自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

運輸處同康民署打咗政府一把。
唔該政府跟進違規同無做的員工,唔係點帶頭叫非政府商戶一定要做。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

白毛毛 發表於 21-2-27 19:12
運輸處同康民署打咗政府一把。
唔該政府跟進違規同無做的員工,唔係點帶頭叫非政府商戶一定要做。
:igiveup ...

我見好多人話運動場都有打電話check!'果個staff好懶

333s    發表於 21-2-28 07:29
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 21-2-27 19:19
我見好多人話運動場都有打電話check!'果個staff好懶

有無睇到TVB搵專家解code監查安心出行有無存取私隱,係無。做得好,比個讚TVB。

子爵府

白毛毛 發表於 21-2-27 19:24
有無睇到TVB搵專家解code監查安心出行有無存取私隱,係無。做得好,比個讚TVB。
...

黄人係唔會信架。
果個肥女人話私隱問題唔會download喎,我真係想叫佢唔好換身份證唔好攞福利呀,要攞你資料架。
好心黃人用下個腦啦,定根本冇腦架,聽佢地講野真係好忟

子爵府

2024年龍年勳章

...

希望多D其它新聞機構秉承新聞從業員專業精神去求真求實報道~~

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

頭先都有講

社交平台
遊戲
拿既資料仲多

大宅

金三珣 發表於 21-2-27 19:28
黄人係唔會信架。
果個肥女人話私隱問題唔會download喎,我真係想叫佢唔好換身份證唔好攞福利呀,要攞你資 ...

寫紙仔唔會冇私隱?佢話用電子貨幣,電子貨幣又唔存在私隱?

佢都幾得意

男爵府

屋企人係政府部門返工,佢話下星期返工要用安心出行紀錄,唔用的話就寫紙。

佢話d同事多數都唔打算用個app,早排仲大大聲傾計冷嘲熱諷用個app嘅人,搞到屋企人用個app都有壓力。

政府好多人都深黃,唔合作、唔齊心,香港邊會好喎

珍珠宮

黄人係唔會信架。
果個肥女人話私隱問題唔會download喎,我真係想叫佢唔好換身份證唔好攞福利呀,要攞你資 ...

唔止黃人,我有朋友非黃非藍都唔裝。
所以我唔會針對某種顏色的人。
我只會話佢哋自私同無知。就算那位小姐自己有記低行蹤,若不幸被感染成帶菌者,用安心出行檢測同發放資訊比其他相關的人肯定快過人手檢查佢記錄。

珍珠宮

Happy_hk 發表於 21-2-27 19:30
希望多D其它新聞機構秉承新聞從業員專業精神去求真求實報道~~

認同。公平公正去求真先係記者該有的行為。

公爵府

...

嘥氣,今日出去lunch,一枱4個,得我一個有dl… 仲問我點解唔寫資料 我話我寫得慢,scan下快ma,我心諗,人地拎左你資料去賣咪死

子爵府

2024年龍年勳章

~Exit~ 發表於 21-2-27 19:31

佢都幾得意
唔安裝程式,怕有追蹤又盛,肯寫真實電話落紙仔度都得~唔需落全名或真名~好等萬一有人中招都通知得到佢~呢個公民責任嚟~不過,諗得出用水喉水作口水樣本嘅嗰班香港敗類,我都已經冇嘢好講了~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

...

班黃盲唔睇tbb架
放下自在

象牙宮

~Exit~ 發表於 21-2-27 19:31

佢都幾得意

成班捉精靈時又無所謂既
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 21-2-27 19:55
班黃盲唔睇tbb架

想知道事實的人睇到就得啦。
我哋的生活唔係只有黃人,我個腦無佢哋的位置。

象牙宮

白毛毛 發表於 21-2-27 19:57

想知道事實的人睇到就得啦。

正常人應該會嫌個app太粗疏, 出事時做唔到自動通報! 要等食客睇msg主動打電話, 唉
放下自在

男爵府

黄人係唔會信架。

拎錢嗰陣咪又比晒個人資料 點解又要拎

琥珀宮

lucklucky 發表於 21-2-27 19:32
屋企人係政府部門返工,佢話下星期返工要用安心出行紀錄,唔用的話就寫紙。

佢話d同事多數都唔打算用個app ...

用app快過寫紙好多,唔使屣時間。

男爵府

cattz288 發表於 21-2-27 19:19

室外球場,冇人scan OR code

公爵府

黄人係唔會信架。

仲有,唔好用smartphone,唔好用網上銀行,唔好用Facebook, WhatsApp,所有社交軟件

首頁

尾頁

跳至