時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

RelaxHippo 發表於 19-10-2 20:33
係咪等老美通過咗個咩鬼香港法案就開得拖?

這個法案不是25/9通過了嗎?通唔通過佢都做緊相關的工作,就係「抵制」香港人係美國的資產囉。除左這個係佢本土能做野外,其他都係抺黑指控,一唔都做緊。

珍珠宮

414928 發表於 19-10-2 20:29
忍多一個月啦,應該部署得差不多,老尾最後的手段差點兒都出埋,就知老尾再無野可做,只要中國唔行錯一步, ...

其實經過今次事件大家都會睇清楚邊啲係人邊啲係鬼啦。以前大家都唔了解中國政府,個個都畀蘋果洗個腦。而家大家清醒返就知道其實自己嘅國家係最好
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

大宅

我已經有點麻木了,早前還期待中央打救派軍或武警入城幫拖,又話武警在深圳十五分鐘就到、但等了又等,物都冇。琴日亂到九彩,連林鄭都冇什麼回應,只有警察在抗暴,好失望。其實我可以不看報紙、不上FB、BK、不看新聞及媒體直播,避開示威發瘟區,我生活還可以一樣過,不便是有,但可以不再失望和傷心。

yk8ky    發表於 19-10-3 06:41

珍珠宮

小詠 發表於 19-10-2 21:31
其實經過今次事件大家都會睇清楚邊啲係人邊啲係鬼啦。以前大家都唔了解中國政府,個個都畀蘋果洗個腦。而 ...
最慘係清醒既更明白阿爺, 唔醒既中晒邪唔會醒.

禁止訪問

大宅

千祈唔好仲要等一年零一個月

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

414928 發表於 19-10-2 20:29
忍多一個月啦,應該部署得差不多,老尾最後的手段差點兒都出埋,就知老尾再無野可做,只要中國唔行錯一步, ...
有咁樂觀咩?我反而覺得仲有排玩呀!

大宅

MrAugust 發表於 19-10-2 21:38
我已經有點麻木了,早前還期待中央打救派軍或武警入城幫拖,又話武警在深圳十五分鐘就到、但等了又等,物都 ...

我同你一樣
幾難先捱到十一,點知第二日一樣有暴徒攪事
似被遺棄

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

mingmin豬 發表於 19-10-2 15:28
可否派隊 crew 高清4K 幫手影暴徒暴行,而家係一面倒,今時今日,網路戰係主戰場,你又可以 keep record 認 ...

我仲希望中央可以教訓班黑記

子爵府

C髮都未露出尾巴,中央未係出手時機。大量無罪釋放的時候才是。

男爵府

向小葵 發表於 19-10-2 15:34
又或者派多啲記者黎問多啲高質問題,唔好比啲毒記日日做暴徒辯護律師質問警察!
...

派人來問記者出示記者證,我都覺得應派人幫手攝影搜證。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

小詠 發表於 19-10-2 21:31
其實經過今次事件大家都會睇清楚邊啲係人邊啲係鬼啦。以前大家都唔了解中國政府,個個都畀蘋果洗個腦。而 ...

其實睇清左更替特首慘,回歸之初全盤接收港英孽種,以為大家都是中國人變左香港人話事會順理成章地歸順,點知有人真的以為自己是西人,放不下以前的身份,效忠外國,攪到特首係無兵師令,政府要清瘀血都不是容易的事,因為真係唔知有幾多係黃人。

男爵府

RelaxHippo 發表於 19-10-2 20:33
係咪等老美通過咗個咩鬼香港法案就開得拖?

我想知咩鬼法案有咩用架?

男爵府

MrAugust 發表於 19-10-2 21:38
我已經有點麻木了,早前還期待中央打救派軍或武警入城幫拖,又話武警在深圳十五分鐘就到、但等了又等,物都 ...

點解搞成甘!灰!

珍珠宮

回覆樓主:

亞爺,快D打救我哋啦!

首頁

尾頁

跳至