想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

I started my Menogon injection on 27/3 Fri, after the 1st day injection, I got really bad headache and nausea; Ii thought I might get flu. On the 2nd day, I even got fever in the middle of the night, and my injection area was very red and swollen. After that night fever, I was ok afterward, I though, it's not the drug reaction.

After 7 days injection, I got fever back on Thu night. I thought that’s very strange, I never had this kind of reactions in my past ivf treatments. This is not the first time I have ivf. The only difference is the drug I use is Menogon (public hospital standard drug) this time instead of Gonal -F, However, I went back to QM to do the U/S scan the next day, and told Dr White Hair that I got fever on Sat and Thur night, and asked whether it would be possible I got reaction to the drug 药物敏感?

Dr WH was not convinced that my fever was related to the injection. He said it might be flu, but I did not get any other flu symptoms apart from fever. He said there WASN”T any research finding showing that this drug will cause fever 从来没有医学文献记载.

I kept telling Dr WH that I did not feel like I had flu, it’s just not flu, he just did not listen to me. Eventually, I had no choice but believed him that the fever was not related to the drug, and they gave me another injection that morning before I left the clinic. I went home I was so tired, I could not go to work, and I had a bit fever all afternoon and in the evening as well.

I decided to do some search over the internet about my strange reaction. I found two leaflet files from the drug manufacturer in other countries, the leaflets are for doctors, they clearly stated in the adverse reactions part, there are reports of flu-like symptoms including fever, chills, musculoskeletal aches, joint pains, nausea….etc. You can see these leaflets in the following links:-
http://www.e-med.co.il/emed/drugdb/DrugData/Drugs/showdocleaf.asp?drug_id=4889
http://www.fda.gov/CDER/foi/label/1999/21047lbl.pdf

When I read these leaflets, both my husband and I were so angry with Dr WH, how come he just ignored my reaction to the drug. From the leaflet I read, there are less than 1% of people who will develop this kind of reaction, but the Dr just cannot ignore it and so determine to say that is impossible!!! 虽然很少人有,less than 1%, 但不是没可能!!!

I called QM again yesterday (Sat) to tell the nurse that I still have fever. We went back this morning, the first sentence Dr WH burst out from his month was that’s impossible that my fever’s related to the drug….Then,
I said I do have fever even at that moment, then he said he could not explain why I had fever. My husband burst out saying that there were cases recorded. Dr WH just insisted that’s not true. We did not want to embarrass Dr WH as there were interns
实习生 in the room, and the end of the day, we have to go back to see him to continue the treatment . So, we did not take the leaflets out to show him. I just asked whether I can use Gonal-F instead for the rest of the treatment. He answered impatiently that we have to pay more for the Gonal-F, it is not included in the drug package. We said that’s fine, we will pay for it. He let out an irritated sigh and turned round to his computer starting editing my record, he eventually chanaged the drug for me very unwillingly. He was just so rude and did not care about what we said. 非常没礼貌!!!

If changing drug will not affect my treatment, why did he just offer that when I told him that I had fever at the very beginning??? He just had not tried to give any solution of my fever.

He just so arrogant that he think he is God, he will not be wrong, and just does not listen to us.

不好意思,我打中文很慢。所以打英文, 很沉气,但我很激气!!!

We share, pray and support for each others, come and join us!
哈拿小組 
主辦:香港教會更新運動
對象:經長時間等候生育,經歷懷孕困難的女性(已信主或未信主均可)
日期:每月第二個週六2:00 pm – 4:00 pm

大宅

原帖由 YimYee 於 09-3-8 17:23 發表
I started my Menogon injection on 27/3 Fri, after the 1st day injection, I got really bad headache and nausea; Ii thought I might get flu. On the 2nd day, I even got fever in the middle of the night, ...

YimYee,

Sorry to hear what had happen to you. And I think for some so-called Professional doctors, they are just too confident in themselves and usually just ignore the rare case. Just like the spinal headache that i m currently experiencing after my spinal anesthesia 3 months ago. I also search in internet, it happen to less than 0.5% of the patient. The Dr. 林勇行 and 麻醉師 Dr. 邱學誠 insist that it will not happen. But IT DID happen to me, it is rare doesn't mean it won't happen.....
they must be open minded to rare case. They should not ignore patient's voice.....

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

agree, agree!!!
the so-called professional dr won't even listen to what patient worries and says. they will not even dare to be convicted that they might have wrong judgement sometimes...

i have come across similar case, u can have a look from the following link:

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1813835&extra=page%3D1&page=3

禁止訪問

複式洋房

原帖由 catcat0000 於 09-3-8 22:52 發表
Dr White Hair 是否 Dr Ng. 妳可以在QM投訴佢並轉換醫生,並在醫務委員會投訴佢

投訴佢啦,我都覺得Dr. ng 好自大,冇禮貌,不顧病人感受,
我都想complain 佢.

大宅

I want to complain him as well, but I think he is the top doctor in that department, I don't think I can change any other dr. You know he is the Prof, not junior doctor. I still need to go back to have treatment. I will keep all the details in file, maybe I will complain him after all the treatment.

After changing the drug, I feel much better now, much more enengy!!! I can go to work, I could not go to work last Fri,
原帖由 sweetgirl 於 09-3-9 10:48 發表

投訴佢啦,我都覺得Dr. ng 好自大,冇禮貌,不顧病人感受,
我都想complain 佢.

We share, pray and support for each others, come and join us!
哈拿小組 
對象:經長時間等候生育,經歷懷孕困難的女性(已信主或未信主均可)

禁止訪問

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

i can sharing my experience with all of you!

你們所講的dr ng, 我都了解他的處事方式! 我朋友都是做醫生的, 所有教授級的醫生都傾向不容許任何人挑戰他們的專業知識! 因此他們都會不太接納非專業人仕提供的意見!

但試試用另一個角度, 若果每一個病人都有自己的見解及方法, 那醫生會很難決定怎去安排一個療程的!

我都曾為另一個教授有近似的經驗, 但結果我沒有再嬲那教授,雖然他有一次的判斷不是太正確! 但及後的判斷及診治都精確無誤! 我不能因為一次半次的事件否定所有的! 結果我的小b平安到步, 是一個事實!

希望yim yee你別投訴你所講那個dr, 因為事實上在qm做ivf有經驗的醫生很多已走到私家工作(為的是錢及福利), 沒有幾個像dr WH仍然肯留下來努力的工作! 可能他真的判斷有不準確, 但請想想有幾個有經驗的醫生仍肯留在這辛苦的工作環境工作! 真的我知道他們很多都日以繼夜的工作, 沒假期沒時間休息!

求主醫治你身體不適

以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

大宅

Manwah,

Thanks for your sharing. I understand very very much the workload is very heavy for doctors who work in public hospital, my best friend is a dr who had worked in public hospital for 10years.

"所有教授級的醫生都傾向不容許任何人挑戰他們的專業知識! 因此他們都會不太接納非專業人仕提供的意見!" I did not challange his 專業知識, I told him I had fever, he had not even tried to listen and understand why I had fever, just insisted that my fever is not related to the drug. I am sorry, but I cannot accept his attitude, not listening to his patients. I have not questioned about his treatment or protocol 療程.

但試試用另一個角度, 若果每一個病人都有自己的見解及方法, 那醫生會很難決定怎去安排一個療程的! But if the doctor is not willing to listen to his patient about the response to the drug, how can the doctor give the correct judgement to use the correct drug!!!

I do not really 嬲 this dr, I just cannot understand why his attitude is so rude and not considerate at all.

I am not going to make any complaint at this moment, but I will write to him at the end of all my treatments to express my points of view for the good sake of other patients, I know my case is very rare, but he cannot just ignore it. Other patients may have the same reaction one day.

You image, if this is my first ivf, I do not have any experience, I will think that is what ivf would be, I would have such bad reaction, fever etc, so unbearable. However, this is not true...

I can accept his 判斷不準確, because he is a human being, we all will make mistake, but I cannot accept his arrogant attitude.

原帖由 Manwah 於 09-3-9 17:23 發表
i can sharing my experience with all of you!

你們所講的dr ng, 我都了解他的處事方式! 我朋友都是做醫生的, 所有教授級的醫生都傾向不容許任何人挑戰他們的專業知識! 因此他們都會不太接納非專業人仕提供的意見! ...
哈拿小組 

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

yim yee,

你好, 我都係睇你所指的dr ng, 我現在都有左16wk啦, ivf一次成功, 我想分享我的經歷.

我之前睇董醫生, 3次iui都唔成功(其中一次小產). 最後轉睇qm 私家症. 我已經37歲, 第一次睇佢已經話我有d衰退, 不過是年齡的問題, 我搵得佢, 只有信佢, 佢叫我做咩, 我就照做, 我冇問佢嘢, 每次都係佢主動話我知我的情況, 我從冇理會佢做咩會叫我咁做, 如噴唔噴鼻, 藥的份量, 打多幾多針... 雖然我有權問, 但我知, 醫生冇理由會聽一個好似我咁唔專業的人的意見. 結果, 我抽到14個卵子, 9 個成功分裂, 但醫生話其中3個grading唔高, 唔好要, 我結果放了兩個, 雪了4個.

我其實好感激dr ng, 特別是抽卵同放胎, 佢叫我唔好驚, 佢表現好輕鬆, 令我都好放鬆, 抽卵好痛, 佢又一路鼓勵我, 講比我知我好好, 抽到好多, 好叻......佢講嘢唔多, 但每一句都好肯定, 我起初幾針冇反應, 佢直接同我講我情況唔好, 谷唔起, 要加針加藥, 後來谷到好多, 佢話比我知超額完成! 我反而覺得佢唔會比d錯誤期望我.

我有左6wk左右作小產, 亞b又細左, 佢每兩個星期叫我覆診一次, 次次親自睇我, 連醫院亞姐都話我咁好, 次次都係dr ng 睇, (因為有d係醫生仔睇, 即使係私家症), 睇到差不多12wk穩定才轉介.

我其實好明白你的情況, 因為我睇董醫生的時候都有不快的經歷才轉醫生, 但我十分同意 manwah 的見解, 若果每一個病人都有自己的見解及方法, 那醫生會很難決定怎去安排一個療程的, 何況他們是專業, 我們有時真的了解太少, 而且, 若果醫生按病人的要求去做, 真的出事時誰負責呢.

yim yee, 我常用一句經文安慰自己, "賞賜的是耶和華, 收取的也是耶和華...." 我的信心不是在醫生那裏, 而是神那裏, 我只求神按佢的心意成就, 若果用得著醫生的話, 就藉醫生的手醫治.

還有一件事, 我抽卵的時候(已躺在手術床上), 唔知點解手術室播住"奇異恩典"這首詩歌, 我知神提醒我, 生命是神賜予的, 我的生命都係神賜比我的, 是恩典, 我一直都把這件事記在心中, 不忘主恩, 嘗試用感恩的心面對, 用信心依靠, 你必定可以經歷從神而來的平安!

求主保守你的身體, 並有平安喜樂在心中!

兒女是耶和華所賜的產業.所懷的胎、是他所給的賞賜。
詩 127:3

我的肺腑是你所造的.我在母腹中、你已覆庇我。我要稱謝你、因我受造奇妙可畏.你的作為奇妙.這是我心深知道的。
詩篇139:13-14

大宅

sweetcutecat,

唔好意思.我並不太認同你既講法.
可能你係dr. Ng度有good experience. 但咁並不代表佢冇問題.醫生離講,如果佢睇+個症,有九個小心,有一個疏忽(or "求其").其實都不可接受. 對於醫生來說,佢每日處理好多條人命.但對病人來說,就得自己一條命. 冇錯.醫生都係人,都會犯錯.但係冇心之失,還是疏忽,係完全不同的.
犯錯後既處理方法亦十分重要.
你係 dr. Ng度冇出事,你當然覺得冇問題. YimYee係佢度出左事, e個係事實.係耍正視.並耍設法,令同數事情不再發生. YimYee 只係發燒,萬一有d patient 打左隻藥會致命.咁就會係一條人命.....

Ruby06

原帖由 sweetcutecat 於 09-3-9 18:22 發表
yim yee,

你好, 我都係睇你所指的dr ng, 我現在都有左16wk啦, ivf一次成功, 我想分享我的經歷.

我之前睇董醫生, 3次iui都唔成功(其中一次小產). 最後轉睇qm 私家症. 我已經37歲, 第一次睇佢已經話我有d衰退, 不過 ...

大宅

原帖由 sweetcutecat 於 09-3-9 18:22 發表
yim yee,

我之前睇董醫生, 3次iui都唔成功(其中一次小產). 最後轉睇qm 私家症. 我已經37歲, 第一次睇佢已經話我有d衰退, 不過 ...

仲有.你有冇諗過點解你一次ivf就ok and Dr. Ng 對你又幾好呢???
我個人覺得....其実你個case可能佢一早己有把握....你雖然37歲,但境然仲抽倒成14 egg, 最後仲有得雪egg.... e d咁好做既case, 佢地梗係對你好啦...
我話比你知,我39歲時開始做ivf..我冇你咁好采.無論點都只係抽得 1 egg.更加唔洗認雪 egg. 香港大部份 fertility doctors, 個個見倒我個case 都冷言冷語...講盡難聽說語.叫我唔好再曬時間曬錢搞.一腳就想踢我走.
最後我死不放棄,終於揾倒一個私家fertility doctor 肯接我個case. 最後於41歲生左我個仔....

所以, ssweetcutecat, dr. Ng 對你好,並不一定因為佢係好醫生,只可能因為你個case 對佢離講係易做ja....

ruby06

別墅

原帖由 Ruby06 於 09-3-9 20:51 發表

仲有.你有冇諗過點解你一次ivf就ok and Dr. Ng 對你又幾好呢???
我個人覺得....其実你個case可能佢一早己有把握....你雖然37歲,但境然仲抽倒成14 egg, 最後仲有得雪egg.... e d咁好做既case, 佢地 ...

我都係睇dr.ng, 我現在還在等result.
我在仁安毛醫生做了一次iui, 結果是失敗, 後來再去梁啟文醫生做了3次iui, 結果都是失敗. 現在在朋友介紹下去了qm, 做了第一次ivf( 現在在等消息), 當然是dr.ng主診, 每個醫生都好專業. 我相信sweetcutecat不是因為成功才這樣說.
其實yimyee都是想在這兒提出哩, 大家研究研究一下. 每個人的經歷和感受都不同; 但yimyee, 我同意妳可以完成treatment後, 表達給dr.ng知道溝通是何重要.

大家都不要動肝火, 等待bingo更重要!

大宅

你們所講的dr ng, 我都了解他的處事方式! 我朋友都是做醫生的, 所有教授級的醫生都傾向不容許任何人挑戰他們的專業知識! 因此他們都會不太接納非專業人仕提供的意見! ...

Manwah,

唔好意思,我並不大同意你既講法, 我的意見如下.

你們所講的drng, 我都了解他的處事方式!我朋友都是做醫生的,所有教授級的醫生都傾向不容許任何人挑戰他們的專業知識! 因此他們都會不太接納非專業人仕提供的意見!
但試試用另一個角度, 若果每一個病人都有自己的見解及方法, 那醫生會很難決定怎去安排一個療程的!

以上只係老一輩,古板,守舊醫生既心態及做法.今時今日,真的過時了….
我都有些相對較年輕既教授級醫生朋友.佢地話宜家時代唔同左.一般市民既教育水準高左,亦着重知情權(以前比病人d藥,好多時唔洗寫明藥各,而家都一定耍寫到明係咩萼啦).而家d病人亦比以前knowledgeable,因為資訊發達,許多病人都從網上或其他途徑掌握到自己病情既資料.我個教授級醫生朋友自己都承認,係有d罕見既病,病人有時比醫生更了解自己的病.因病人會花很多時閒及心思,搜集有關自己個病既資料,但醫生有那麼夕病人,又怎能做到呢? 我個教授級醫生朋友亦話,現今醫生同病人的關係亦改变了.以前係醫生教病人怎樣做.而家係醫生提供各種沿病方法既利幣,俱病人選擇.由one wayeducation 变成two way discussion. 所以你所講既“不太接納非專業人仕提供的意見”.今時今日己经行唔通.

我都曾為另一個教授有近似的經驗,但結果我沒有再嬲那教授,雖然他有一次的判斷不是太正確! 但及後的判斷及診治都精確無誤! 我不能因為一次半次的事件否定所有的! 結果我的小b平安到步, 是一個事實!

你比較奵采,你個醫生有一次判斷不太正確,你小b仍能平安到步,你當然可以定諒他啦!
但你試試換一個再度看.如果你三番四次質疑佢e個不太正確既判斷,佢都唔理.最後 touch wood 令到你小b不能平安到步.你還能完諒他嗎?還會說一次半次的事件不能否定所有的”嗎??????????????

希望yimyee你別投訴你所講那個dr,因為事實上在qmivf有經驗的醫生很多已走到私家工作(為的是錢及福利), 沒有幾個像dr WH仍然肯留下來努力的工作! 可能他真的判斷有不準確, 但請想想有幾個有經驗的醫生仍肯留在這辛苦的工作環境工作!
真的我知道他們很多都日以繼夜的工作,沒假期沒時間休息!

事実上,醫生留係政府還是私人執業,只係個人選擇.
留係政府並不一定特別偉大”.
可能只係佢怕煩,唔想自己run clinic, 亦可能佢怕挑戰,亦可能佢怕轉換環境….QM佢都可以睇私家症,一樣揾錢,政府福利比私家還好,仲係鉄鈑碗添.
私人執業亦不代表醫生一定貪錢,佢地可能只係求更高自由度.或可以接d政府認為成本效益太低唔比佢地收既case(eg. 我個case.)

冇錯,醫生係人,都會犯錯.如果佢係無心之失或係無可避免既錯.或許是可以完諒的.
但如果係疏忽,又或係"大安主義",又或許係一些原本可以避免既錯...人命關天...又價得完諒嗎?

大宅

Manwah,

唔好意思,我並不大同意你既講法, 我的意見如下.

你們所講的drng, 我都了解他的處事方式!我朋友都是做醫生的,所有教授級的醫生都傾向不容許任何人挑戰他們的專業知識! 因此他們都會不太接納非專業人仕提供的意見!

以上只係老一輩,古板,守舊醫生既心態及做法.今時今日,真的過時了….
我都有些相對較年輕既教授級醫生朋友.佢地話宜家時代唔同左.一般市民既教育水準高左,亦着重知情權(以前比病人d藥,好多時唔洗寫明藥各,而家都一定耍寫到明係咩萼啦).而家d病人亦比以前knowledgeable,因為資訊發達,許多病人都從網上或其他途徑掌握到自己病情既資料.我個教授級醫生朋友自己都承認,係有d罕見既病,病人有時比醫生更了解自己的病.因病人會花很多時閒及心思,搜集有關自己個病既資料,但醫生有那麼夕病人,又怎能做到呢? 我個教授級醫生朋友亦話,現今醫生同病人的關係亦改变了.以前係醫生教病人怎樣做.而家係醫生提供各種沿病方法既利幣,俱病人選擇.由one wayeducation 变成two way discussion. 所以你所講既“不太接納非專業人仕提供的意見”.今時今日己经行唔通.

我都曾為另一個教授有近似的經驗,但結果我沒有再嬲那教授,雖然他有一次的判斷不是太正確! 但及後的判斷及診治都精確無誤! 我不能因為一次半次的事件否定所有的! 結果我的小b平安到步, 是一個事實!

你比較奵采,你個醫生有一次判斷不太正確,你小b仍能平安到步,你當然可以定諒他啦!
但你試試換一個再度看.如果你三番四次質疑佢e個不太正確既判斷,佢都唔理.最後 touch wood 令到你小b不能平安到步.你還能完諒他嗎?還會說一次半次的事件不能否定所有的”嗎??????????????

希望yimyee你別投訴你所講那個dr,因為事實上在qmivf有經驗的醫生很多已走到私家工作(為的是錢及福利), 沒有幾個像dr WH仍然肯留下來努力的工作! 可能他真的判斷有不準確, 但請想想有幾個有經驗的醫生仍肯留在這辛苦的工作環境工作!
真的我知道他們很多都日以繼夜的工作,沒假期沒時間休息!

事実上,醫生留係政府還是私人執業,只係個人選擇.
留係政府並不一定特別偉大”.
可能只係佢怕煩,唔想自己run clinic, 亦可能佢怕挑戰,亦可能佢怕轉換環境….QM佢都可以睇私家症,一樣揾錢,政府福利比私家還好,仲係鉄鈑碗添.
私人執業亦不代表醫生一定貪錢,佢地可能只係求更高自由度.或可以接d政府認為成本效益太低唔比佢地收既case(eg. 我個case.)

冇錯,醫生係人,都會犯錯.如果佢係無心之失或係無可避免既錯.或許是可以完諒的.
但如果係疏忽,又或係"大安主義",又或許係一些原本可以避免既錯...人命關天...又價得完諒嗎?

男爵府

ruby06
請問方便講令你成功的是哪個好醫生, 等sis們分享吓~
原帖由 Ruby06 於 9-3-2009 20:51 發表

我個人覺得....其実你個case可能佢一早己有把握....你雖然37歲,但境然仲抽倒成14 egg, 最後仲有得雪egg.... e d咁好做既case, 佢地 ...

大宅

原帖由 sabinalum 於 09-3-9 23:10 發表

我在仁安毛醫生做了一次iui, 結果是失敗, 後來再去梁啟文醫生做了3次iui, 結果都是失敗. 現在在朋友介紹下去了qm, 做了第一次ivf( 現在在等消息), 當然是dr.ng主診, 每個醫 ...

各位姊妹,

真係非常唔好意思...我睇番自己d posting, 語氣好似重左d, sorry.希望大家唔好介意.我冇惡意的.只係唔低得個dr.咁樣對 YimYee je.

ruby06

別墅

原帖由 sabinalum 於 09-3-9 23:10 發表

我在仁安毛醫生做了一次iui, 結果是失敗, 後來再去梁啟文醫生做了3次iui, 結果都是失敗. 現在在朋友介紹下去了qm, 做了第一次ivf( 現在在等消息), 當然是dr.ng主診, 每個醫 ...

大宅

I also see dr. ng in QM private line.

I also see many good dr. before. I think different dr. said different things. it depends on whom you believe.

when i believe this dr., i stay in that clinic to see 6-9 months. if still fail, i leave.

i have satisfactory experience in QM so i can't comment anything. i can say i'm OK with QM private line service.

i bingo at 1st ivf at QM but miscarriage. but i'll do FET this month.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Ruby06,

唔緊要, 有唔順氣梗要發洩下啦, 不過, 我的情況不是你想像咁好, 如果唔係, 我都唔駛轉醫生啦! 不過, 醫生真係要夾, 我最後一次iui, 打左好多針但連蛋都谷唔起, 不過, 醫生話搏一搏, 照做啦, 我都有唔開心, 不過媽媽同我講, 命裏有時終須有, 命裏冇時莫強求, 最後當然失敗, 仲比醫生話我, 這次之後放棄了, 唔想再做任何 treatment.
後來見到朋友 ivf成功, 又鼓勵我去試, 咪轉去 dr ng 再黎過, 第一次見dr ng佢就話我的卵巢有d衰退(睇左report 同照u/s), 我話比自己聽唔得或者未係時候, 當我的指望唔係放係人的身上, 而是仰望神, 一切又唔同左. (希望大家唔好話我講耶穌啦!)

yim yee,

不育的路不好走, 我由唔係高齡走到高齡, 由有工做走到冇工做, 但我知道神有佢的時間, 我當是學習忍耐等候的功課, 神比我地經歷得嘅, 一定有佢的原因, 我同老公都成日話, 我地的經歷是神叫我地學習做好爸媽的訓練. yim yee, 多禱告, 多力量, 你一定會有唔同的睇法, 唔好動怒, 傷身啊! 要記住, 喜樂的心乃是良藥! Take care , pray for you!

原帖由 Ruby06 於 09-3-9 23:25 發表

各位姊妹,

真係非常唔好意思...我睇番自己d posting, 語氣好似重左d, sorry.希望大家唔好介意.我冇惡意的.只係唔低得個dr.咁樣對 YimYee je.

ruby06

兒女是耶和華所賜的產業.所懷的胎、是他所給的賞賜。
詩 127:3

我的肺腑是你所造的.我在母腹中、你已覆庇我。我要稱謝你、因我受造奇妙可畏.你的作為奇妙.這是我心深知道的。
詩篇139:13-14

首頁

尾頁

跳至