自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

今日去康文署訂場俾亞公同二個小朋友打羽毛球, 點知話用優惠價$29.5訂場的話, 用長者訂, 全場都要是長者, 用小童訂, 全場都要係小童。 二個組別的人不可同場, 否則要用正價。

我認為好唔合理囉, 點解唔俾人哋祖孫樂 ? 又話要增強親子關係, 但政府點解要咁標明分類呢 ?

大家點睇 ?
生日月, 開心過

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Seems bad.

子爵府

好媽媽勳章

有無攪錯呀.

男爵府

好媽媽勳章

雪文,

Support you la.

人不犯我, 我不犯人.

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

全場小童都要有大人帶架,政府野成日都係咁@@

水晶宮

我想send信去康文署反映下, 如果唔係來緊的暑假我都唔使book場啦, 仲指意公公同佢哋多去打羽毛球運動下.
生日月, 開心過

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

朋友個仔, 9歲, 參加左學校考試後嘅羽毛球比賽, 想話book場練習, 放學後去book, 個staff話佢個學生證已經有人登記過(號碼相同, 但唔同學校), 佢就唔可以用學生證book場

呢D係咩道理, 如果個個人以後都唔黎打波, 咁呢個小朋友又唔可以book場打

仲有, 呢個擁有相同學生證號碼只係曾經book場打波, 已經打完, 又唔知幾時會再黎打, keep住佢個record黎做乜, 又令到其他人訂唔到場

學生證上有學校名, 學生名字及相片, 一個無英文字頭嘅數字

侯爵府

我覺得如果要混合組, 咪用正價..

好簡單道理, 食自助餐, 是分年齡而收費的, 如果用兒童名預訂, 甘全無理由全table都收小朋友費用的..

有時, d兒童重大食過我..

大宅

畀面勳章

其實都啱! 如果落場成班都係大人, 但原來佢地利用一個小朋友/老人既優惠來訂場, 你又覺得公吾公平?
雖然我吾知老人同小童係咪同價, 但康文署咁做會對其他場地使用者公平d.

原帖由 雪文 於 10-6-23 10:25 發表
今日去康文署訂場俾亞公同二個小朋友打羽毛球, 點知話用優惠價$29.5訂場的話, 用長者訂, 全場都要是長者, 用小童訂, 全場都要係小童。 二個組別的人不可同場, 否則要用正價。

我認為好唔合理囉, 點解唔俾人哋祖孫樂 ...

水晶宮

長者同小童係同價的.
如果我係一個成人加二個小朋友, 我用返正價, 我都唔係第一次用正價訂場

原帖由 晟媽 於 10-6-23 10:45 發表
其實都啱! 如果落場成班都係大人, 但原來佢地利用一個小朋友/老人既優惠來訂場, 你又覺得公吾公平?
雖然我吾知老人同小童係咪同價, 但康文署咁做會對其他場地使用者公平d.

...
生日月, 開心過

水晶宮

唔係嘛, 咁要去搞掂佢, 唔係點算, 結果有無去投訴 ?

原帖由 vinyasa 於 10-6-23 10:39 發表
朋友個仔, 9歲, 參加左學校考試後嘅羽毛球比賽, 想話book場練習, 放學後去book, 個staff話佢個學生證已經有人登記過(號碼相同, 但唔同學校), 佢就唔可以用學生證book場

呢D係咩道理, 如果個個人以後都唔黎打波, 咁 ...
生日月, 開心過

大宅

畀面勳章

oic! 咁又奇怪! 係咪間間都係咁?
我book羽毛球場(大人價)有小朋友玩無人會入來查, 咁掉轉你用兩個小朋友book場, 亞公公一落場玩應該都吾會有人入來趕呀...... 佢地道理又係怪d. 反正都係老幼同價, 為乜會咁.

原帖由 雪文 於 10-6-23 10:48 發表
長者同小童係同價的.
如果我係一個成人加二個小朋友, 我用返正價, 我都唔係第一次用正價訂場

禁止訪問

男爵府

原帖由 雪文 於 10-6-23 10:49 發表
唔係嘛, 咁要去搞掂佢, 唔係點算, 結果有無去投訴 ?

去邊度投訴, 個度連一張正式嘅意見書/表格都無架

水晶宮

民可透過康樂及文化事務署的二十四小時客務熱線(電話:2414 5555)取得關於本署提供的各項服務的資料。此熱線現已由「1823電話中心」代為接聽,市民可選擇以廣東話、普通話或英語提出查詢或投訴。假如電話線路繁忙,市民可利用電話錄音機留言,「1823電話中心」的服務員會儘快回覆。市民亦可選擇直接撥電1823向「1823電話中心」查詢本署各項服務的資料。
另外,本署設有二十四小時傳真熱線(電話:2603 4567),市民依照指示按下電話號碼鍵,便可取得關於本署每月康體活動節目表或本署各項服務的申請表格。
本署亦歡迎市民以電子郵件(電郵地址:[email protected])提出對本署服務的查詢、意見、建議或投訴。「1823電話中心」的當值服務員會儘快處理收到的電子郵件或把個案轉交本署有關人員作出跟進。

原帖由 vinyasa 於 10-6-23 11:10 發表

去邊度投訴, 個度連一張正式嘅意見書/表格都無架
生日月, 開心過

水晶宮

最好send e-mail. 打1823無用的.

原帖由 雪文 於 10-6-23 11:45 發表
民可透過康樂及文化事務署的二十四小時客務熱線(電話:2414 5555)取得關於本署提供的各項服務的資料。此熱線現已由「1823電話中心」代為接聽,市民可選擇以廣東話、普通話或英語提出查詢或投訴。假如電話線路繁忙,市民可利用電 ...
生日月, 開心過

男爵府

1823就唔打架啦, 作為一個市民, 梗係斬腳趾避沙蟲, 叫第2個去訂場, 但朋友個仔自己就唔可以訂場囉

水晶宮

我send咗啦

原帖由 mailingmlwong 於 10-6-23 10:56 發表
你反映下意見, 改唔改善就等佢地 ~
生日月, 開心過

水晶宮

唔用學生手冊訂囉, 用返小童身份證.

原帖由 vinyasa 於 10-6-23 11:50 發表
1823就唔打架啦, 作為一個市民, 梗係斬腳趾避沙蟲, 叫第2個去訂場, 但朋友個仔自己就唔可以訂場囉
生日月, 開心過

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係喎, 同場既只要全部都屬特惠既組別就可以book架喎, 我仔成日都係咁book, 有長者有小童一齊都係29.5囉.

唔好咁快鬧住啦, 問清楚先啦. 可能言語間有誤會又或者果個人新黎唔知規矩啫.
Latte, 又名臭TE或臭喵

首頁

尾頁

跳至