懷孕前後

跳至

首頁
12345...23

尾頁

大宅

Re: 捐贈臍帶血予紅十字會

我10月生呀,瑪麗有無得捐呀

大宅

環保接龍勳章

我都想捐,唔使浪費又可以幫到人.何樂而不為

大宅

我係星期六零晨生(廣華),都捐唔到,個醫生睇到我個牌板仲話"半夜三更,捐乜鬼臍血丫!".........咁就浪費左2個bb既臍血lu.

暫時只有係廣華同qe生才可以捐.

珍珠宮

環保接龍勳章

我生囡囡時都有損, 佢地仲送o左個襟章俾我, 我keep住等囡囡大個時話俾佢知, 等佢知道自己一出世就做o左件好事

佢地會o向你生之前要你填份form, 問你有冇幾種病(不過我已經唔記得o左咩病,大至都係d罕見o既病), 同埋唔知199x年期間有冇去過英國, 我都唔知去過英國有mud影響 不過我o個時陣痛緊, 我都冇詳細問清楚, 只係填完俾番d紅十字會職員)

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

大宅

聽大家咁講, 你想捐都未必有人要...真可惜.

民房

我記得若199x年去過英國, 係真情不可捐血的, 驚有瘋牛症, 因該症潛伏期有十年或以上, 故不可捐血/臍帶血, 不過捐到的話, 又真係幫助人的一個機會, 何樂而不為?

大宅

睛靈勳章

我冇塡FORM喎? 在廣華e院生,去到產房剪穿羊水之後,有一位護士問我捐贈臍帶血,我一句OK!生的時候佢入在嚟一陣,攞完出咗去就走咗‥‥‥近排有打電話跟進,問BB好唔好,同出世紙號碼。
然開朗輕舟渡,雨甘露豐碩途。

大宅

我本來都答應左捐架,可以幫到人,但可惜姑娘問我最近有冇食藥,我生之前果個星期感冒,食過藥,所以唔捐得,真可惜啊!

禁止訪問

大宅

我都要捐 自己沒用, 但是可能別人就很需要, 那是很大的福蔭
歡迎參觀我囡囡個blog http://hk.myblog.yahoo.com/amonlado/

男爵府

我都係廣華生, 都會參與呢個活動, 比小b知道佢一出世已經幫到人, 好有意義~~

民房

我去私家生 沒有的捐真可惜 !如果自己要儲好像要另外俾錢的喔

不知道有沒有媽咪 知道呢
平淡就是真正的幸福!@_@

大宅

即係只係公立生就可以捐
私家生就沒有??
可惜, 我都好想捐

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我口向QE生,我都有捐~因我覺得如果幫到有須要既人,好有意義~乜原來只係政府醫院先有呢樣服務.

別墅

Roy Roy有捐,一出世就能做善事,很有意義。

複式洋房

藍雪兒,

我第一胎係仁安生, 我有自己俾$儲臍帶血呀, 我個陣時香港得一間私人臍帶血公司,無得選擇情況下儲左係個間公司到,我啱啱有左三個月,哈哈,係意料之外,我都會幫bb儲,公平d ma...不過,宜家香港已經有三間公司lu, background 仲好d tim... 其中一間叫生寶佢地有個存十捐一計劃,for 係私家醫院生既捐贈者... 可以問下佢地<<<我係先排報紙到見到
:-D :-P :-o

民房

但係臍帶血好似會好有用架窩。。。係阿啤啤出生先有架咋。。。自己儲好似好0的窩,點知第時我阿啤會唔會需要啵。。。。

民房

但係我聽講呢間生寶就係在台灣同陳水扁同埋佢女婿搞到一團糟果間公司窩。。。台灣公司信用一向都嘛嘛,我問過呢間公司0的野,佢0的證書0係香港無被承認架窩,好似呃人噙。。。有冇其他介紹呢?

複式洋房

但係呢間公司係台灣多間(好似有成8間)臍帶血公司裡面最大果間,佔市場6成wor! 最緊要佢地有相關科研ma... 總公司攞齊咁多證書,係想俾人知佢地著重品質,香港公司都唔會衰la... 另外一間新加坡的 我都會考慮,佢地總公司都係有張什麼美國血庫認證,不過佢d sales 就差咁d... 唔係好pro lor... 講真代言人既野我唔係好理... 佢地唔好彩...搵着個賤人代言... 總之,我仲有大把時間諗儲邊間, 遲d緊係上去睇下個實驗室先啦,總之,唔會儲番個間啦,聽聞佢地又轉手,死啦,我個大女d血係佢地到,唔知可唔可以轉去另一間繼續儲既呢 ??? 有無人知???
:-D :-P :-o

別墅

Monchhichi79 寫道:
但係臍帶血好似會好有用架窩。。。係阿啤啤出生先有架咋。。。自己儲好似好0的窩,點知第時我阿啤會唔會需要啵。。。。

唔係o岩就用得既咩?
捐1次只可救1人?
我太太會係瑪麗生呀,同埋佢98,99年係英國,唉,做唔到善事tim

首頁
12345...23

尾頁

跳至