0-6個月

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都想知明治同雪印邊隻好D呀?

禁止訪問

男爵府

我個仔食緊明冶,佢D皮膚好白,腸胃好好.

別墅

我個女頭3個月係食雪印, 都幾好, 皮膚又白, 便便又糊狀好ok,之後發覺佢好似唔鐘意食, 越食越少, 之後轉左明治, d便便稀到好似水咁, 以為係bb腸胃有問題, 帶佢睇醫生, 醫生話唔係腸胃問題, 係奶粉問題, 話唔記得咩糖引起, 搞到好似肚痾咁, 之後再轉食和光堂, touch wood依家d便便正常返哂

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

我囝囝由初生食明治到現在六個月,一直都好好,便便又好。佢出世時皮膚黑黑,現在越嚟越白~

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個係囡囡~ 想餵人奶~ 但又驚唔夠奶~ 請問雪印同和光堂ok嗎? 邊隻唔太甜呀? 真係好難揀....

民房

2隻都有食過..
由雪印 轉 明治 之後就冇轉了

別墅

日本奶粉成分隻隻有8-9成相似, 我比較過晒, BB都食過晒, 簡單D講, 明治疴便便會好稀, 似水, 但唔係問題, 問題係有時會向肶"那"BIT出來-_-...! 和光堂係其次, 似芝麻糊, beantalk同雪印最實, 似月餅紅豆蓉, BB疴得用力D, 他既一般, 似糊仔, 成分種類明治最多, 香港最難買到, 成日冇貨, 固力果最接近母乳, 日本皇室選用品牌, 唯一冇試過森永, 聽講係最甜, BB容易食上引, 其他味道都差不多, 日本奶粉轉粉粉最易, 可以話轉就轉, 唔使漸進, 因為成分8-90%相似!
許C9上

民房

thanks 呀 好詳盡呀..

原帖由 huic9 於 11-2-1 13:24 發表
日本奶粉成分隻隻有8-9成相似, 我比較過晒, BB都食過晒, 簡單D講, 明治疴便便會好稀, 似水, 但唔係問題, 問題係有時會向肶"那"BIT出來-_-...! 和光堂係其次, 似芝麻糊, beantalk同雪印最實, 似月餅紅豆蓉, BB疴得用 ...

首頁

尾頁

跳至