自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

作 狀 食   我 食 得 開 心 啫 !   網 友 鬧 爆 王 君 馨 做 節 目 難 頂 , 佢 死 撐 自 己 冇 問 題 , 早 前 出 席 《 日 》 宣 傳 時 , 繼 續 碌 大 對 眼 作 狀 大 啖 食 , 另 一 狀 王 張 美 妮 繼 續 尖 叫 大 笑 , 反 而 喺 隔 籬 , 客 串 過 吓 嘅 官 恩 娜 就 最 識 中 庸 之 道 。

無 綫 新 一 輯 《 日 日 有 食 神 》 , 繼 續 由 280 磅 韜 韜 ( 梁 文 韜 ) 做 膽 , 為 咗 保 住 40 幾 年 食 神 招 牌 , 韜 韜 狂 碌 人 情 咭 , 又 介 紹 埋 啲 另 類 奇 珍 , 乜 鬼 變 性 龍 躉 、 冷 泉 茭 白 筍 , 唔 罕 唔 推 介 。
以 為 計 好 晒 數 , 點 知 計 漏 咗 俾 拍 檔 搭 沉 船 , 乜 嘢 都 話 「 好 鮮 甜 」 嘅 煩 音 女 張 美 妮 已 經 惡 頂 , 再 多 個 作 狀 王 君 馨 , 食 慾 刺 激 唔 到 , 反 而 超 誇 張 勁 低 能 就 成 功 激 起 公 憤 , 難 得 係 王 君 馨 話 之 你 : 「 啲 朋 友 讚 我 做 得 好 成 功 ! 」
咦 ? 你 班 朋 友 都 好 錫 住 你 喎 。

誇 張 煮   復 活 節 期 間 , 王 君 馨 出 席 《 日 日 有 食 神 》 宣 傳 炒 蠔 仔 蛋 , 攞 住 隻 鑊 表 情 似 搬 緊 炸 彈 , 其 實 王 小 姐 幾 有 潛 質 做 舞 台 劇 。

張 美 妮 飲 咗 杯 由 4 種 青 色 蔬 果 榨 成 嘅 果 汁 , 飲 完 即 大 叫 : 「 嘩 , 好 鮮 甜 呀 ! 」 浮 誇 到 呢 !

59 歲 韜 韜 再 做 《 日 日 有 食 神 》 , 仲 搵 咗 王 君 馨 、 張 美 妮 等 新 鮮 女 做 拍 檔 , 3 月 1 日 開 播 , 平 均 收 視 24 至 25 點 唔 算 差 , 不 過 最 慘 個 個 睇 完 係 咁 抦 , 其 中 女 主 持 王 君 馨 同 張 美 妮 更 做 咗 箭 靶 。
Wasabi 爛 gag
查 實 班 新 女 火 花 冇 乜 , 反 而 大 混 戰 俾 網 友 狂 轟 就 成 籮 , 除 咗 張 美 妮 講 嘢 高 頻 外 , 針 對 王 君 馨 意 見 仲 特 別 多 , 王 小 姐 超 高 音 嗌 : 「 韜 韜 」 成 佢 致 命 傷 , 其 中 首 集 澳 門 遊 , 王 將 芥 辣 加 入 牛 雜 時 話 : 「 芥 辣 加 入 牛 雜 , 感 覺 好 wasabi ! 」 更 成 為 經 典 。
韜 韜 介 紹 新 鮮 菜 式 , 又 搵 新 女 做 食 客 搞 氣 氛 , 佢 話 想 節 目 有 新 刺 激 : 「 TVB 知 王 君 馨 喺 紐 約 返 嚟 , 鬼 妹 仔 對 亞 洲 菜 唔 熟 悉 , 最 啱 做 發 問 角 色 。 」 可 惜 無 知 王 君 馨 低 能 問 題 過 晒 火 , 扮 可 愛 對 白 更 令 觀 眾 想 爆 電 視 。
賴 唔 識 中 文
雖 然 《 日 》 播 咗 8 集 , 王 君 馨 集 集 被 人 插 , 不 過 鬼 妹 仔 就 實 行 做 鴕 鳥 。
F : 《 FACE 》   王 : 王 君 馨
F : 好 多 觀 眾 話 你 超 浮 誇 喎 !
王 : 我 唔 識 睇 中 文 , 淨 係 識 睇 報 紙 , 上 forum 我 都 唔 識 睇 , 所 以 唔 知 喎 !
F : 咁 點 解 你 話 芥 辣 感 覺 好 wasabi ?
王 : I know , 你 知 我 中 文 唔 得 , 我 轉 唔 切 英 文 , 我 覺 得 可 以 接 受 。
F : 啲 觀 眾 仲 話 你 超 作 狀 喎 !
王 : 唔 係 呀 , 我 食 得 開 心 啫 , 有 人 留 意 都 好 , 朋 友 讚 我 做 得 好 成 功 !
能 夠 觸 動 觀 眾 神 經 人 人 爭 住 圍 插 你 , 都 係 一 種 本 事 。
三 大 難 頂 罪 狀
王 君 馨 ( 中 ) 第 一 次 做 主 持 想 搶 鏡 其 實 可 以 理 解 , 不 過 觀 眾 話 佢 作 狀 程 度 十 級 恐 怖 , 綜 合 網 友 意 見 , 王 有 三 大 死 因 。
芥 辣 , 好 有 wasabi 感 覺 !   韜 韜 介 紹 澳 門 牛 雜 時 , 王 君 馨 一 見 到 平 平 無 奇 嘅 芥 辣 即 時 上 身 話 : 「 嘩 , wasabi 呀 ! 」 網 友 睇 完 都 話 O 晒 嘴 。

啲 精 華 可 以 做 魚 翅 facial !   去 到 食 魚 翅 , 王 君 馨 又 上 身 話 : 「 啲 ( 魚 翅 ) 精 華 可 以 做 魚 翅 facial 。 」 咁 你 攞 啲 魚 皮 去 做 mask 啦 ! 膠 質 豐 富 喎 !

對 白 爛

啲 汁 唧 晒 出 嚟 !

食 相 誇
喺 台 灣 介 紹 甕 窯 雞 時 , 王 君 馨 一 見 到 隻 雞 , 即 時 揦 起 隻 雞 髀 狂  , 雞 肉 都 未 吞 仲 拖 住 條 雞 絲 話 : 「 啲 雞 肉 好 滑 , 嘩 ! 啲 汁 唧 晒 出 嚟 ! 」 未 嗒 真 已 經 有 高 潮 , 10 個 誇 。
咁 煎 隻 蛋 咪 咁 大 隻 囉 ?

傻 婆 叫
王 君 馨 每 集 例 牌 高 八 度 大 叫 : 「 嘩 … … 韜 韜 … … 呀 … … 」 , 好 似 第 5 集 去 到 台 灣 高 雄 介 紹 鴕 鳥 餐 , 王 君 馨 見 到 隻 蛋 時 又 可 愛 教 主 上 身 咁 大 叫 : 「 嘩 ! 韜 韜 , 咁 煎 隻 蛋 咪 咁 大 隻 囉 ? 」 超 高 音 配 合 埋 佢 個 低 智 動 作 , 網 友 話 佢 似 呻 吟 。
主 持 有 讚 有 彈
其 實 除 咗 王 君 馨 俾 網 友 插 作 狀 , 其 他 主 持 一 樣 冇 面 畀 , 不 過 張 美 妮 就 醒 啦 , 認 晒 錯 話 會 檢 討 , 係 囉 , 打 就 要 企 定 ,  家 啲 觀 眾 好 醒 , 呃 唔 到 佢 哋 嘅 !
個 個 係 我 老 友 !

嘉 賓 係 老 死
有 觀 眾 話 韜 韜 介 紹 美 食 生 硬 , 並 指 嘉 賓 唔 係 佢 所 講 個 個 老 友 , 韜 韜 解 釋 : 「 梗 係 唔 係 , 全 部 都 係 我 打 電 話 邀 請 , 好 似 牛 雜 佬 同 龍 躉 戴 老 闆 全 部 都 係 我 老 友 , 啲 人 誤 會 啫 ! 好 多 都 係 我 專 登 打 電 話 搵 佢 哋 先 肯 出 鏡 ! 」
跟 其 他 主 持 學 嘢 !

傻 得 可 愛
網 友 對 官 恩 娜 做 節 目 嘅 表 現 最 buy , 覺 得 佢 大 啖 食 夠 傻 夠 可 愛 , Ella 話 : 「 多 謝 啲 觀 眾 支 持 , 我 都 係 做 番 自 己 , 其 實 我 仲 要 跟 其 他 主 持 學 嘢 ! 」 謙 係 好 , 不 過 斷 估 你 唔 係 跟 王 君 馨 學 啩 !
自 己 太 興 奮 高 音 咗 !

知 衰 認 錯
另 一 位 主 持 張 美 妮 , 一 樣 俾 網 友 鬧 佢 誇 張 , 張 美 妮 就 醒 嘞 , 認 晒 錯 話 會 改 善 : 「 好 多 時 導 演 都 會 叫 我 哋 補 拍 個 大 頭 表 情 shot , 我 知 道 自 己 太 興 奮 高 音 咗 , 所 以 都 盡 量 叫 自 己 注 意 , 希 望 觀 眾 可 以 原 諒 啦 ! 」
我 唔 似 得 Grace 份 人 咁 開 心 。

表 現 淡 定
主 持 之 中 , 網 友 讚 宋 熙 年 表 現 最 淡 定 , 宋 熙 年 爆 笑 話 : 「 可 能 我 個 人 比 較 平 靜 , 唔 似 得 Grace ( 王 君 馨 ) 份 人 咁 開 心 囉 ! 」

* 以 上 所 有 均 為 真 實 對 白

禁止發言

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

好媽媽勳章

我冇睇吓, 留意吓先

水晶宮

甘多個女主持,最like官恩娜.

水晶宮

官恩娜我對佢改觀了, 做得唔錯
宋熙年有一個有內涵的感覺

至於張美妮, 王君馨唔使再插了, 無謂再落井下石啦

禁止訪問

大宅

我一聽到王把聲, 立即轉台!!

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

就係因為唔想睇果兩條女,我好多集都無睇啦

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

複式洋房

其實我唔識分佢2個邊個打邊個~ 不過我睇左2集之後就比一個"高8度"GE女主持嚇到唔敢再睇~ 次次聽完佢把聲耳仔都"溫溫聲" 佢使唔使咁跨~ 下下都高8度:嘩!韜韜!嘩!韜韜!

唔轉台都唔得~

男爵府

見到滔滔個大肚皮已經好飽滯,再加埋呢2隻左右瘟神勁難頂.........so 無睇好耐咯 ~

珍珠宮

我都好耐冇睇.見個大肚腩仲唔飽夾劑咩???

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

王小姐唔化妝個樣好鬼恐怖

呢個節目我都係睇過一至兩集, 因為唔想睇滔滔果個大肚, 好似就快爆, 佢究竟有無膽固醇高, 糖尿問題 ?

全部女主持都唔鍾意睇, 太hard sale, 賣廣告, 樣樣都話好食, 仲要勁作狀, 勁讚啲食物係十全十美, 無懈可擊, 點頂呀 ?

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好Q 鬼妹仔麻

男爵府

畀面勳章

佢洗唔洗成日強調自己唔識中文呀:;pppp:

首頁

尾頁

跳至