自由講場

跳至

首頁

尾頁

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

買多一兩件咪唔會有機會俾老婆/亞媽有位入囉!

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

各位, 最重要係第時你地嘅仔"識做".

版主

i've not yet read every bit of that particular case. Is the c9 in question living in a flat that is bought by her 99? If that is the case, then ask the c9 go to x la, actually who is richest is the one to control:-x .
原帖由 ac321 於 10-3-26 16:12 發表
If I was her 99, I would ask them to move out of my flat immediately!!!!!!

版主

聽你咁形容似乎真係前世嫌咗佢.
原帖由 莎莎莉莉 於 10-3-26 16:19 發表
有D新一代女性係咁架.
成日覺得自己好有主見.
人地做乜都唔順眼.
講真, 邊個新抱真係可以同99好好感情.
但點都要, 都要相敬如賓囉
我有時都有點不滿我99
但係, 我會選擇記佢好既地方囉.

我細佬老婆又係呢D典型的"有 ...

版主

哇,唔係你想就可以 .
原帖由 YongXin 於 10-3-26 16:34 發表
唔洗考慮,精既就點都要有個女

版主

why live with them.....those like to live with them are purely stupid, even if u are poor and need to depend upon them.
原帖由 BonnieKam 於 10-3-26 16:34 發表
i never go there even i have a son
as my C6 told me "don't live with
daugther-in-law together in future,
otherwise, you(=me) may have bad
dream every night

......

...

版主

Yes, this case relate me to another subject posted here yesterday: 大家如果想去衣度食野要三思呀.

原帖由 ac321 於 10-3-26 16:43 發表
Most of the case is: the son and daughter in-law depend on their 99 and live in thier flat!

版主

買多一兩件咪唔會有機會俾老婆/亞媽有位入囉!
呢句係我一開始嘅回帖.
我地只聽到單方面的陳述, 况且有少少憂慮佢會唔會有所謂產前的各種心理抑鬱, 而家都唔知佢99真實點諗.
但已知住在99的樓囉! 佢會唔會公主病發呢 ?
會不會99&老公事實上係好'就'佢呢?

版主

如果真係得一千零一件,我唔會掂佢 .
原帖由 究竟我是誰 於 10-3-26 17:39 發表

同意
如果我個仔咁做,
我會即時同佢講,
唔駛問, 唔食喇

唔想令佢難做,
但會對佢好失望

版主

just click on the subject itself

Yes, this case relate me to another subject posted here yesterday: 大家如果想去衣度食野要三思呀.
原帖由 ac321 於 10-3-26 16:55 發表
where is it? I can't find it.

版主

係超忍得嘅新抱. 佢放得3隻碗做得難睇, 好似想迫佢發火
原帖由 subi5 於 10-3-26 18:17 發表
都有好新抱,係「婆媳」果邊見到有個媽咪,話每晚食飯,一屋四個人,佢99只會放得三隻碗,洗衫又將佢d衫分出來,淨係唔洗佢果d。

咁都忍到,EQ真係好高。 ...

版主

無緣份.
原帖由 豬仔mami 於 10-3-26 18:51 發表
叫你媽將你細佬送左俾佢個襯家罷啦,反正佢都只會返黎攞唔會俾,呢啲仔唔要都罷(有得 罪唔好怪我,佢地實在太過份)

版主

真希望cake c9能看到你的分享.
原帖由 agnesliyk 於 10-3-26 22:58 發表
我都有睇過o個個食cake的topic 呀, 真的唔知講乜好, 我都係80's 後, 但我都唔認同佢的講法囉, 我同我99的感情真的可以用好好來形容呀, 我諗呢d都係大家互相尊重的成果啦.
好似我咁, 我同我c6結婚前, 我們同住了3年, ...

首頁

尾頁

跳至