在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有冇四十歲左右架媽咪?? 大家一齊一入黎傾到笑爆咀呀! (Part 3)

我地又搬新屋啦! Welcome !!!

以下為各媽咪的簡介,排名按英文字母順序,如有遺漏請通知!

1) AE_bb : 我個大仔7歲 (98年4月), 細女就黎1歲 (04年10月)

2)betty/ 自改花名樂天音 / 家庭成員:可捱<愛相公 + 攪到我好累兒女各一名,女(14歲)出生年份係一攪攪拎,廁紙<次子>10歲,小五生 出生年份係一梗梗吾/ 在職媽媽 / 備註: 與yammyma是網友關系,阿女同阿 oj 啦!心願妹妹個大囡也一樣都是14歲..

3) 栗子媽媽 /由 betty 改的花名: 好<慄>媽 / 在職+失職媽媽 / 栗子一粒 (女) 2001 年出生

4) 小忌濂/又名cream,全職照顧三個大帝,大小姐(1991/10)快14歲,讀F.3,細少(1996/12)亦好快就9 歲,讀小四,仲有一隻養?十年?龍貓(mickey)+一隻小龜再+9 條魚魚.

5) doggie
age - 40+
sex - female, but now taking the man's role
career - working dog
family member - got only my "lo" as home, as the house man

6) Forty+/All+, 在職媽媽, 大女23歲(1982/8月), 細囡3-4/5月(2005/6月)

7) goodies / 由 betty 改的花名: 骨感地 / 家庭成員: honey + 兒子一名(1990出生) + 17磅大隻貓一隻 / 在職媽媽 / 備註: 與yammyma是學友關系,阿仔同阿 oj 大囡也是學友關系,同栗子媽媽同月同日生日

8) 心願/又名心心, 在職媽媽, 得1條Q (花名Q~14歲,1991/1)讀緊F.3, +9條魚毛, 再+2隻大龜 (1隻剛剛先遊? )

9) 0者喱媽 : "返工上網"主持人, 又比o的靚媽叫做"皇后"o既 ...... 有一個仔仔叫?喱, 讀緊n1 ,03年8月,
住tko, 係wensi, 栗栗同鼻涕o既好鄰居

10) Jumbo_Mandy, 又名珍寶, Betty改的花名 : 增高媽, 餅餅因貌似"布魯圖", 所以又被Betty姊改為"布魯薯", 05年7月27日誕下B女"嘉愈", 又名"嘉嘉", 現居於又係公司ke尖沙咀商住單位, 一家三口, 暫時樂也融融!!!

11) kitkit,屋企有兩隻小魔怪,仔仔(2001年2月),囡囡(2003年8月)

12) oj (中文係口丁)/ 由 betty 改的花名: 愛泳豬/ 家庭成員: 皇上皇 + 大小姐 (14歲, 一狗狗壹 ) + 二小姐 (10歲, 一舊舊吾 ) + 4條幾個月就會唔同樣既魚毛(佢地有名架) / 在職媽

13) 包B, ?個囝個花朵擺上網, 家中成員 3 個 包爸, 包媽同埋 包B ~~即係老細, e+就係同呢個老細打緊工, 平時亞老細係我娘親度居住, 老細即係有兩頭住家, 個邊有 包婆婆同埋 ~~~~~~包公 (hehehe....)

14) Q太郎媽咪(簡稱Q媽)/由 betty 改的花名: 橋太Long/Q女1992年7月出生:13歲(Form 2), Q仔2000年8月出生:5歲(K3)/在職媽媽

15) stmummy 自稱天晴姐 or ST媽, 在職ma ma, 大女(2/1994), 細女(9/1996)

15) Tess/ 踢屎天使, 全職湊仔ma, 大仔3歲, 小b2.5月

16) yammyma/又名音咪音咪, 係阿betty既欖友,又係阿goodies既學姊,係自僱人士,不過d煮梅們都叫我做樹頭婆,有個大脾氣相公,阿囡(狗細年)11歲,阿仔(狗狗年)6歲,仲有隻叫LU LU 既八哥狗女.

另外:
聚會相簿設於 yahoo香港的相簿
有兩個 login name分別為: pinkladylam 及 jumbomandy

password 均為 betty 既手滋號碼

大宅

Re: 有冇四十歲左右架媽咪?? 大家一齊一入黎傾到笑爆咀呀! (Part 3)

子爵府

Re: 有冇四十歲左右架媽咪?? 大家一齊一入黎傾到笑爆咀呀! (Part 3)

Q媽:
你今日好d未?

子爵府

早晨啦!

E!

乜我除佐名啦! :-( :-( :-( :-( 唔制呀!

男爵府

咦, 簽個名先, 雖然無我名 :cry:
Jerry in Studio 其實無咩要求, 得到o既反而越多.........

子爵府

包B + ?喱媽:
你有俾過資料我嗎? 唔通我漏左?請提供多一次!

男爵府

goodies 寫道:
包B + ?喱媽:

我咪係"返工上網"主持人, 又比o的靚媽叫我做"皇后"o既啫喱媽囉 ...... 有一個仔仔叫啫喱, 讀緊n1 , 住tko, 係wensi, 栗栗同鼻涕o既好鄰居
Jerry in Studio 其實無咩要求, 得到o既反而越多.........

子爵府

我搵到啦!

GOODIES

咁我係 做十二

12) 包B, 攞個囝個花朵擺上網, 家中成員 3 個 包爸, 包媽同埋 包B ~~即係老細, e+就係同呢個老細打緊工, 平時亞老細係我娘親度居住, 老細即係有兩頭住家, 個邊有 包婆婆同埋 ~~~~~~包公 (hehehe....)

伯爵府

queen,

好詳細 wor
啫喱媽 寫道:
[quote]
goodies 寫道:
包B + ?喱媽:

我咪係"返工上網"主持人, 又比o的靚媽叫我做"皇后"o既啫喱媽囉 ...... 有一個仔仔叫啫喱, 讀緊n1 , 住tko, 係wensi, 栗栗同鼻涕o既好鄰居 [/quote]

子爵府

0者喱媽 +包B:
已 update.

男爵府

咁我係 做十二

12) 包B, 攞個囝個花朵擺上網, 家中成員 3 個 包爸, 包媽同埋 包B ~~即係老細, e+就係同呢個老細打緊工, 平時亞老細係我娘親度居住, 老細即係有兩頭住家, 個邊有 包婆婆同埋 ~~~~~~包公 (hehehe....)

哈哈哈, 包公............

男爵府

哈囉哈囉, 你地好嗎?

我新來架!!

男爵府

goodies 寫道:
0者喱媽 +包B:
已 update.

效率好高耶

但我係咪打咗尖呀

大宅

多多關心 今日好好多喇,已經無發燒,但係仲要食藥囉:-( :-( 我諗食晒d西藥又要食埋d中藥喇~~

goodies 寫道:
Q媽:
你今日好d未?

男爵府

stmummy 寫道:
哈囉哈囉, 你地好嗎?

我新來架!!

唔係化, 你扮新人?

男爵府

Q媽唔舒服? 無事嘛? 保重呀, 家吓啲菌唔係人咁品 :evil:

大宅

嘩! 你地真係勤力,一覺瞓醒,屋都搬埋.

各位煮妹,我係就黎既17號雞麗--音咪音咪,而家黎報到喇!

音咪
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

男爵府

皇后, 你好,

呢間屋我喺新入來嗎!!

你間屋都好靚喎!!

啫喱媽 寫道:
[quote]
stmummy 寫道:
哈囉哈囉, 你地好嗎?

我新來架!!

唔係化, 你扮新人? [/quote]

男爵府

stmummy 寫道:
皇后, 你好,

呢間屋我喺新入來嗎!!

你間屋都好靚喎!!

我間屋都唔係靚丫, 都吸引唔到你入o黎 :-(

男爵府

sorli, 應該話幅相呀啫喱王子瞓嗰個皇宮.

[/quote]
我間屋都唔係靚丫, 都吸引唔到你入o黎 :-( [/quote]

首頁

尾頁

跳至