自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... _001.html?refer=hn2

正所謂不是冤家不聚頭!位於九龍灣的九展拆卸重建在即,而當中的ViuTV錄影廠去向受關注。有消息傳ViuTV將製作基地進駐將軍澳邵氏影城,雖然邵氏影城與無綫廣播城相隔了足足一個日出康城,未算是真正鄰居,但至少同是將軍澳工業邨的鄰居。ViuTV進駐邵氏影城大有好處,以自家製作劇集為例,以往劇集主力拍街景,將來或可運用邵氏影城的攝影廠。

另外,邵氏影城配置龐大錄音室,ViuTV同系MakerVille旗下歌手MIRROR、COLLAR、ERROR等各類錄音製作,均可在此錄音室進行,毋須另外book場,可提升製作自家音樂作品的靈活性。加上,邵氏影城另一賣點是自設劇院,可供場地給ViuTV及MakerVille舉行首映、見面會、演唱會等活動,為旗下藝人安排與粉絲見面互動多一個場地選擇。

公爵府

mickeyeva 發表於 24-5-16 16:23
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20240516/bkn-20240516120144110-0516_00862_0 ...

錄音室幾大都冇用,啲歌唔會好聽左

複式洋房

mickeyeva 發表於 24-5-16 16:23
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20240516/bkn-20240516120144110-0516_00862_0 ...

我都有見過呢個報道,真係唔知真定假?

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

littledot 發表於 24-5-16 16:54

永遠都係高手在2樓

大宅

carrotboy627 發表於 24-5-16 17:20
我都有見過呢個報道,真係唔知真定假?

真的。

珊瑚宮

回覆樓主:

真係唱得先講
幾大地方都唱到走音, 破地獄, 有鬼用咩

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

有日轉台見到佢地個頒獎禮,d畫面質素真係好高,好似超高清咁

公爵府

2024勳章

一針見血

子爵府

回覆樓主:

之前九展係合和,依家租邵氏係對家姊妹公司,二少屋企做地產,電盈自己有數碼港,咁難搵地方?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

做乜講事實,小心俾人圍
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

高手在二樓……

水晶宮

esmehouse 發表於 24-5-16 20:09
做乜講事實,小心俾人圍

好大膽

首頁

尾頁

跳至