在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

四十草樣媽咪 hehehaha 齊齊入黎傾到笑爆咀! (Part 8)

DEAR ALL:

又搬新屋喇! 8號大宅,愈住愈多人.

以下為各媽咪的簡介,排名按英文字母順序,如有遺漏請通知!

Name / Nick Name / Kids / Mum type / Remarks

AE_bb/ / B:1998-4, G:2004-10/ 在職媽/

bettylam/ 鼻涕, 樂天音 / G:1990, B:1995/ 在職媽/活潑可愛+b仔/ 有個美貌僑偉既襟捱相公

栗子媽媽/ 栗栗 / G:2001(栗子) / 在職+ 仲未失職架媽媽/

豬媽mi /豬媽/ G :2002, B :2005/ 在職媽 /八掛媽

小忌濂 / CREAM / G:1991-10, B:1996-12 / 全職媽 /已報人口署,暫時報失

Forty+ / ALL+ / G:1982-8, G:2005-6(大舊B) / 在職媽 /再吾入場有排被

Goodies / 骨骨 / B:1990 / 在職媽/ 成日用對俏麗架眼厲人架麗妹有17磅大隻貓 - 胡椒, 同佢兄弟查理

心願 / 心心 / G:1991-1 /在職媽媽 / 已報人口署,暫時報失

啫喱媽 / 皇后 / B:2003-8 /在職媽/ 成日收埋喱仔架媽媽住tko, 係wensi, 栗栗同鼻涕既好鄰居

Jumbo_Mandy / 增高媽 / G:2005-7(嘉嘉) /在職媽媽 / 有件"布魯圖"餅餅>>>遲下入場啦!

Kitkitmum / / B:2001-2, G:2003-8 / 在職媽/好忙架媽咪

oj / 口丁 / G:1991, G:1995 / 在職媽/ 踏住腳底下的鼻涕矮我丁點架

包B / / B:2003 / 在職媽 /

Q太郎媽咪 / Q媽 / G:1992-7(Q女), B:2000-8(Q仔) / 在職媽

stmummy/ ST媽 /G:1994-2, G:1996-9 / 在職媽/高我一吋架樣貌似冧疼k港姐媽咪

summerhk �sum媽/ G:1993(車梨子) / 在職媽/吾好等到夏至出艷呀!

Tess/ 踢屎天使 / B:2003, G:2005 / 全職湊仔媽 /吟詩對對一輪咀絕頂叻叻媽咪

孖T媽 / TT媽 / G: (T女) and B:1994(T仔) / 在職媽 / 羨慕屎人架龍鳳靚仔女同Q媽係好舊既同事

wensi / 廚神/B:2001-7(天兒)/在職媽/ 住tko, 係栗栗,啫喱媽,Q媽同鼻涕既好鄰居乜都識攪架帶子紅娘

yammyma / 音咪 / G:1994, B;1999 / 樹頭婆 / 有個人人hou住架大眼仔公子, 頂得佢甘架脾氣,順晒佢架相公仔,仲有隻叫LU LU 既八哥狗女.

歡迎光臨

part 1 here

part 2 here

part 3 here

part 4 here

part 5 here

part 6 here

part 7 here
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

大宅

Re: 四十草樣媽咪 hehehaha 齊齊入黎傾到笑爆咀! (Part 8)

各位煮煮,

原來做版煮,唔易架,攪左一輪至攪掂個版面,下廁唔該第二位上.

goodnight!!
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

大宅

Re: 四十草樣媽咪 hehehaha 齊齊入黎傾到笑爆咀! (Part 8)

音咪版主,唔該將本人資料更正如下:

Q太郎媽咪 / Q媽 / G:1992-7(Q女), B:2000-8(Q仔) / 在職媽

活潑可愛+b仔>>>>lee句加去鼻涕

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

dear all:

早晨呀!今朝zzzzz...吾訓都打同話過你地呢班知心老友知...

向新版主致禮

goodies 寫道:
鼻涕:
唔好俾佢再咁做得唔得?太恐怖!

話說部冷氣底漏水,佢買晒的紅毛泥返黎吻,佢叫我一齊抬部冷氣出黎,我話甘重,非左落地連渣都無埋,建議佢推個高窄身架鞋櫃逗落黎可以瀉力,點知搬完個鞋櫃佢改變主意,話個鞋upup貢又窄,如果盛吾住打斤豆落黎仲大近視喎!

跟住佢話吾好啦!就拆開晒天花冷氣隔離另一隻窗花,話爬出去係個冷氣後便倒的石屎落去,方便得多喎!嘩!果個位得18吋長,高一尺,闊16吋,真係好恐怖,特別係對我呢的畏高架人..

嘩真係大大佬呀!十七,八年樓齡,加埋佢百五六磅,再加另一個窗台果部搬左小出黎架1 1/2冷氣,我梗係即時反對話過佢知啦吾好啦!

我至多小心的同你一齊搬呀!你想嚇到我今晚無覺好訓同發惡夢呀!即時諗起都腳軟呀!

點知佢吾知係咪燥火,大聲過我話,得啦!話你知吾會有事架,我一定吾會比我自己甘易趺落去架喎!話如果條命要佢死,幾十年前已經屎左啦喎!我答佢,如果幾十年前屎可能仲係件好事,因為你無識到我,仲無生二個化骨蟲...點知已經見佢立晒野..

我咪唯有企左出門口無眼睇甘甲實二個去完圖書館返黎個小朋友吾好大叫中啞,爸媽我返黎啦!真係失手,係天國都吾豬見吾見得番羅...重逢啦!

點知整好晒食飯果時,我問佢點解你個下爬損左仲見到二個血絲ai....阿女問,咦!老豆,你今日剃左的鬚剃損左呀!好型喎!

佢答得仲妙,梗係吾係啦!你媽咪話我做甘多驚嚇動作,我咪唯有張自己個下顎剛好閃入冷氣機頂部同個天板果幾寸空隙位樹羅...仲認叻甘話,我都話左吾會比我自己有事架啦!

嘩!我都真係好難想像佢的思緒,乜甘樣就吾趺落街或是趺落去個下顎無樹幹...

<八掛想問,尋日4點零5點阿條偉哥有冇出街?定係同你一齊? [/quote]>>>佢尋日出出入入新都城二期,街市,寶琳街市好多轉,又買料,又買送,你見到佢乎????????還是見到佢同個好似阿二架我一齊啦!我全日貢喎屋企做阿四啦!

佢仲吾好以為我吾知,成晚走黎裝下我有無發惡夢,問我訓得冧吾冧呀!又驚我的脾四吾彩佢,我都無佢甘好氣呀!本來都真係諗住吾彩佢一日,等佢知道下次吾可能做呢樣野,但又真係 諗緊自己有無過份..
鼻涕

NNN

侯爵府

BETTY
好在條偉哥娶左你咋
如果佢不幸娶左我
我會[size=xx-small]5彩佢好多日

侯爵府

各位,
因為復活節行程有變
有兩日由冇胸繳有胸
即刻報左兩日長隆
同栗子去搵丹丹 (套xx馬x團里面好似有個丹丹,栗子問係咪去搵丹丹喎)

侯爵府

琴日八八卦卦拜完山跟左姑仔去探佢太極c姊
終於見識左點所謂好易咁將隻玉鐲套入隻手里面啦
不過e+隻手仲好似有d痛
係咪我形住呢

子爵府

早人呀))))))))

音咪不負眾望, 順利完成開第8版做憻主, 值得鼓掌!

栗媽, 乜今日你都倒塔呀, 貢早嘅
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

男爵府

Good morning ah 各位,

週末一別, 就喺新屋見喎!!

睇完鼻涕既驚心動魄篇, 真喺要寫個服字!!! & 下次唔該註明要家長指引 (PG), 我實飛版!!!

男爵府

栗栗,

一早起身, 唔喺要趕住湊小主人去栗婆度架咩??

你地咁勤力, 比起我呢啲週末休業既懶人, 真喺慚愧囉!

forty+ 寫道:
早人呀))))))))

音咪不負眾望, 順利完成開第8版做憻主, 值得鼓掌!

栗媽, 乜今日你都倒塔呀, 貢早嘅

男爵府

上星期講開工人, 心血來潮又問問自己果個8月完約仲續5續, 雖然都 sense 到佢有意返歸, 都希望佢話做多2年先, 不過喺矛奇蹟既!! 唯有叫佢睇吓有冇好姊妹介紹囉, 至緊要老老實實, 好彩啲女大啲, 相對我就冇咁倚賴佢地!! 不過要由頭教過, 都幾頭痕.

音咪, 你部署成典呀?

男爵府

Good Morning )))))))))

開心叮一叮,嘻哈咀兩咀!

大宅

哎!!!簡直對妳個條偉哥......... 點解每日都有新鮮出爐............事件發生o既

bettylam 寫道:
dear all:

早晨呀!今朝zzzzz...吾訓都打同話過你地呢班知心老友知...

向新版主致禮

goodies 寫道:
鼻涕:
唔好俾佢再咁做得唔得?太恐怖!

話說部冷氣底漏水,佢買晒的紅毛泥返黎吻,佢叫我一齊抬部冷氣出黎,我話甘重,非左落地連渣都無埋,建議佢推個高窄身架鞋櫃逗落黎可以瀉力,點知搬完個鞋櫃佢改變主意,話個鞋upup貢又窄,如果盛吾住打斤豆落黎仲大近視喎!

跟住佢話吾好啦!就拆開晒天花冷氣隔離另一隻窗花,話爬出去係個冷氣後便倒的石屎落去,方便得多喎!嘩!果個位得18吋長,高一尺,闊16吋,真係好恐怖,特別係對我呢的畏高架人..

嘩真係大大佬呀!十七,八年樓齡,加埋佢百五六磅,再加另一個窗台果部搬左小出黎架1 1/2冷氣,我梗係即時反對話過佢知啦吾好啦!

我至多小心的同你一齊搬呀!你想嚇到我今晚無覺好訓同發惡夢呀!即時諗起都腳軟呀!

點知佢吾知係咪燥火,大聲過我話,得啦!話你知吾會有事架,我一定吾會比我自己甘易趺落去架喎!話如果條命要佢死,幾十年前已經屎左啦喎!我答佢,如果幾十年前屎可能仲係件好事,因為你無識到我,仲無生二個化骨蟲...點知已經見佢立晒野..

我咪唯有企左出門口無眼睇甘甲實二個去完圖書館返黎個小朋友吾好大叫中啞,爸媽我返黎啦!真係失手,係天國都吾豬見吾見得番羅...重逢啦!

點知整好晒食飯果時,我問佢點解你個下爬損左仲見到二個血絲ai....阿女問,咦!老豆,你今日剃左的鬚剃損左呀!好型喎!

佢答得仲妙,梗係吾係啦!你媽咪話我做甘多驚嚇動作,我咪唯有張自己個下顎剛好閃入冷氣機頂部同個天板果幾寸空隙位樹羅...仲認叻甘話,我都話左吾會比我自己有事架啦!

嘩!我都真係好難想像佢的思緒,乜甘樣就吾趺落街或是趺落去個下顎無樹幹...

<八掛想問,尋日4點零5點阿條偉哥有冇出街?定係同你一齊?
>>>佢尋日出出入入新都城二期,街市,寶琳街市好多轉,又買料,又買送,你見到佢乎????????還是見到佢同個好似阿二架我一齊啦!我全日貢喎屋企做阿四啦!

佢仲吾好以為我吾知,成晚走黎裝下我有無發惡夢,問我訓得

大宅

退休返歸!!!!st,都幾頭痕o窩

[quote]
stmummy 寫道:
上星期講開工人, 心血來潮又問問自己果個8月完約仲續5續, 雖然都 sense 到佢有意返歸, 都希望佢話做多2年先, 不過

子爵府

Dear all, good morning !!!

新居大吉!!!

鼻涕:
冇! 我果日在我OK果頭見到個著黑色圓領T-shirt,同用個黑袋的"靚佬"好似佢,咪問下你囉!仲有,我係話剛剛個星期六下午見到呢個疑似條偉哥人物!唔係星期日喎!

男爵府

Q媽,

退休返歸! 我驚我喺企掹到撼頭埋牆, 咁就唔曉頭痕啦!!

[quote]
Q太郎媽咪 寫道:
退休返歸!!!!st,都幾頭痕o窩

侯爵府

今朝因為太掛住1997醒左咪上黎拱拱law

侯爵府

呢d天氣至好bbq,幾日一齊燒一燒

子爵府

<四月反檯癲那gathering> 的出席名單有冇update?
日期: 4月28日(星期五)

回覆:
骨骨
All+
豬豬
咪咪
@isonMa - 一定出現, 因為想笑死
oj - 四月份日日都可以係gathering日
st
栗栗
QQ
--------- 有冇漏左??? ---------

至於地點,我有一個提議,阿亨利有個friend有間越南+中菜食肆在TST,我未食過,阿亨利試過兩一次話不過不失,不過我book就應該一定有房。大家認為點? 同時收集其它提議!

大宅

係呀......亞女仲話想去野餐o添o窩,幾鬼健康呀!!!!

栗子媽媽 寫道:
呢d天氣至好bbq,幾日一齊燒一燒

首頁

尾頁

跳至