自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

沒有最細只有更細,香港納米樓的面積越來越超乎想像。長沙灣一個全新單幢式住宅項目,最細的單位只有150方呎,相信是近年九龍區最細的一手單位!150方呎是怎樣一個概念?香港私家車泊車位的標準面積是134方呎,該單位即比一個車位多16方呎而已。

這種超細單位的內櫳是怎樣的呢?發展商今早開放示範單位予傳媒優先參觀,提供一個開放式裝修及交樓標準單位,以實用面積161方呎的F室為藍本。交樓標準單位的浴室,坐廁與企缸由玻璃趟門分隔,洗手盆設於企缸內,而坐廁旁為單位附送的洗衣機。161方呎尚且如此,150方呎的單位更加可想而知。

坐廁與企缸由玻璃趟門分隔。

單位一眼睇晒。

子爵府

良心何在?

wcpcelia    發表於 17-6-17 18:02

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

珍珠宮

減齡達人勳章

其實,根本就係劏房,只不過劏房的大業主係發展商

侯爵府

香港人越住越细

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

尺價幾多?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

邊間發展商? 真係...工人房咁!遲d應該會整埋閣仔瞓
放下自在

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

香港人要住咁既屋

子爵府

回覆樓主:

裝修靚都冇用

wcpcelia    發表於 17-6-17 18:02

水晶宮

回覆樓主

老老實實呢個idea唔差,唔夠位可以咁整

如果工人房個廁所咁就very good

水晶宮

YingYing05 發表於 17-6-16 15:56
香港人越住越细

其實可能係for d有錢人比工人住,雖然犯法

公爵府

回覆樓主:

佐敦d劏房大過佢

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

咁都起得俾人住?仲要有人買?

象牙宮

回覆樓主:

點買呀?真係衰過我間公屋喎無飯二人家庭囉!

珍珠宮

唔講唔知一個標準私家車位有134呎

珍珠宮

15週年勳章

同我(60後)細果時住既公屋靚左好多了, 香港人有福了

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我又覺得ok wor。百貨應百客。上樓學獨立咪岩囉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

ash_yehyeh 發表於 17-6-16 15:58
老老實實呢個idea唔差,唔夠位可以咁整

如果工人房個廁所咁就very good
我都覺得設計得幾好. 其實以前公屋的設計都係咁.

大宅

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 睛靈勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

再細都仲有好多人湧住去買
呢啲無良地產同發展商就愈住愈大, 起啲愈黎愈細單位賣比人住.

如果啲人可以爭氣, 唔買呢類單位, 發展商可能就會收手, 唔再咁無良落去.

首頁
12345...6

尾頁

跳至