在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有冇四十歲左右架媽咪?? 大家一齊一入黎傾到笑爆咀呀! (Part 2)

各位姊妹:
形勢危急!我剛開左呢個新版,因為恐怕被 lock 版。版主 forty 請勿見怪!
請繼續在這版踴躍發炎!

以下為各媽咪的簡介,排名按英文字母順序,如有遺漏請通知!

1) AE_bb : 我個大仔7歲 (98年4月), 細女就黎1歲 (04年10月)

2)betty/ 自改花名樂天音 / 家庭成員:可捱<愛相公 + 攪到我好累兒女各一名,女(14歲)出生年份係一攪攪拎,廁紙<次子>10歲,小五生 出生年份係一梗梗吾/ 在職媽媽 / 備註: 與yammyma是網友關系,阿女同阿 oj 啦!心願妹妹個大囡也一樣都是14歲..

3) 栗子媽媽 /由 betty 改的花名: 好<慄>媽 / 在職+失職媽媽 / 栗子一粒 (女) 2001 年出生

4) 小忌濂/又名cream,全職照顧三個大帝,大小姐(1991/10)快14歲,讀F.3,細少(1996/12)亦好快就9 歲,讀小四,仲有一隻養?十年?龍貓(mickey)+一隻小龜再+9 條魚魚.

5) doggie
age - 40+
sex - female, but now taking the man's role
career - working dog
family member - got only my "lo" as home, as the house man

6) Forty+/All+, 在職媽媽, 大女23歲(1982/8月), 細囡3-4/5月(2005/6月)

7) goodies / 由 betty 改的花名: 骨感地 / 家庭成員: honey + 兒子一名(1990出生) + 17磅大隻貓一隻 / 在職媽媽 / 備註: 與yammyma是學友關系,阿仔同阿 oj 大囡也是學友關系,同栗子媽媽同月同日生日

8) 心願/又名心心, 在職媽媽, 得1條Q (花名Q~14歲,1991/1)讀緊F.3, +9條魚毛, 再+2隻大龜 (1隻剛剛先遊? )

9) Jumbo_Mandy, 又名珍寶, Betty改的花名 : 增高媽, 餅餅因貌似"布魯圖", 所以又被Betty姊改為"布魯薯", 05年7月27日誕下B女"嘉愈", 又名"嘉嘉", 現居於又係公司ke尖沙咀商住單位, 一家三口, 暫時樂也融融!!!

10) kitkit,屋企有兩隻小魔怪,仔仔(2001年2月),囡囡(2003年8月)

11) oj (中文係口丁)/ 由 betty 改的花名: 愛泳豬/ 家庭成員: 皇上皇 + 大小姐 (14歲, 一狗狗壹 ) + 二小姐 (10歲, 一舊舊吾 ) + 4條幾個月就會唔同樣既魚毛(佢地有名架) / 在職媽

12) Q太郎媽咪(簡稱Q媽)/由 betty 改的花名: 橋太Long/Q女1992年7月出生:13歲(Form 2), Q仔2000年8月出生:5歲(K3)/在職媽媽

13) stmummy 自稱天晴姐 or ST媽, 在職ma ma, 大女(2/1994), 細女(9/1996)

14) Tess/ 踢屎天使, 全職湊仔ma, 大仔3歲, 小b2.5月

15) yammyma/又名音咪音咪, 係阿betty既欖友,又係阿goodies既學姊,係自僱人士,不過d煮梅們都叫我做樹頭婆,有個大脾氣相公,阿囡(狗細年)11歲,阿仔(狗狗年)6歲,仲有隻叫LU LU 既八哥狗女.

另外:
聚會相簿設於 yahoo香港的相簿
有兩個 login name分別為: pinkladylam 及 jumbomandy

password 均為 betty 既手滋號碼

侯爵府

Re: 有冇四十歲左右架媽咪?? 大家一齊一入黎傾到笑爆咀呀! (Part 2)

新屋入伙

請報了名的姐妹注意 (排名不分先後 : oj, yammy, goodies, betty, 栗媽+1, forty + 1, tess + 1, 心願, stmummy, Q太郎 + 1)

10/8 美的約會第二集, 我訂左位啦!
1:15p.m. 洪小姐 39號檯
自己蒲頭la...
地點 : 樂壽新漁村酒家 tel : 27367728
尖沙咀德成街 1-5 號地下
如坐MTR, 佐敦站四海大廈出口, 上到地面向右望, 見到間佐丹奴, 行入去就見到ka la. (恒豐中心後面)
如果坐c+車, 咪德成街 or 恒豐中心落就得ka la...

子爵府

Re: 有冇四十歲左右架媽咪?? 大家一齊一入黎傾到笑爆咀呀! (Part 2)

栗媽果然反應好敏捷!
要問阿 forty 我要要地新入伙駛唔駛擺幾圍!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Dear goodies:
各位:
形勢危急之下,我剛開了個新版叫 <有冇四十歲左右架媽咪?? 大家一齊一入黎傾到笑爆咀呀! Part 2>
請轉台!
betty: 唔知駛唔駛又將我們的自我介紹 post 在第一版?[/quote]>我考慮過都要啦!

樂天音

NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Dear 栗子媽媽 :
<BETTY
我頭先係msn問你點入到黎
你做咩5答我呀

--------------------------------------------------------------------------------

>嘩!你地的msn行動快如閃電行雷,我追吾切呀!

二隻眼岩先斗完雞返魂咋!

樂天音
NNN

子爵府

請問駛唔駛分頭pm 各位煮妹?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

[size=xx-large]Dear goodies:

梗係吾水啦!你睇下上便係我架大大大攪佢,然豬后到你啦!

將個板名又改[size=x-large]特大碼..甘就咔咔咔啦!

樂天音
NNN

侯爵府

一於四圍酒啦
goodies 寫道:
栗媽果然反應好敏捷!
要問阿 forty 我要要地新入伙駛唔駛擺幾圍!

侯爵府

5理,照

今日仲話快,平時至係5如閃電喎
bettylam 寫道:
>嘩!你地的msn行動快如閃電行雷,我追吾切呀!

二隻眼岩先斗完雞返魂咋!

樂天音

伯爵府

hi~

我都入嚟報到啦 ,栗子ma我呢幾日都比bk out咗我好多次呀 :-(

父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

大宅

出左成日街,而家番黎喇!多謝goodies開左新屋,大家飲杯 入伙大吉,出入平安,旺丁旺財,喜氣洋洋!!
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

子爵府

阿學姊:
今日風大雨大你都出了一整天街街,咁正!
我就反而留左在家一整天,就快出街食飯。

我係代阿forty開版嫁!要擺果四圍入伙酒就梗係由阿 forty業主埋單!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Dear goodies:
<阿學姊:
今日風大雨大你都出了一整天街街,咁正!
我就反而留左在家一整天,就快出街食飯。
我係代阿forty開版嫁!要擺果四圍入伙酒就梗係由阿 forty業主埋單! [/quote]>

Dear 二位學姐學妹:如果係阿屙家請客,甘我都吾介意<四圍走>囉,話豬佢由將將軍澳走去觀塘,由觀塘走去七臀門或圓朗啊!再返歸羅...

樂天音
NNN

大宅

Dear all

新居入伙 ,飲番杯

大宅

咪為左我地8/10既美的約會走左去電髮同染髮,點知個效果麻麻地,到時睇怕要笠埋個頭至出艷至得.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Dear Q媽&音咪諸咪:

我約你地去<大龜樂>夜飯呀!不見不散啦!

Q媽:阿仔係咪23號交左表啦!???? ?-( ?-( ?-( 選學校真係好頭痛架)

樂天音
NNN

大宅

betty,

你去<大龜樂>夜飯呀,我而家準備入元朗相公個阿哥度打邊爐,你話幾頻朴呢 !

音咪 :tongue: :tongue:

大宅

下個禮拜先交(26-30日),我會最後果日先交
bettylam 寫道:
Dear Q媽&音咪諸咪:

我約你地去<大龜樂>夜飯呀!不見不散啦!

Q媽:阿仔係咪23號交左表啦!???? ?-( ?-( ?-( 選學校真係好頭痛架)

樂天音

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Dear yammyma :
>betty,
你去<大龜樂>夜飯呀,我而家準備入元朗相公個阿哥度打邊爐,你話幾頻朴呢 !
音咪 :tongue: :tongue: [/quote]>吾係化,大雷大雨,你講笑咋嘩..玩通頂同過夜呀!?????哎唷!吾記得左添,你相公有<私家居>不過揸車小心的呀!

今晚深夜時等待你的
夜友樂天音
NNN

侯爵府

我琴晚都走左去染髮喎
yammyma 寫道:
咪為左我地8/10既美的約會走左去電髮同染髮,點知個效果麻麻地,到時睇怕要笠埋個頭至出艷至得.

首頁

尾頁

跳至