親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我地join咗復活節東瀛遊JTSA05去東京5天, 請問有無BK家長join過呢個團?

1. 請問行程趕唔趕? 會唔會好早morning call 好夜先返酒店?
2. 復活節仲有無機會滑到雪(行程有安排到,不過唔擔保一定玩到)
3. 個團仲會去睇櫻花, 唔知果時開咗未?
4. 一家三口去要預帶幾多錢先夠?

大宅

我07年既暑假都係去呢個團,不過夏天就無滑雪,但係好抵玩,加上好彩個導遊好pro又好nice,酒店好正,溫泉酒店"蓼科"&
Disneyland Sheraton又靚,Disneyland玩完後,隔離就係酒店超方便。雖然我去過好多次東京,但同小朋友就要跟團,我囝囝勁鍾意!
行程一d都唔趕,仲有時間去shopping
morning call 大約八點左右,唔會好夜返酒店
至於錢 ......就要睇你鍾唔鍾意買野啦!
:-P

男爵府

Hi Easy,

多謝你既回覆.

我都覺得個團好抵, 又有得滑雪, 睇櫻花仲可以玩兩個樂園, 住2晚disneyland酒店, 我地全家都好期待可以快d出發.

請問你上次係咪去disneyland? 裡面既飛濺出會唔會好刺激? 我囡囡7歲, 太刺激佢未必敢玩.

聽講會有好多其他食品推介, 例如魚生船, 和牛, 鮑魚, 雪場蚧咁....係咪要預多錢去試吓呢? 大概銷費係幾多?

大宅

G-Ma,

我囝囝10歲,佢好細膽,但勁鍾意玩好似叫
Splash mountain既game & 越曠過山車,唔係好刺激架咋!
食物推介唔係一定要,不過我都有食魚生船&和牛,都ok ,價錢等我問下我hubby 先再覆你,好似唔平,但始終都要俾d人地賺下,尤其如果你覺得個導遊好既話。

男爵府

hi easy,

唔該哂你, 係splash mountain, 有動物公仔睇, 聽講會急沖三幾次.

食物方面, 我地去到都想樣樣試吓, 所以睇吓要換幾多日元過去.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 G-Ma 於 08-2-24 21:41 發表
Hi Easy,

多謝你既回覆.

我都覺得個團好抵, 又有得滑雪, 睇櫻花仲可以玩兩個樂園, 住2晚disneyland酒店, 我地全家都好期待可以快d出發.

請問你上次係咪去disneyland? 裡面既飛濺出會唔會好刺激? 我囡囡7 ...

新年時跟康泰去東京,魚生船大25000yen,小14000yen
鮑魚大6500yen,特大8500yen,和牛7000-12000yen

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 G-Ma 於 08-2-25 10:41 發表
hi easy,

唔該哂你, 係splash mountain, 有動物公仔睇, 聽講會急沖三幾次.

食物方面, 我地去到都想樣樣試吓, 所以睇吓要換幾多日元過去.

hi G-ma

請問你個團幾錢
一家3口你預$15000-$20000左右啦:mrgreen:

男爵府

Hi appleyuen,

唔該哂你既資料.

我個團好抵, 因為避開咗d紅假(3月29日出發), 大人$5999, 小童$5199, 仲可以住兩晚disney酒店.

我都諗住換兩萬蚊左右過去, 不過我老公話駛唔駛帶咁多呀(可能驚我勁shopping ) 所以先上bk問吓.

原文章由 appleyuen 於 08-2-25 10:57 發表

hi G-ma

請問你個團幾錢
一家3口你預$15000-$20000左右啦:mrgreen:

大宅

G-Ma,

我hubby話食魚生船&和牛約HKD $ 2,000
我都係好抵, 大人$5799咋!( 暑假 ) & 我都係換兩萬蚊左右 but 駛曬
最緊要開心嘛!

男爵府

Hi easy,

其實我都預會駛哂, 不過唔話比老公聽住啦! 免得佢阻頭阻勢

首頁

尾頁

跳至