自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我響zuji訂左4個人機票,但e+發現姓同名調轉左,打左去zuji要求更改,知道要收費,我0k冇問題,收費是應該的,但等左成個月,zuji覆仲未改到,原因是國泰未改到,我自己打去國泰,國泰又話要zuji搞,我e+不知如何是好,有冇sis可以幫下我

侯爵府

回覆樓主:

幫推

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

姓名調轉左吾駛比錢改,去到機場check in佢哋會幫你攪番,吾駛擔心。
我去到check in先知自己倒轉姓名,佢話搵吾到我booking後面位高層叫佢倒轉姓名揾就揾到,我仲要一家4口

stagea    發表於 18-2-4 19:52
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

男爵府

hhmum 發表於 18-2-4 14:53
姓名調轉左吾駛比錢改,去到機場check in佢哋會幫你攪番,吾駛擔心。
我去到check in先知自己倒轉姓名,佢 ...

Thx for your comfort

男爵府

tearycow 發表於 18-2-4 14:52
幫推

Thx sus

琥珀宮

bonbonforum 發表於 18-2-4 14:43
我響zuji訂左4個人機票,但e+發現姓同名調轉左,打左去zuji要求更改,知道要收費,我0k冇問題,收費是應該 ...

我試過,3個人姓與名係Zuji買調轉哂,好驚,打去Zuji問,要俾錢改,跟住我地問人係國泰做,同埋上網睇,confirm只要冇串錯字,check in時唔好串串貢,職員唔會留難。

check in 時一埋counter就報咗認衰先,我地3人順利過關。

男爵府

SandyKL 發表於 18-2-4 20:27
我試過,3個人姓與名係Zuji買調轉哂,好驚,打去Zuji問,要俾錢改,跟住我地問人係國泰做,同埋上網睇,co ...

明白!謝謝你!
不過講真,我下次都唔會再幫襯zuji!
主要佢D解釋唔合理!佢話調轉返姓同名要等有新機位先可以重新出票,先有機會改番正個名!如果唔係就幫唔到我改!我質疑zuji,機票我已經fully paid,只是改個名,為什麼要等有新機位先可以幫我改?唔通我已經比曬$及確認了的機票是假的嗎?

公爵府

2018復活節勳章

名同姓掉轉左,試過一次,航空公司多數响check in counter 會幫你改,都好感激地勤人員幫手,因為都搞左一陣。
當然禮貌好少少,講聲唔好意思,麻煩曬。

琥珀宮

bonbonforum 發表於 18-2-4 20:37
明白!謝謝你!
不過講真,我下次都唔會再幫襯zuji!
主要佢D解釋唔合理!佢話調轉返姓同名要等有新機位先 ...

咁你呢個Zuji職員都答得你幾離譜,我舊年係臨出發兩日想做網上check in 做唔到,打上Zuji至發現調轉咗,個職員話收$200/個,但唔知國泰會唔會再收我,佢要問國泰,咁我即答諗吓先,佢限我2小時內回覆,好彩我唔落搭咋。

男爵府

SandyKL 發表於 18-2-4 21:01
咁你呢個Zuji職員都答得你幾離譜,我舊年係臨出發兩日想做網上check in 做唔到,打上Zuji至發現調轉咗,個 ..最大問題係我比晒錢, 理應張機票已經屬於我, 我唔明白點解要我重新等有冇新機位先肯同我把機票的個姓同名調番轉呢?

男爵府

最大問題係我比晒錢, 理應張機票已經屬於我, 我唔明白點解要我重新等有冇新機位先肯同我把機票的個姓同名調番轉呢?

伯爵府

bonbonforum 發表於 18-2-4 21:12
最大問題係我比晒錢, 理應張機票已經屬於我, 我唔明白點解要我重新等有冇新機位先肯同我把機票的個姓同名調 ...

吹水想你買過。
我試過搭長榮成家D名重複左個姓,都可以check in時直接改返。肯唔肯免費幫你做是另一回事。聽過有D要收幾百元一位。
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

大宅

回覆樓主:

到時早d check in

男爵府

connie_51 發表於 18-2-4 21:39
到時早d check in

明白!謝謝你

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主

無需要改,我試過幾次,最近一次是去台灣
因我係用Marco polo換機票,但Marco polo個會籍姓名我填錯左,所以由始至終也是姓名掉轉出機票
曾打電話去cx問,個cs話改機票要俾$,我問佢唔改得唔得,佢話無可奉告,咁我決定唔理,之後次次出機票也是姓名掉轉
不過我遲d都應該去改返,穩陣d

男爵府

lovelybaby2015 發表於 18-2-4 21:54
無需要改,我試過幾次,最近一次是去台灣
因我係用Marco polo換機票,但Marco polo個會籍姓名我填錯左,所 ...

明白曬,謝謝你:mother:

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

我同老公試過唔止一次,例如David Chan Tai Man
試過出左Chan taiman David
David ChanTai Man
Chan David Tai Man
都試過但無問題㗎

伯爵府

回覆樓主:

我搭Air Asia都試過打錯,無收錢幫我改

琥珀宮

bonbonforum 發表於 18-2-4 21:12
最大問題係我比晒錢, 理應張機票已經屬於我, 我唔明白點解要我重新等有冇新機位先肯同我把機票的個姓同名調 ...

咁真係奇怪咗啲,不過都係昆你多啲勒。

大宅

回覆樓主

剛剛上星期坐長榮,我又係掉轉左,係自己網上訂,不是經長榮,直接打去長榮問,要預先send passport copy 去長榮,等佢通知兩邊機場便可,不用收費,不過無得做網路上chech in , 同埋早D到機場,你可以放心

首頁

尾頁

跳至