自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

本身諗住同細路暑假去。plan緊睇小紅書好多人彈,搞到讚嗰啲我怕係打手

所以都係上嚟問好啲。請問有無jm最近去過?我見佢最靚嗰兩間酒店都無咗了。

男爵府

mommyli 發表於 23-5-22 14:07
本身諗住同細路暑假去。plan緊睇小紅書好多人彈,搞到讚嗰啲我怕係打手

所以都係上嚟問好啲。請 ...
點樣冇咗?係full晒定執咗笠?

珍珠宮

2024年龍年勳章

彈乜嘢? 我淨係知道D衫好污糟。

伯爵府

beebee67890 發表於 23-5-22 14:14
點樣冇咗?係full晒定執咗笠?

應該執咗 。我睇之前嘅攻略話最靚係兩間萬達,一間叫文華另外一間係癡住的。但我呢幾日搵嚟搵去都搵唔到兩間萬達咁我今朝send email畀佢哋訂房部,佢話佢哋依家只有一間酒店喺增城。

我見多咗一間好似係喺呢兩間嘅原位叫唔知咩xx閣。

伯爵府

panda361 發表於 23-5-22 14:24
彈乜嘢? 我淨係知道D衫好污糟。

衫好污糟一個係指雪城嗰啲?呢個我都有見到。跟住啲人話啲雪勁差,場內溫度唔夠。同埋好多懶叻嘅初學者唔留喺初學斜坡,搞到勁多意外。小紅書好多片係啲人畀人用擔架抬走的。

個遊樂園話有個2/3月嘅post話好多遊戲設施都暫停開放。

好多都話唔值得去

beebee67890    發表於 23-5-22 14:34

珍珠宮

mommyli 發表於 23-5-22 14:31
衫好污糟一個係指雪城嗰啲?呢個我都有見到。跟住啲人話啲雪勁差,場內溫度唔夠。同埋好多懶叻嘅初學者唔 ...

我復活節假期去
個場凍好夠,因為我太凍吾夠2.5小時即出嚟
記得買質量好啲手套

伯爵府

鴨鴨比 發表於 23-5-22 14:38
我復活節假期去
記得買質量好啲手套

除咗雪,你有無玩埋其他地方?值唔值得去?

滑雪我哋會帶自己裝備呀,所以應該ok的。多謝你提點。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

鴨鴨比 發表於 23-5-22 14:38
我復活節假期去
記得買質量好啲手套

唔玩齋企真係凍,keep住玩係ok既
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mommyli 發表於 23-5-22 14:41

waterpark開返,都好玩既!
另有個室內遊樂場,應該都好玩既,果時去未開
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

mommyli 發表於 23-5-22 14:31
衫好污糟一個係指雪城嗰啲?呢個我都有見到。跟住啲人話啲雪勁差,場內溫度唔夠。同埋好多懶叻嘅初學者唔 ...

「初學者唔留喺初學斜坡,搞到勁多意外」,個個場都係咁~ 好多人評估唔到自己能力。
雪應該有些少污糟,早幾日睇 TVB 「同屋企人去旅行」,Patrick Sir 佢地玩雪,都見到灰灰地色。

goldpiglet    發表於 23-5-22 21:01

珍珠宮

我哋係萬達城一日一晚
酒店5星級冇論門僮、前台、行李部甚至清潔部,都非常之nice,去咁多間酒店都黑口黑面

未有房比我地,都肯吾收錢比我地玩playroom
間房有welcome 生果,露台超級大

有去運動城同埋萬達(遊樂場)係大過海洋公園幾倍
最公道吾收入場卷,逐樣收費,啱男仔玩:卡叮車、射箭、騎馬仔

食嘢:萬達商場,太二、潮汕牛肉好齊

伯爵府

鴨鴨比 發表於 23-5-22 15:25
我哋係萬達城一日一晚
酒店5星級冇論門僮、前台、行李部甚至清潔部,都非常之nice,去咁多間酒店都黑 ...

你幾時去架?同埋你住咗邊間酒店?

珍珠宮

mommyli 發表於 23-5-22 16:26
你幾時去架?同埋你住咗邊間酒店?

復活節假期去

酒店我吾記得左,因為c6 book
係有湖景、隔離萬達茂

attach1_sign/tmp/phpojDscU
attach2_sign/tmp/phps0cS4e

侯爵府

回覆樓主:

農曆新年去左玩,我地上到去第二朝一早入場,所以啲衫好乾爽,吾覺好污糟。我諗旺季太多人,衫未乾得切就會覺得污糟。記得初學真係唔好上中級,我老公同仔唔識死,去左中級,佢地話差啲跌死,比我鬧到佢地死。

禁止訪問

大宅

比在室外滑雪凍好多,雪係人造的,所以硬,半冰半雪。初學的話,跌親會好痛!

侯爵府

2024年龍年勳章

想問最近有無人去過? 娛雪區值唔值得一玩? Thanks

大宅

hkgra 發表於 23-7-24 11:35
想問最近有無人去過? 娛雪區值唔值得一玩? Thanks

我上個月端午節前去過,其實場地較細,暑假可能多人又貴,我當時係星期三去,門口買票,大小同價198,玩左唔夠兩個鐘就走,因為無咩人,基本上所以項目唔需要排隊任玩,大概得五個項目,玩完雪就過左對面玩水,室內場,地方較細,都少人玩,因為唔係假期,所以項目都係唔洗排隊玩,不過因為我一大兩細,要夾埋其他人先可以一齊玩大喇叭個d 項目,第二日,我地去左融創樂園玩,好大,好多嘢玩!

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 fengzhenliao 的帖子

融創樂園 係咪好玩0的?

大宅

hkgra 發表於 23-7-24 17:06
回覆 fengzhenliao 的帖子

融創樂園 係咪好玩0的?

都幾好玩,不過基本係室外,好曬

首頁

尾頁

跳至