自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

男爵府

個細女一野攞走曬d錢,又無商量以後點比生活費個老豆,又唔應機。個大女whatsapp老豆問個老豆死得未,
細女老公又講粗口鬧外父。

我當然都覺得個大陸女人係為錢,亦認同唔應該比100萬個女人。
但o甘講真d錢係何伯ge, 其實真係無得話唔比返佢。
在佢黎講,76歲,如果用d錢去買最後幾年有個伴,叫做開心下,我又覺得無乜問題。
而且佢都喪妻9年,唔係話一早已經有第三者。

450萬定期,當5厘,每年都2x萬,甘每個月比返1萬5個老豆生活好正常,亦都講明唔比大額現金攞走就okay。
個老豆如果告個細女,都幾肯定個官會判d錢係比返老豆,除非細女證明筆錢係佢ge但點睇都無乜可能。
覺得好似d仔女本身都等老豆百年歸老,以為有得分,點知突然出現個大陸婆,所以先搞成o甘~

公爵府

何太pk,唔代表仔女唔pk。換係我老豆,錢我肯定攞曬。但唔會反面,我會一直同佢傾。。。基本生活費肯定要比,就係同個女鬥長命。。不過換我係老豆,以後攞返錢,就算同個女分手,我都唔會識班仔女,特別個女個老公,你算老幾。。。錢我會用曬先死

男爵府

michellechiu02 發表於 24-5-7 10:31
個細女一野攞走曬d錢,又無商量以後點比生活費個老豆,又唔應機。個大女whatsapp老豆問個老豆死得未,
細女 ...

你同另一個post (有關何太何伯打官司)的諗法好似,有啲用字同佢一模一樣,你不如入去傾啦!

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

michellechiu02 發表於 24-5-7 10:31
細女 ...

甘講 我唔覺得仔女要果筆錢,不過係重視筆錢。同埋唔想執手尾囉,怕第二日,阿爸問返佢地拎。

同埋怕阿爸情傷?

不過大陸婆又呃得難睇咗。

男爵府

kk80400 發表於 24-5-7 10:38
甘講 我唔覺得仔女要果筆錢,不過係重視筆錢。同埋唔想執手尾囉,怕第二日,阿爸問返佢地拎。

同埋怕阿爸 ...

都實有擔心 個老豆如果比人呃晒啲錢,就一定係啲仔女執手尾,到時睇下邊個唔忍心,不過有成5個仔女,要養一個老人家唔難。

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

michellechiu02 發表於 24-5-7 10:41
都實有擔心 個老豆如果比人呃晒啲錢,就一定係啲仔女執手尾,到時睇下邊個唔忍心,不過有成5個仔女,要養 ...

其實個大陸婆唔大咬,我會慢慢比返d錢老豆,一dd甘養住佢地,咪當請看護囉。

而家上東張係為乜?唔聽電話又或者講粗口駡伯伯又為乜?錢確實萬惡

伯爵府

回覆樓主:

又咁講,如果呀伯揾個正正常常既伴,正正常常既一般生活應該無問題,但呢個大陸女人九成九既人都覺得佢呃錢,仲呃得好喉禽,短時間呃哂佢啲錢走咗真係一啲都唔出其。咁真係會大大影響到啲仔女,比我都唔會眼白白睇住佢比人呃。仔女初時有爭抝火遮眼又嬲,唔理呀伯相信係暫時性,之後相信都會照顧返佢既生活

男爵府

kk80400 發表於 24-5-7 10:43
其實個大陸婆唔大咬,我會慢慢比返d錢老豆,一dd甘養住佢地,咪當請看護囉。

而家上東張係為乜?唔聽電話 ...

贊成,衰啲講句啲阿伯喺街度遇到啲企街,都一樣要比錢先有服務,咁合理價錢下,咪當一買一賣。

珍珠宮

個户口存在咗好似超過20年
係零幾年開
呢筆錢有原配媽媽死慳死抵一份就真
如果係我,會同細女一樣做法
先拎走保護埋媽咪啲錢,唔會理外人點睇
呢啲嘢都係報東張先人所共知
其實正常一宗家事,唔會理外人點睇
大家都係食花生啫

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

點解佢仔女會唔想筆錢呢?

老實講,筆錢可能唔係單單屬於佢爸架喎,佢阿媽未死前,若都有份做報檔既,咁佢媽都有份架喎。

咁點可以俾晒嗰個女人?

而且,個細女都可能幫過佢阿爸投資等等架喎,又或者係佢地兄妹幾人過往都有俾過生活費等等架喎。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

michellechiu02 發表於 24-5-7 10:46
贊成,衰啲講句啲阿伯喺街度遇到啲企街,都一樣要比錢先有服務,咁合理價錢下,咪當一買一賣。
...

甘大年幾,我真係覺得佢開心要緊,因為自己做唔到好關心佢,我好彩....一早就叫我阿爸返大陸搵個後母,我後母都ok,只係我唔會叫佢做阿媽。
日本の平安を祈ります

別墅

回覆樓主:

新老婆呃阿伯?
其實都唔可以話呃,係個阿伯自願比
一隻手拍唔響

不過啲仔女都一樣衰

爆粗,換鎖,好似老死不相往來咁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

比返d 錢阿伯當請看護?
萬一個女人攞晒d 錢一腳踢返佢比仔女,到時仔女就要夾錢養佢老豆
由原本照顧佢唔使担心經濟,變做大家齊齊慳d 夾錢養老豆,仔女大家有頭家 見有 jm 話有d 住公屋,即係經濟都有返咁上下壓力啦!

你真係當佢d 仔女,個個好似阿伯咁有幾百萬唔等錢使,中意就去買30幾萬手飾

珍珠宮

selinako^^ 發表於 24-5-7 10:50
比返d 錢阿伯當請看護?
萬一個女人攞晒d 錢一腳踢返佢比仔女,到時仔女就要夾錢養佢老豆
由原本照顧佢唔使 ...

同意,樓主呢個想法有啲離奇
就算筆錢唔貪,都無可能由得筆錢被人呃吧
咩叫當俾看護價
講得太難聽,人地唔係份看護費
係要份棺材本、身家
正常仔女都無可能由得老父咁樣被呃
唔係一句話筆錢唔係自己賺就無權過問
筆錢被呃哂,後果又係班仔女承擔
點解一開始唔可以保護老父呢?
照咁講,銀行職員見老人家大額轉帳都唔會講
由得老人家被騙

子爵府

加菲貓3 發表於 24-5-7 10:35
何太pk,唔代表仔女唔pk。換係我老豆,錢我肯定攞曬。但唔會反面,我會一直同佢傾。。。基本生活費肯定要比 ...

就係要攞哂錢迫個女人走, 正常亞伯冇錢, 個大陸女人有責任養埋亞伯( 因為婚已結). 一日仲俾錢亞伯= 俾錢供養埋個騙子同騙子個仔. 冇錢冇著數, 睇個女人仲提唔提供服務.
正常d錢根本可能係仔女之前俾亞伯的家用, 仔女條氣都唔順啦

QUEEN314    發表於 24-5-7 15:36

伯爵府

正常
呢個世界無唔貪老豆老母D錢

正如
呢個世界無唔貪香港老男人D錢既大陸女人

針無兩頭利
錢銀面前無父子/無真愛

珍珠宮

唔好跟車太貼。睇佢啲仔女咁嬲,可能之前有啲嘢我哋唔知。如果啲仔女唔理佢,一早掉佢入老人院,點會同佢同住,而家嬲到鎖都換埋,唔畀佢返屋企。

QUEEN314    發表於 24-5-7 15:36

男爵府

都有咁既可能既,冇野就一定係咁

珍珠宮

補充
將來被呃哂副身家、棺材本
幾多老友記連求生意志都無埋
老人家騙案最受情緒打擊就係老人家
家人呢個時候唔幫佢
到時候又加把口講,鬼叫你貪個中年女人摸手仔?
而家既惡言都換唔到老友記醒悟
拎走啲錢直情係非常手段
唔拎筆錢,將來老人家事後分分鐘尋死
咁先不孝。。。

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

個戶口係聯名,要貪亞爸啲錢,9年內大把機會攞,駛等到今時今日先呃咩。

girlbear    發表於 24-5-7 13:17
StellaBBBoy    發表於 24-5-7 12:19

首頁
12345...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊