夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

以下是星期五我與老公在街食飯時對話 :
(之前沒有事發生的)

老婆 :

如果之前我們沒相遇, 現在才識你會否選我 ?
老公 : 不會 !
老婆 : 為什麼 ?
老公 : 不知道 ! 你想食什麼呢 ?

老婆 : 點解不知道 ? 那選什麼人 ?
老公 : 都是地球人 !
老婆 : 你都不是太愛我 !
老公 : 那你都不是太愛我 ! 問這些問題 !

然後氣分不愉快, 老公有意無意乙米返我, 又改答案 : 我講你又信… !

(他以前遇到類似問題不會回復我及會答會的!)

現在我不開心幾天, 2天都因其他事嬲他 ! 我覺得同佢有距離了…!

你們點睇 ? !

珍珠宮

好媽媽勳章

唔好係度自尋煩惱啦

男爵府

無聊囉..

換轉係你, 你又會點答..

點解有時,兩公婆唔可以傾心事,
就係因為有D位,無辦法講出真相...

有D野,當無聊話題既話,就唔好上心..

伯爵府

你同你老公幾多歲呀, 咁小朋友既.

侯爵府

有d覺得你多如囉,做埋無謂野,
你問完佢,佢又答左你喇,咁你點丫?
因為一個咁既問題,你覺得你同老公有距離,
咁你會點做呢?離婚??有時識做d,唔好問d
無聊問題,咪唔會攪到自己唔開心囉

複式洋房

坦白講, 唔可能發生o既事為咩要問呢? o岩聽答案答左何嘗唔係應酬你...... 唔通你搵多啦A夢幫你用時光機試下佢有冇呃你? 佢寧靜激嬲你都講唔o岩聽個答案, 好明顯佢已經非常厭倦你呢類"類似問題", 所以唔好再問啦! 愛唔只係用口講, 要用行為表示架!

大宅

原帖由 eunice23 於 09-3-2 11:00 發表
有d覺得你多如囉,做埋無謂野,
你問完佢,佢又答左你喇,咁你點丫?
因為一個咁既問題,你覺得你同老公有距離,
咁你會點做呢?離婚??有時識做d,唔好問d
無聊問題,咪唔會攪到自己唔開心囉 ...

同意!
我老公都成日叫我唔問埋d無聊問題!
話無建設性, 講黎多餘wor!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

千祈唔好做啲會令自己唔開心既事

男爵府

畀面勳章

自尋煩惱

大宅

佢吾鬧你無鬼聊,算好好架啦

原帖由 HAPPYBABY2008 於 09-3-2 09:59 發表
以下是星期五我與老公在街食飯時對話 :
(之前沒有事發生的)

老婆 :

如果之前我們沒相遇, 現在才識你會否選我 ?
老公 : 不會 !
老婆 : 為什麼 ?
老公 : 不知道 ! 你想食什麼呢 ?

老婆 : 點解不知道 ? 那選什麼 ...

侯爵府

咪搵野黎煩啦,冇遇到你當然會遇到另一個女人,
好平常JAR,唔洗咁介懷WOR,
慶幸宜家你地遇到大家,咁咪夠LOR

男爵府

畀面勳章

i thk your question is quite non-sense too...

also .....what can you expect when you ask him this kind of question in the open area jie??

i understand you in fact want him to "tum" you....but it's not the right timing

子爵府

哈~ 小事啦~
你老公答得好風趣~

大宅

好媽媽勳章

我個C6最憎我問呢D問題嫁...哈...原來有人同我一樣咁無聊囉, 不過...冇論佢點答我都只當笑話, 不會放在心上, 因為呢D問題係無聊話題嘛!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實答案真係咁重要嗎??我覺得聽完就算囉~~就算佢而家答你會,都唔代表一世都會~~我個pk之前我同佢講,第時我死左,你唔好搵第二個呀,佢開頭話梗係唔得啦~~之後又話一定唔會~~到而家??我都未死,佢已經搵第二個喇~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

禁止發言

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實d男人好怕女人問呢d問題.答唔答都死

複式洋房

哈哈~
如果我系你我會答反佢:
如果之前我地沒相遇~我都吾會揀反你啵 ~呵呵~我地真系夾
比我會甘答~等佢感受下自己最愛既人比甘既答案自己會有咩感受~

伯爵府

邊有男人鍾意個女人成日問埋晒呢啲超無聊的問題架, 如果佢而家先識你, 知你會問呢啲問題, 梗係答唔選你啦. 好正常的一個答案, 問完呢啲問題, 佢唔鬧你一餐都算對你好啦, 仲想佢氹返你?!

複式洋房

我唔會問也無需知答案.(耍花槍其外)
從來就認為係世上,老公再難揾到比我更好的老婆.
如有,我就恭喜佢.
返而係,當年我同老公對話,其實係佢無問也無答, 只係我有感而發.
老婆:俾我再揀多一次,我唔會揀你做老公.
老公:沈默不語.
老婆:我哋係兩個世界嘅人(佢長駐大陸),根本就唔應該一齊.其實你應在大陸娶妻,過你正常夫婦生活.
老公:都係沈默不語.
老婆:我唔知結婚為乜,根本同單親家庭有乜分別.所有事都要自己面對.
老公:無奈,繼續沈默不語.
不過,男人係聽完就算,都已成定局結左婚.

p.s.樓主又無需咁上心,我咁講並不代表我唔愛老公,我只係吐吓氣!

首頁

尾頁

跳至