自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我有爛牙(估計要杜"牙根、牙套",甚至要"脫、釀牙"),暫時是間中有輕微痛楚,但我唔只爛一隻,$$$$實好貴
上網睇到有人話工聯會平d,我想請問有冇人去睇過?排期大約要等幾耐?d醫生如何?同埋價錢平出面普通私人牙醫平幾多到?
THX~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

2年幾前响銅鑼灣分會做, 2500唔包牙套...
問過私家全部要3K+
唔使一次過pay, 係每次治療完幾百幾百咁俾, 頭尾共5次治療

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我都整過,杜牙根$1000、牙套$1000,MEMBER有9折,但佢地冇得植牙,最多可以做牙橋

如果牙要脫又冇乜銀植牙(好似C+要2-3萬),可以做牙橋,杜牙根+牙橋$4000

男爵府

原帖由 小倩 於 09-12-6 11:54 發表
2年幾前响銅鑼灣分會做, 2500唔包牙套...
問過私家全部要3K+
唔使一次過pay, 係每次治療完幾百幾百咁俾, 頭尾共5次治療

但係我打過電話問過d私家診所(佢同我講最貴係做大牙要2000(包x光、杜牙根、最後補返隻牙),我分別打去兩間,報個價差唔多.同埋我c6年頭杜牙根(用了2500,不用套牙套),佢仲要唔係做大牙,我嫌貴先想去工聯會,但你話2年幾前以經要2500,咁工聯會咪仲貴?

男爵府

原帖由 B媽-Blue 於 09-12-6 12:42 發表
我都整過,杜牙根$1000、牙套$1000,MEMBER有9折,但佢地冇得植牙,最多可以做牙橋

如果牙要脫又冇乜銀植牙(好似C+要2-3萬),可以做牙橋,杜牙根+牙橋$4000

我想請問你排期排了幾耐呀?
做member要比幾錢?是否任何人都可入會?你個價錢折了未呢?

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我o個陣1-2星期啦,你去工聯會話要做member,唔同行業收費都唔同,幾十蚊到啦,冇做野的話就要申請部員,但唔係間間工聯會都有得申請部員

杜牙根$1000、牙套$1000,杜牙根+牙橋$4000
呢個價係未折,member有9折

原帖由 倫倫個媽咪 於 09-12-6 13:02 發表

我想請問你排期排了幾耐呀?
做member要比幾錢?是否任何人都可入會?你個價錢折了未呢?

男爵府

原帖由 B媽-Blue 於 09-12-6 13:13 發表
我o個陣1-2星期啦,你去工聯會話要做member,唔同行業收費都唔同,幾十蚊到啦,冇做野的話就要申請部員,但唔係間間工聯會都有得申請部員

杜牙根$1000、牙套$1000,杜牙根+牙橋$4000
呢個價係未折,member有9折

...
\
唔該你呀~

首頁

尾頁

跳至