時政擂台

跳至

首頁
12345...16

尾頁

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

今日下午三點,國務院新聞部出來講野。凡是國務院為香港出來說話的,都係緊要野,今次是新聞部,究竟咩事?

有消息話林鄭因病退下特首之位,張建忠代任,新聞部是否宣佈這件事?大家留意!

男爵府

回覆樓主

水晶宮

kenstin 發表於 19-7-29 10:05
今日下午三點,國務院新聞部出來講野。凡是國務院為香港出來說話的,都係緊要野,今次是新聞部,究竟咩事? ...

冇可能,其中多數係講支持警隊執法,今天官媒都有提過支持香港警察,實際上中央已經推翻了張生的言論

珍珠宮

eggcarol 發表於 19-7-29 10:12
冇可能,其中多數係講支持警隊執法,今天官媒都有提過支持香港警察,實際上中央已經推翻了張生的言論
...

幾時推翻?
唔覺有既

男爵府

開心吸收勳章

kenstin 發表於 19-7-29 10:05
今日下午三點,國務院新聞部出來講野。凡是國務院為香港出來說話的,都係緊要野,今次是新聞部,究竟咩事? ...

希望重點為警隊付出點讚!增加警力對抗暴徒恐怖襲擊!

子爵府

eggcarol 發表於 19-7-29 10:12
...
同意,這最重要!

侯爵府

好媽媽勳章

SUKI20062014 發表於 19-7-29 10:14

無錯
開心每一天

水晶宮

namnamnamlolo 發表於 19-7-29 10:13
幾時推翻?
唔覺有既

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190729/bkn-20190729061642105-0729_00822_001.html

官媒今早支持警方執法,而「推翻」是我個人認為,你認為呢?

俏黃容    發表於 19-7-29 10:48

伯爵府

仲要定性暴動同埋要盡力緝拿歸案。塞住班人既口

公爵府

SUKI20062014 發表於 19-7-29 10:14

唔該順便定性埋班暴徒嘅行為等同暴動,最好能列舉出歐美各國以往遇到呢啲問題嘅處理手法仲好,收佢地皮!譴責埋班犯民已完居心可測,破壞香港巔覆國家,指責傳媒不盡不實!希望中央幫香港政府、警方先打開一條路,等政府容易啲收拾殘局!

男爵府

開心吸收勳章

講真.天氣熱到三十幾度.著件甘重的裝備,真好勁辛苦.
我見昨有個阿Sir聲都沙了.真的好容易中暑.
好心班人要玩要開派對就在家里開啦.唔好走出路中心搞事.
仲要帶埋武器想殺警察甘既款...
咩事呀?這樣的偽民主,希望可以滾出香港!
支持香港警察!警察你們辛苦了!!!
我睇直播睇到好心酸.仲有訪問D一齊行的人的話也令人費解.個個話支持班靚仔去抗爭.
這班靚仔明明在搞事!搞亂?你地仲支持的話,仲係人來嗎?

子爵府

PacoMum 發表於 19-7-29 10:23

可唔可以炒曬班犯民耳完呀

水晶宮

PacoMum 發表於 19-7-29 10:23

我都有希望呀爺叫釋法23條,反正釋唔釋法、做唔做、都當呀爺係衰人,唔爭在

立左23條已經冇咁多人攪事

shunying    發表於 19-7-29 15:24
俏黃容    發表於 19-7-29 10:50

男爵府

開心吸收勳章

20020116 發表於 19-7-29 10:24
唔該順便定性埋班暴徒嘅行為等同暴動,最好能列舉出歐美各國以往遇到呢啲問題嘅處理手法仲好,收佢地皮! ...
仲有果班黑已完!
所有到場支持暴動的已完應該DQ!!!!
反正橫豎都反.不如清走哩D搞事的妖怪!
下個倚住自己是已完是社工大哂!後面狂收黑金搞事推班靚仔出來死...
聽天收哩班妖怪已完!!!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

唔該順便定性埋班暴徒嘅行為等同暴動,最好能列舉出歐美各國以往遇到呢啲問題嘅處理手法仲好,收佢地皮! ...

可唔可以中央直接定性為暴動,或直接定性為顛覆國家

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

香討有高人的睇法,我希望承佢貴言

國務院新聞辦明天開記招,交代對香港局勢的立場及睇法。

我斷估:
1. 將由6月9開始的香港一連串衝擊及搗亂事情,定性為反中反港暴亂,甚至可能定性為有港獨人士參與其中的顏色革命。

2 . 正式譴責西方勢力策劃以上暴亂或顏色革命,並可能宣布以間碟罪名驅逐某些人士出香港。

3. 支持香港政府及警方對暴徒嚴正執法。

4. 由國務院成立調查團,查清今次暴亂成因、經過及一干涉事人等的責任,並將報告結果將交國務院及香港政府執法機構跟進及處理。

如有雷同,實屬巧合。
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

Charitymami 發表於 19-7-29 10:29

如果國務院定性暴動,香港的法瘟不會亂咁黎輕判
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

珍珠宮

好媽媽勳章

Charitymami 發表於 19-7-29 10:29

2 正喎,驅逐肥佬黎,漢奸李,巫婆,香港一天光晒!

師奶一名    發表於 19-7-29 10:45

男爵府

SUKI20062014 發表於 19-7-29 10:25
講真.天氣熱到三十幾度.著件甘重的裝備,真好勁辛苦.
我見昨有個阿Sir聲都沙了.真的好容易中暑.
好心班人要 ...

希望中央能大力支持警隊嚴正執法, 唔好再綁手綁腳, 香港依家極需要撥亂反正, 各市民重回正軌! 暴徒全部要嚴懲以儆效尤!

水晶宮

同意,加大力度話全力支持警方執法,平息暴亂!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

首頁
12345...16

尾頁

跳至