自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

2我唔相信全港食店都係請綜援做侍應囉,人態度差同個侍應係咪綜援人無直接關係
3疫情前已經質素差態度差左好耐,耐到唔記得幾多年,香港人慣左港式消費質素,係一開關先可以有大對比

咩都推落人地度,有咩問題都唔會反省,到關鍵時刻都仲係固步自封,所以港式食店係自己做衰自己錢途

幸福花    發表於 24-4-19 07:24

珍珠宮

Shellyxlk 發表於 24-4-19 01:22
係呀,我都唔信佢講嘅理由,雞肉冇雞味,豬肉得臊味,牛肉冇牛味左好多年,最少10年以上
...

係啊起碼10年以上
粗制濫造已經好多年,質素差,有啲仲衛生差亦好多年,間中又話有老鼠曱甴

珍珠宮

CJ1r1s 發表於 24-4-19 06:50
回覆 6299 的帖子

咪係咯,疫情前已經係咁啦,買餸買生果仲難頂

疫情前已經難頂,買野買生果食餐飯都唔係平,佢又唔講下不停加價,但質素服務卻不停下降

珍珠宮

caryfox 發表於 24-4-19 17:04
係呀!
疫情前 部份 店舖 已經請咗這類綜援人士廿幾、卅年啦,
你唔知咩?

你都講部分
但點解其他無請綜援的都態度差?

珍珠宮

caryfox 發表於 24-4-19 20:39
你每個人都問過佢哋有冇攞綜援?

bk都有jm做飲食業,你可以問下佢有無攞,我亦識人做飲食業,佢無攞綜援囉
點解
做飲食業=綜援?

珍珠宮

caryfox 發表於 24-4-20 12:47
你係上面講(部份),

咪問你係咪每一個都問吓佢係咪囉?

我由頭到尾都講,侍應態度差,就算唔攞綜援亦係

珍珠宮

catcat6083 發表於 24-4-20 15:29
我前日陪屋企人去法國醫院做個小手術,Reception 登記職員&收銀員,西口西面,態度雖不是悔氣,但你會覺得 ...

發覺私家醫院都係港式厭世服務,都試過我麻醉藥剛醒上左房休息,雖然清醒但閉目養神中,跟著比個姑娘大聲喝我擘大對眼,真係無言,疫情又無得探病,簡直叫天不應。呢度成日話想好服務唔好去政府,自己比錢去私家,呢啲人應該係富戶貴賓黎,可能我唔係貴賓

珍珠宮

caryfox 發表於 24-4-20 16:24
係你搵我先,我先覆你。

你之前講咩我唔知㗎

提提你
樓上有晒歷史記錄,大家有眼見晒
我16樓,你188樓
你沖入黎,自由廣場好自由
你繼續講綜援啦,不過唔使經我引用嘅
你繼續平行時空啦,公海歡迎你
attach0/tmp/phpJ4qqwE
attach1/tmp/php8YWanM

珍珠宮

catcat6083 發表於 24-4-20 16:32
返而依家去政府醫院,職員姑娘態度好過私家醫院

政府而家有啲醫生姑娘都好好語氣態度,所以唔一定差過私家

有時比錢都唔會買到服務,私家都唔係第一次試過咁差,另一間九龍塘只係登記攞番報告都可以程序又亂又唔熟,全程態度擺出我係咁架啦姿態,最尾我真係嬲到

珍珠宮

mother904 發表於 24-4-20 17:17
香港而家最大的問題係,各行各業普遍都係有錢買唔到服務,試多幾次,顧客就會走人,點解要貼錢受氣
...

對啊,各行各業都係,連去化妝專櫃啲BA都係,試過比白鴿眼買得少唔想理
有時去私家仲可能有差別服務,見過有啲可能真係大客或上流貴賓,有職員真係沖出黎貼身服務或態度有分別,呢啲地方都係睇錢做人,有錢咪係vvvip

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊