔真.

男爵府

我諗你朋友吹水居多啦,我食過n次稻香既1蚊雞,永無你講嗰d奸招.

朋友唔知"訂", 要左兩碟薑蓉, 結果一碟一蚊雞收番: $44 + $44 ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

早幾年曾經試過, 但係應該唔係fr今次呢個....你有無問你朋友係唔係最近的事? 定係佢以前試過, 所以諗住今次都係咁呀!!!!

珍珠宮

咁大個囡未聽過 $40 碟薑蓉,唔好去搶 :;pppp: 要自備先得

如果 waiter 無出聲,我會同佢理論
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

別墅

但果個excel file d promotion 吾準的, 我昨天去左東涌果間x邦飲茶, file話每人可點一款點心, 價錢係一蚊, 但去到佢地話冇呢個優惠, 所以最好打電話去confirm好些:(

原帖由 happyvv 於 09-2-27 15:55 發表
我諗你朋友吹水居多啦,我食過n次稻香既1蚊雞,永無你講嗰d奸招.

等待驗證會員

我前日先去食完, $1猪骨pot + $1 雞, 係有2碟薑蓉但無咩薑蓉費喎. 每个人都係$100. 幾抵食架都

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

佢地之前成日都有呢個promotion
我之前食都冇你朋友講果樣野
如果真係40蚊一碟薑蓉
今日新聞仲唔報咩

民房

你在哪聽說的呢? 我昨晚也一個人去了X香食一蚊雞, 但都沒收姜蓉錢.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都去潮館食過$1雞,好抵,冇取朽,1至4晚市6折,冇茶冇加一勁抵食

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=13577

禁止訪問

好媽媽勳章

伯爵府

我上星期先去過稻香
真係一蚊一隻雞,
無取巧喎
不過雪雞囉,無肉味,d肉質仲好鞋
d 伙計話無限定叫幾隻
不過只限堂食,不可外帶

男爵府

稻香的1蚊雞沒有取巧,而且味道OK。

但有一次在德福稻香,有一台坐卡位的3人食客,他們與侍應相熟,我眼見叫了起碼4碟1蚊雞,侍應不斷拿食物盒和紙袋給他們盛起D雞,餐牌上寫明不准帶走。

我故意跟住叫了2碟雞,叫該侍應給我食物盒,她說特價食品不可帶走,我問她為甚麼那枱食客可以,她面有難色,為免被投訴,便去拿盒給我。

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

我尋晚都食過, 只係收$1.00
不過我見到個奇景就係有五個C9一共叫咗八隻雞(冇叫其他嘢, 只係叫雞), 仲要每隻雞一開四, 然後用手食, 仲要食唔哂, 浪費! 我就做唔出嘞!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我上星期已試過客家好棧, 我點了3隻雞+1個小菜+10元3支可樂都係$3+$62+$10=$75沒有加1沒有茶位

首頁

尾頁

跳至