烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Dear All:

哈哈哈~昨日手痕痕製作咗個快靚正又可愛嘅櫻花小蛋糕,小朋友一定好鍾意呢~ 農曆年除咗年糕之外,仲可以製作呢個櫻花小蛋糕嚟招呼朋友啊~ 佢哋見到咁可愛嘅小蛋糕,一定滿心歡喜啊~

呢個櫻花小蛋糕製作只須半粒鐘,認真快靚正啊~ (P.S.:因為主要想整比小朋友食,所以玩無添加,食譜係冇加到泡打粉啊~)

《食譜請點擊 → 
這裡 》

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

好想食呀.

男爵府

醒目開學勳章

加D粉紅色食料...會好靚!!!

男爵府

原帖由 Pigbaby 於 11-1-28 17:19 發表
加D粉紅色食料...會好靚!!!

Pigbaby~

Hee hee hee~係呀,不過想玩無添加,所以冇加泡打粉同埋冇加到顏色食料呢

Pigpigyy~

Thanks~

男爵府

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

原帖由 cherrylung 於 11-1-28 16:52 發表
Dear All:

哈哈哈~昨日手痕痕製作咗個快靚正又可愛嘅櫻花小蛋糕,小朋友一定好鍾意呢~ 農曆年除咗年糕之外,仲可以製作呢個櫻花小蛋糕嚟招呼朋友啊~ 佢哋見到咁可愛嘅小蛋糕,一定滿心歡喜啊~

呢個櫻花小蛋糕 ...

簡單又唔算難整.....good!
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

男爵府

subb~

Thanks~

FrankieFUNG~

Thanks~
真係快靚正啊~ 大約半粒鐘左右就ok呢~

首頁