親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

請問如果去麗寶樂園玩3日兩夜,住邊間酒店好呢?比較近(唔想住日福容,因為好貴),請問有冇介紹,有冇酒店有package,係有房間,有埋門票呢?謝謝,仲想問下離開樂園,附近有冇嘢食呢?謝謝

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:請問如果去麗寶樂園玩3日兩夜,住邊間酒店

原帖由 debbycheung 於 14-04-02 發表
請問如果去麗寶樂園玩3日兩夜,住邊間酒店好呢?比較近(唔想住日福容,因為好貴),請問有冇介紹,有冇酒店 ...
其實台中市去麗寶樂園都好近,如果一定要住到好近可搵返后里既民宿,你上奇摩搜尋\"麗寶樂園 后里民宿\",你會搵到一堆。。。

珊瑚宮

debbycheung 發表於 14-4-2 20:08
請問如果去麗寶樂園玩3日兩夜,住邊間酒店好呢?比較近(唔想住日福容,因為好貴),請問有冇介紹,有冇酒店 ...
麗寶玩一日得啦,附加除了福容外,無酒店。 (麗寶入面,外面都有餐廳)
你幾時去呀? 暑假有專線巴士去呀 NTS 80元 用悠悠卡可以平20元。

大宅

畀面勳章

我7月20至28會去台中,9日,又唔去清境,又唔去日月潭,好似好有時間,咁咪諗住一日玩陸地,一日玩水囉,我有兩個細,(7歲同歲半)但唔知佢係咪好似海洋公園咁上下大呢?多嘢玩嗎?我有個bb,咩都慢過人,預鬆時間,5点半后去食飯,行下再反酒店瞓,請問台中過去幾耐度,謝謝

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:我7月20至28會去台中,9日,又唔去清境,又

我7月20至28會去台中,9日,又唔去清境,又唔去日月潭,好似好有時間,咁咪諗住一日玩陸地,一日玩水囉,我 ...
剛在奇摩搵到間民宿在福容對面,可以行過去麗寶,叫耕牛園,佢地有facebook專頁可上去睇下

珊瑚宮

引用:我7月20至28會去台中,9日,又唔去清境,又

我7月20至28會去台中,9日,又唔去清境,又唔去日月潭,好似好有時間,咁咪諗住一日玩陸地,一日玩水囉,我 ...
適合你7歲小朋友玩。

上年在高鐵站有專線巴士到。約40分鐘車程。車費80元台幣。

珊瑚宮

引用:請問如果去麗寶樂園玩3日兩夜,住邊間酒店

暑期不用買樂票,台灣觀光協會送既"樂園票"可以用到

大宅

畀面勳章

送票,太好了,我想一日玩水,一日玩陸地,係咪要買兩張票?

大宅

畀面勳章

Biancacheung 發表於 14-4-2 22:37
剛在奇摩搵到間民宿在福容對面,可以行過去麗寶,叫耕牛園,佢地有facebook專頁可上去睇下

...
我係佢fb度,搵唔到房間相片同收費,你見到嗎?唔該你教下我,謝謝

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:Biancacheung+發表於+14-4-2+22:37+

我係佢fb度,搵唔到房間相片同收費,你見到嗎?唔該你教下我,謝謝
我見d人都係facebook留言問價

珊瑚宮

debbycheung 發表於 14-4-2 23:15
送票,太好了,我想一日玩水,一日玩陸地,係咪要買兩張票?

yes

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+debbycheung+於+14-04-02+發

原帖由 Biancacheung 於 14-04-02 發表

...
但我舊年住福容望出去只見到水上樂園同遊樂場,酒店我住最高,根本都唔見有其他野,見唔到有民宿渦!周邊都冇野!

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由+Biancacheung+於+14-04-02+發

原帖由 maggielau0705 於 14-04-03 發表
但我舊年住福容望出去只見到水上樂園同遊樂場,酒店我住最高,根本都唔見有其他野,見唔到有民宿渦!周邊都 ...
我未住過架,但見佢地網頁係咁寫,我查Google map \"耕牛園\"又真係在麗寶對面

大宅

開心吸收勳章

回覆 maggielau0705 的帖子

我兩囡7&9歲,啱玩嗎? 值唔值得去!!
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

珊瑚宮

引用:回覆 maggielau0705 的帖子我兩囡7&9歲,啱

原帖由 kpbb 於 14-04-03 發表

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:回覆+maggielau0705+的帖子我兩囡7&9歲,啱

原帖由 kpbb 於 14-04-03 發表

好好玩!一定岩

珊瑚宮

debbycheung 發表於 14-4-2 23:22
4人雅房2500元
(雅房無獨立廁所)

珊瑚宮

12312 發表於 14-4-3 22:01
4人雅房2500元
(雅房無獨立廁所)
4人套房2800

大宅

回覆:麗寶樂園

我想問麗寶樂園同六褔村比邊個值得去D?

大宅

畀面勳章

我兩個都未去過,但我仔鍾意玩水

首頁

尾頁

跳至