時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

習大大有三大困局,美台港,全部都處理不當,全部都嚴重危害中共利益,隨時烏沙不保。美台就不說了,都是他的意識形態過分偏左,雖知道"過分偏左"對於中共來說是大罪名來的,搞不好可變極刑的。
其實林鄭如果有點政治智慧就應早點止蝕,就好似當年23條,看到50萬人上街就盡快撤回,然後問責葉劉了事,繼續跳舞。
宜家妳唔補鑊不特止,還要說這是顏色革命,查實林鄭最終目的是否要打倒習大大呢?我真懷疑。

比個建議林女士,認錯吧啦!雖知道表面上妳只是代表香港,並不代表中共,所以你是可以認錯的,當然天下人都知道中共是不會錯的,但妳可以,一個認錯可以救返習大大,條數妳應該識計。

hungng    發表於 19-8-10 12:15

男爵府

1) 林鄭只係中央扯線公仔,想認錯都要問準上面先,佢根本冇得選擇

2) 佢一句道歉係冇用,因為呢班人成日強調五大訴求、缺一不可,少一個都唔會放過你

3) 「釋放所有被捕示威者」,呢點林鄭一定冇可能做到,亦一定唔會做

條數你都一樣計錯

weiwai    發表於 19-8-10 17:54

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

暴徒回頭是岸,收手吧!

珍珠宮

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

z.mavis 發表於 19-8-10 05:32
1) 林鄭只係中央扯線公仔,想認錯都要問準上面先,佢根本冇得選擇

2) 佢一句道歉係冇用,因為呢班人成日強 ...

為了救人,莫講放人,就連雙普選都要讓步啦。
放人可以用特赦方式,即係警察示威者兩邊都不追究,這樣可以不違背自己諾言,不出賣警察,兩邊都會敬妳三分,如果因此習大大得救,說不定還會謝謝你,所以,認清形勢,適當時候做適當事。
你必須了解習正處於極危險局面,張曉明甚至韓正是老江的人,解決了香港問題就等於幫習拆了三個炸彈的其中一個,你要知道你還是香港特首,站在香港人的一邊,做你應該做的事吧!這才是絕處逢生的辦法。
千萬不要出民兵,這都是前中聯辦的資產和根基,不是王志民能搞得掂的,他們聽命於誰?妳想一想便知。

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

李大人 發表於 19-8-10 06:34
做得呢個位,困局當食生菜,無知太可怕

我估計你連什麼困局都不了解,妳究竟能看懂多少?不過,無知的力量確係最可怕的。

水晶宮

kenstin 發表於 19-8-10 05:16
習大大有三大困局,美台港,全部都處理不當,全部都嚴重危害中共利益,隨時烏沙不保。美台就不說了,都是他 ...

“意識形態”

話說某日, 我係茶餐廳食午餐。落單後就開始後悔。因為隔離檯有個男人不停睇個女人講野, 好似想同個女人洗腦咁。 久咁久就聽到個男人講“意識形態......”呢幾個字。 但個女人無乜反應, 可能聽極都唔明個男人up乜野。

但我最終都停唔順, 自己拎埋碟飯+凍飲去隔幾檯, 聽唔到佢講野, 清靜地繼續享受我既午餐”。
天空之城, 快樂之地

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

PCCW2319 發表於 19-8-10 07:01
“意識形態”

話說某日, 我係茶餐廳食午餐。落單後就開始後悔。因為隔離檯有個男人不停睇個女人 ...

高見,同女人講"意識形態",即係同距地講軍事,會有多少聽得明白。

伯爵府

虎到金來勳章

kenstin 發表於 19-8-10 06:57
為了救人,莫講放人,就連雙普選都要讓步啦。
放人可以用特赦方式,即係警察示威者兩邊都不追究,這樣可以 ...

樓主你認真架?為左救人,真係乜都得?你認為會有(國家)咁做?

如果係,isis捉左咁多人,你就唔會見到d著橙衫既人質被殺既片啦?

同埋,你要明白,暴徒既要求,你滿足左,佢地下次只會用更(暴)既方式去要求,可以滿足得晒嗎?

捉左既犯可以立亂放,請問要法律/法例做乜?

唔理乜野崇高理想,偉大理論,警察定暴徒,犯左法,一定要拉,只要有証據,一定要起訴,咁先係法治社會。

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

k_wong7 發表於 19-8-10 07:08
樓主你認真架?為左救人,真係乜都得?你認為會有(國家)咁做?

如果係,isis捉左咁多人,你就唔會見到d ...

我敢肯定如果獨立調查會成立後,這班人都會被叛無罪釋放,因為調查後發覺警察的確使用過多武力,而他們只是反抗,所有暴動罪不成立,這就是政府死都不願意設立的原因,而林鄭很清楚真相,所以她說"不會出賣警察",獨立調查會又不單單調查警察,為何她會這樣說?

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

k_wong7 發表於 19-8-10 07:08

如果係,isis捉左咁多人,你就唔會見到d ...

況且這不單救人,也是救港的最佳方法。

伯爵府

虎到金來勳章

kenstin 發表於 19-8-10 07:20
我敢肯定如果獨立調查會成立後,這班人都會被叛無罪釋放,因為調查後發覺警察的確使用過多武力,而他們只 ...

咁成立獨立調查委員會先,查左先?定釋放暴徒先?

我唔反對查,但暴徒就點都唔可以放,一定要拉,一定要告。

老實講,如果班暴徒唔係明知自己犯左法,會比人告,點會要求釋放?犯左法都唔告,米即係同d賊講,你黎打劫啦,圍下警署,機場。。。就會無事?

伯爵府

虎到金來勳章

kenstin 發表於 19-8-10 07:22
況且這不單救人,也是救港的最佳方法。

救港最佳方法,係班攪事既人,停止暴行,停止衝擊,停止阻路,停止圍警署,停止圍機場。。。總之,停止攪事

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呢刻係你地班暴徒困局就真!

一定要將你地一網打盡!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

男爵府

kenstin 發表於 19-8-10 07:20
我敢肯定如果獨立調查會成立後,這班人都會被叛無罪釋放,因為調查後發覺警察的確使用過多武力,而他們只 ...

就黎警察捉賊要鞠躬敬禮,笑住請個賊去差館

licpd    發表於 19-8-10 18:07

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

k_wong7 發表於 19-8-10 07:31
救港最佳方法,係班攪事既人,停止暴行,停止衝擊,停止阻路,停止圍警署,停止圍機場。。。總之,停止攪 ...

你覺得邊個有能力停?我就覺得除了政府回應訴求,即使解放軍都停不了,除非長期鎮守啦。
我話特赦的意思是,如果不接受獨立調查會,就用特赦法,兩邊都不追究,用這個特赦法來換取獨立調查會的訴求。
因為我深信調查後,真相未必被大部分人接受,要將這些黑暗的事實掩蓋,最好大家交換條件,市民知道得太多太了解並非好事。

大宅

咪鬼啋佢啦,樓主寫既野九唔搭八,字(emoji)行間已經明確表現左佢係痴線,你係街度唔會同個儍人對話吧。

weiwai    發表於 19-8-10 18:02
z.mavis    發表於 19-8-10 09:21

大宅

回覆樓主:

你收檔啦!

首頁
12345...6

尾頁

跳至