夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁
該用戶已被刪除

有無人試過有好轟轟烈烈既愛情, 但最後都係分手or離婚收場

大宅

Re: 有無人試過有好轟轟烈烈既愛情, 但最後都係分手or離婚收場

我朋友LAW....
佢係個好鬼用情專一的男人...點知遇到個負心女人.
我朋友係一見鍾情...但又好鬼專一個類....
點知....相識唔夠一年結婚....結婚3年...現在離婚了
離婚原因係個女人有第3者介入....原來個女人一向一腳踏二船...點知當我朋友求婚個時候剛好與對方吵架....結果..答應了這段求婚...結婚唔夠半年個女人自己說出了這事情給我朋友聽...原因...個女人話仍然很愛舊男友WA...後來我朋友知道後竟然原諒佢...佢話知道愛一個人好辛苦...便由他們再一起來往..但大家也知道成年人....有來往一定有性關係LA
試問一個男人怎能忍受帶綠帽呢??? 因為這年佢老婆過份到一星期唔返屋企訓2~3晚...我朋友都忍了很久...今年才決定簽字離婚....但直到現在我朋友...仍然說佢老婆係最好的....係自己冇咩福份跟佢一起生活WA...這樣唔知係咪轟轟烈烈既愛情....冇條件付出!!

別墅

Re: 有無人試過有好轟轟烈烈既愛情, 但最後都係分手or離婚收場

這大概唔係轟烈
係叫 on 居吧~
大家好!~~~我是阿包子~~~ 阿包子個阿~~~ 阿包子個包~~~ 阿包子個子~~~ 謝謝~~~ ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

子爵府

你朋友大概前世欠佢, 今世註定要還番比佢女人.

公爵府

我曾經同一個大自己十六年既男人拍拖,雖然只得一年便分手,但响一年裡面我而+都覺得係最最最難忘既,那感覺好強烈,而且我地都係每日見面,唔見過都唔開心,個心總掛住到..一日傾成十次電話,除咗訓覺之外,可能佢比我大,每件事佢總慢慢幫我分析,教我好多嘢,鼓勵我去讀書進修,等我放學,記得有次食食下飯,用支AA膠CHEE茶壺連埋隻碟,個伙記仲走埋嚟要幫我地針茶,我地唔停一路話唔洗,自己就要一隻手揸住個茶壺一隻手揸住隻碟响度針茶,笑到個肚又痛,隻手又陣,啲茶針到瀉哂;重有佢係識小小手語,而我只係識一句 我唔要你,點知我做完之後,佢笑住問我點解,我話唔知呢,那感覺唔識講..當時大家唔停係度笑,到而+唸返起都好SWEET...最後佢雖然同返佢前妻一起,响分手段時間自己都好辛苦,我仲要半年既時間先開始淡忘,而+唸返起都覺得好開心,係我地分手後五年,我地都曾經聯絡過,但係過咗2個零月,因為佢太太知道後而停止,當時我地只係食過2次飯,而且只係算係普通朋友既形式,之後都無再見過LU

別墅

我就無聽過好轟轟烈烈的愛情!但聽好多轟轟烈烈的離婚個案 :cry:

別墅

人大師法 寫道:
我就無聽過好轟轟烈烈的愛情!但聽好多轟轟烈烈的離婚個案 :cry:

呢句好笑
大家好!~~~我是阿包子~~~ 阿包子個阿~~~ 阿包子個包~~~ 阿包子個子~~~ 謝謝~~~ ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

大宅

轟轟烈烈既愛情睇電影睇得多囉, 現實.......唔係好覺有喎

男爵府

人大師法 寫道:

哈哈哈~~~我都覺得講得好岩~~~~轟轟烈烈的愛情可能只會在戲劇內發生, 現實真係少之又少

男爵府

我深信轟烈親都冇好收場, 所以我喜歡平淡。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

洋房

見到 lee個 Topic, 我第一時間係想起鐵達尼號, 好一個轟轟烈烈既愛情故事啊!

別墅

轟烈好難講架喎, 都唔知點先叫轟烈, 係未死人"lum"樓就轟烈呢? 我諗現實好少, 呢d野要兩個都好得閒兼好神化先得 ?-(

複式洋房

轟轟烈烈既愛情有咩好喎,梗係平平淡淡,細水長流好la!

洋房

在我心裡有一段很難忙的愛情至今我仍然不能忘記,我和以前的男朋友拍拖5年才分手!
在1995年初我們還未開始時的一個冬天,當我在家下樓趕著上班的時侯看見”他”帶著非常疲倦的身軀(因他開通宵收工)在我家樓下呆坐等我下樓上班他想爭取在我急趕上班途中的一個鐘車程與我相聚,但當時我一點也沒有感受他的愛意更視他是很煩的傻子(他為什麼第一時間不是回家沖涼), 接著很多天他也是這樣等我斷續的維持了兩三個月,直至冬天已過雨季來臨,他拿著長雨傘在我樓下, 1 續與我一起前往急趕上班的旅程,其實當天我在趕返工的心情是好煩躁的但他仍是嬉皮笑臉地和我玩笑,就是這天的途中他用了他還未用得著的長雨傘手柄從後2著我手掌,我自然反映地握實雨傘手柄,當時我被他的怪行為弄笑了,從這刻開始他以為我已喜歡了他!他說我一定以為雨傘手柄是他的手所以我才握實(傻佬)!
其實真正開始是在1995年的5月30日晚上我和爸爸吵架後不知去那裡才好便想起這個時常在我身邊的這個他,這晚他喝了點酒後便攬著我對我說喜歡我不想我走,無論我怎推開他,他也抱緊著我。從這晚開始我開始動心接受了這個不知何時說真何時說笑的他了…….
還有相戀及分手篇……希望能夠在此分亨

別墅

姑姑950530 寫道:
在我心裡有一段很難忙的愛情至今我仍然不能忘記,我和以前的男朋友拍拖5年才分手!
在1995年初我們還未開始時的一個冬天,當我在家下樓趕著上班的時侯看見”他”帶著非常疲倦的身軀(因他開通宵收工)在我家樓下呆坐等我下樓上班他想爭取在我急趕上班途中的一個鐘車程與我相聚,但當時我一點也沒有感受他的愛意更視他是很煩的傻子(他為什麼第一時間不是回家沖涼), 接著很多天他也是這樣等我斷續的維持了兩三個月,直至冬天已過雨季來臨,他拿著長雨傘在我樓下, 1 續與我一起前往急趕上班的旅程,其實當天我在趕返工的心情是好煩躁的但他仍是嬉皮笑臉地和我玩笑,就是這天的途中他用了他還未用得著的長雨傘手柄從後2著我手掌,我自然反映地握實雨傘手柄,當時我被他的怪行為弄笑了,從這刻開始他以為我已喜歡了他!他說我一定以為雨傘手柄是他的手所以我才握實(傻佬)!
其實真正開始是在1995年的5月30日晚上我和爸爸吵架後不知去那裡才好便想起這個時常在我身邊的這個他,這晚他喝了點酒後便攬著我對我說喜歡我不想我走,無論我怎推開他,他也抱緊著我。從這晚開始我開始動心接受了這個不知何時說真何時說笑的他了…….
還有相戀及分手篇……希望能夠在此分亨

幾時有下集?未睇妳講故事之前以為妳是男人!妳轉下張相好D哦!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

人大師法 寫道:

哈哈!!轟轟烈烈打完一餐先離婚.
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

delet
自由太多會令世人失去平衡

洋房

幾天後我們便正式開始第一次的約會,大家都有點緊張及不自然因為以前一起出街必定是一班大伙朋友,我也可能已有一段時間沒有拍拖所以個心怦怦的跳。開始一起的時候因為身邊的朋友覺得他是玩玩吓叫我小心他,所以我起初也沒有說給我的朋友知我和他已一起,當與他及一大伙朋友一起玩時我覺得好開心,因他與我之間多了一個屬於我們的秘密及多了一份比朋友更親密的關係,往後的日子我也真真正正地愛上了他,這個愛還一天一天的加重,每天也想見到他,偶到開心或者不開心我也第一個想到他,與他相處久了我更發現他原來不是我原來想像他的那種玩玩吓,大家原來也很認真,認真得大家也想介紹給大家的父母認識,他原來也是個非常怕羞的人,從每一個細節他也令我很想探索他、了解他!日子久了我和他玩夜了便會到他家過夜,初時大家的家長是反對的,他媽媽對他說問我的爸爸媽媽知道嗎?他不敢答; 而我真的比爸爸罵得要死,那一次我爸爸真的罵得我好過份我便決定離家出走到我的親戚家住,之後的一年我是間中才到他家中過夜,而爸爸媽媽更是透過親戚才知我的行

別墅

[quote]
姑姑950530 寫道:
幾天後我們便正式開始第一次的約會,大家都有點緊張及不自然因為以前一起出街必定是一班大伙朋友,我也可能已有一段時間沒有拍拖所以個心怦怦的跳。開始一起的時候因為身邊的朋友覺得他是玩玩吓叫我小心他,所以我起初也沒有說給我的朋友知我和他已一起,當與他及一大伙朋友一起玩時我覺得好開心,因他與我之間多了一個屬於我們的秘密及多了一份比朋友更親密的關係,往後的日子我也真真正正地愛上了他,這個愛還一天一天的加重,每天也想見到他,偶到開心或者不開心我也第一個想到他,與他相處久了我更發現他原來不是我原來想像他的那種玩玩吓,大家原來也很認真,認真得大家也想介紹給大家的父母認識,他原來也是個非常怕羞的人,從每一個細節他也令我很想探索他、了解他!日子久了我和他玩夜了便會到他家過夜,初時大家的家長是反對的,他媽媽對他說問我的爸爸媽媽知道嗎?他不敢答; 而我真的比爸爸罵得要死,那一次我爸爸真的罵得我好過份我便決定離家出走到我的親戚家住,之後的一年我是間中才到他家中過夜,而爸爸媽媽更是透過親戚才知我的行

別墅

阿包子 寫道:
這大概唔係轟烈
係叫 on 居吧~

100% agreed

首頁
12345...7

尾頁

跳至