自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我的情況就是這樣,已經是一個部門裡最高級那個,再上的話是完全另一領域的部門經理....但是呢,掛的title不是經理,但做經理做的事....因經理的benefit不一樣,所以公司不會給經理的title....

但係呢,雖則如此,因公司是個人開的,沒有什麼定死的規則,除了manager以上的 title,其他title的名我想要什麼就什麼,都挺滑稽的....

公爵府

terrorist 發表於 17-3-13 09:46
老細講明無職升,你會點處理日後的工作表現呢?

我覺得重點係點解無職升?
如果你feel到原因係佢擺明唔妥你,咁你應該走啦,還需要考慮以後工作表現?
如果係其他種種因素令你上司愛莫能助,你不用遷怒於佢,平常心,繼續做好自己本份。將來的變化,who knows?
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

珍珠宮

Cholechiu 發表於 17-3-13 11:40
老板娘都講過無得升(本身都已經全公司最低級),人工每年加300,加左都系低,反正我又無諗過升咩職,工作 ...

咁既工你都留?
令我諗起好耐之前做文員,老細覺好加我300好似皇恩浩盪咁,差啲想我扣頭謝恩
佢都on居居,我之後一年轉睇二份文職,都係clerk, 人地一開價已經比佢個post多2000 蚊仲要返5.5日,有車同lunch allowance, 都唔知幾正
回想洗鬼係啲公司仔捱一世

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章

無職升,都可以看錢

男爵府

回覆樓主:

一切如常。繼續做好自己份工。

大宅

回覆 小mama 的帖子

所以我諗緊轉工,但唔系想象中甘易。

公爵府

siuba 發表於 17-3-13 09:49
就有冇人工加先?對我黎講錢重要過升職喎。

同意, 有得加冇得升都ok呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

睇'送'食飯

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

terrorist 發表於 17-3-13 09:46
老細講明無職升,你會點處理日後的工作表現呢?

你係搏扎期,還是等退休; 做野態度是力爭上游,還是得過且過? 如果全都是後者,你唔會care進升問題。 如果是前者,可以send定信,睇下有無好offer.

禁止訪問

回覆:terrorist 的帖子

珍珠宮

搵位走

首頁

尾頁

跳至