影視娛樂

跳至

首頁
12345...25

尾頁

琥珀宮

wyl 發表於 15-10-21 11:12
大陸時裝劇我暫時只覺得《杉杉來了》得,《何以笙簫默》男主得,女主超唔掂,影響咗我嘅觀賞指數。《他來了 ...
等出多幾集,睇你地嘅睇完之後感覺,我至決定開唔開。

琥珀宮

WChan 發表於 15-10-21 12:03
睇左兩集,睇埋片花加小說,估計呢套應該得,霍建華做男一超正,女一都幾ok, 不過每星期兩集,有排追,真係 ...
似乎有學韓劇之嫌喎,可能都係一面播一面寫。

子爵府

大陸時裝劇我暫時只覺得《杉杉來了》得,《何以笙簫默》男主得,女主超唔掂,影響咗我嘅觀賞指數。《他來了 ...
不得了,睇咗第一集電視劇, 太好奇了, 睇埋小說,睇咗6, 7卷

以第一集計, 人物出場改篇得很好, 更接近戲劇的需要, 又不失原著精神

我估故事是單元式發展?

第一個單元, 好有失蹤M的味道及懸疑, 主角咁啱都從美國回來, 但"他來了", 有粉紅, 有靚仔,更吸睛

失蹤M有人性反省, 可說各有特色

我唔敢咁快追第二集, 怕吊癮, 會繼續睇多啲小說先, 但又怕睇劇時無咗神秘感, 有啲茅盾

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:WChan 發表於 15-10-21 12:03 睇左兩

原帖由 SandyKL 於 15-10-21 發表
似乎有學韓劇之嫌喎,可能都係一面播一面寫。
小說故事好完整緊張,所以應該唔會邊拍邊寫,而且睇片花已經拍左唔少場景。

水晶宮

引用:Quote:wyl 發表於 15-10-21 11:12 大陸時裝

原帖由 MC1128 於 15-10-21 發表
不得了,睇咗第一集電視劇, 太好奇了, 睇埋小說,睇咗6, 7卷

以第一集計, 人物出場改篇得很好, 更接近戲劇的 ...
我睇完兩集,呢幾日係咁追小說,今日終於KO左佢,好緊張又多粉紅,加上男一簡直係萬能超人咁,好期待下幾集

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

MC1128 發表於 15-10-21 16:17

以第一集計, 人物出場改篇得很好, 更接近戲劇的 ...
嘻嘻~小說真係好睇架,我仲會一邊睇一邊諗薄大神分析嘅內容,丁墨明顯對犯罪心理下過一些苦功,佢另外兩部小說《如果蝸牛有愛情》《美人為餡》都係講犯罪心理,但我覺得《他來了請閉眼》最好睇,男主亦最合我意

水晶宮

引用:Quote:MC1128 發表於 15-10-21 16:17 不得

原帖由 wyl 於 15-10-21 發表
嘻嘻~小說真係好睇架,我仲會一邊睇一邊諗薄大神分析嘅內容,丁墨明顯對犯罪心理下過一些苦功,佢另外兩部 ...
男主博學又正義,霸道得嚟又情深,仲要高分低能又靚仔,真頭拍得住星星既金秀賢。

MC1128    發表於 15-10-21 21:30

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

比你地引到我想睇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

WChan 發表於 15-10-21 17:50
小說故事好完整緊張,所以應該唔會邊拍邊寫,而且睇片花已經拍左唔少場景。

...
應該已拍完啦,五月尾已開拍。感覺劇本改動最大的應該是加重了李熏然和謝唅的角色分量。我對呢部劇有信心除咗係因為霍建華之外,仲有係由《瑯琊榜》嘅海晏編劇本,孔笙做監製,睇吓《瑯琊榜》嘅好口碑,就知道《他來了請閉眼》不會差。

水晶宮

引用:Quote:WChan 發表於 15-10-21 17:50 小說故

應該已拍完啦,五月尾已開拍。感覺劇本改動最大的應該是加重了李熏然和謝唅的角色分量。我對呢部劇有信心除 ...
的確琅琊榜製作認真同埋好著重細節,所以我覺得\"他來了\" 都會好正

水晶宮

引用:Quote:wyl 發表於 15-10-21 11:12 大陸時裝

原帖由 kcm 於 15-10-21 發表
比你地引到我想睇
開兩集睇下,大家一齊傾啦!

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 wyl 於 15-10-21 發表應該已

原帖由 WChan 於 15-10-21 發表
的確琅琊榜製作認真同埋好著重細節,所以我覺得"他來了" 都會好正
但點解一星期播兩集咁少?

珍珠宮

大宅

回覆:他來了, 請閉眼

開播前 追晒小說,宜家等睇電視,小說好睇的

水晶宮

引用:Quote:原帖由 WChan 於 15-10-21 發表的確

原帖由 Sumyeema1 於 15-10-21 發表
但點解一星期播兩集咁少?
係啦,唔知點解一星期兩集咁少

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Play Youtube video

哇……霍生時裝形象同小說好吻合……差D俾佢電親……

子爵府

WChan 發表於 15-10-21 17:51
我睇完兩集,呢幾日係咁追小說,今日終於KO左佢,好緊張又多粉紅,加上男一簡直係萬能超人咁,好期待下幾集 ...
萬能超人, 仲係.....處男

太厲害

子爵府

Sumyeema1 發表於 15-10-21 20:41
哇……霍生時裝形象同小說好吻合……差D俾佢電親……
唯一係霍生不似26歲

子爵府

wyl 發表於 15-10-21 17:55
嘻嘻~小說真係好睇架,我仲會一邊睇一邊諗薄大神分析嘅內容,丁墨明顯對犯罪心理下過一些苦功,佢另外兩部 ...
努力追小說中

水晶宮

引用:Quote:WChan 發表於 15-10-21 17:51 我睇完

原帖由 MC1128 於 15-10-21 發表
萬能超人, 仲係.....處男
呢點先好笑,所以到佢了解愛情後咁猴擒

首頁
12345...25

尾頁

跳至