美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Cheap 野! 估你唔到!

我呢排用曬我手上既 "貴野", 跟住試下用Cheap野 (即係通街萬記屈人寺甚至八街都買到果d), 真係估佢唔到, 果然唔差, 所以我以後都唔一定用貴野, 間唔中夾埋d cheap野黎用, 慳番唔少呢!

發掘到既cheap野有以下, 如果大家都用左d唔錯既cheap野, 歡迎報料分享下。

1. Eversoft 牛油果潔面膏 (好似around $20) (爛面救星)

2. Pond's deep spa 卸妝油 ($65.90) 雖然水質重d, 但絕對能卸妝卸得乾乾淨淨。

3. La Vie Eye cream 日夜裝 (around $140), 阿歐陽妙G做代言果隻, 雖然佢搽完唔係即刻冇左黑眼圈, 但都OK, 搽完覺得同搽賣幾舊水既冇咩分別, 起碼搽完唔乾先, 反正大家都冇咩料到, 可以慳d。

4. Maybelline Clear smooth 兩用粉餅 ($90), 剛剛買, 下午5pm試用, 到而家兩個幾鐘塊面油都唔油下, 平時用max factor已經有油光! 呢隻吸油夠勁! 我買左22號, Natural white, 色水自然, 唔使搽完變左夏蕙姨。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

Re: Cheap 野! 估你唔到!

Agree. Good product.

[quote]
Pond's deep spa 卸妝油 ($65.90) 雖然水質重d, 但絕對能卸妝卸得乾乾淨淨。
我們怕孩子的人生路途滿佈荊棘,與其為孩子在路上舖一層地毯,不如在孩子的腳上穿上一雙鞋。

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

Mummy 寫道:
3. La Vie Eye cream 日夜裝 (around $140), 阿歐陽妙G做代言果隻, 雖然佢搽完唔係即刻冇左黑眼圈, 但都OK, 搽完覺得同搽賣幾舊水既冇咩分別, 起碼搽完唔乾先, 反正大家都冇咩料到, 可以慳d。

Totally agree!! 所以我都轉左用 DHC, 百幾蚊就有交易 :mrgreen:

大宅

我都聽聞Pond's deep spa 卸妝油好用~我用完自己手頭上o個d,都會買來試下~

男爵府

仲有Fiberwig睫毛液,有黑色及啡色,$98,勁持久,屈記有售!

大宅

咁我都分享下先~
missha 深海保濕霜~$87only!!
[size=medium]正正正~!!
好保濕,舒服,又爽身~oil free,估唔到咁正~!!
仲有雪完美水漾白滑面膜~~very very good~!!

禁止訪問

大宅

missha--旺角中心,旺角"siu萬",同埋尖沙咀嘉連威老道有~tuen mun都就快開張喇~

別墅

仲有Exfoliating Gel Cleanser (peeling) $52 only 沙沙有
我個"得意" 越來越難搞!! :-o :-o :-o :-o

侯爵府

贊成!只要適合自己的皮膚,無論平貴都冇問題。 我自己用Neutrogena的護膚品,也能把皮膚保養得蠻不錯呢!

其實,我以前都定時定候去SOGX的化妝品counter進貢,常常大失預算,最慘是買了一大堆郤未必用得著。:-(

有時想深一層,我們動不動用千多元買那些貴牌子的化妝品,可能有一大部份都送了給那些代言人、廣告商和化妝品公司高層呢!不過,我郤一定會買大廠出品,不會買一些不知名的產品的!

子爵府

醒目開學勳章

Mummy,

where I can buy this??

Mummy 寫道:

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Avon cleanser
Pond's face mask
Mannings tissue box

複式洋房

呢個TOPIC 正!!!

MKma 寫道:
贊成!只要適合自己的皮膚,無論平貴都冇問題。 我自己用Neutrogena的護膚品,也能把皮膚保養得蠻不錯呢!

其實,我以前都定時定候去SOGX的化妝品counter進貢,常常大失預算,最慘是買了一大堆郤未必用得著。:-(

有時想深一層,我們動不動用千多元買那些貴牌子的化妝品,可能有一大部份都送了給那些代言人、廣告商和化妝品公司高層呢!不過,我郤一定會買大廠出品,不會買一些不知名的產品的!

非常同意!

我成日見到新野就心思思想買!買左新野,仲點會用舊??? 終於成桌都係用到一半的護膚品 (另有好多全未開的存貨!!) 依家有家庭已經忍手好多,買之前search下其他「青見」女comment先,一定要用完才再買,又有D護膚steps用cheap野取代。所以依家係牌子野cheap野mix & match。

仲有,我早排將自己所有護膚品分function(現用及存貨)做了個list,再將想買的加入。一來可警惕自己的存貨數量,二來買野之前可考慮清楚才買,知道有幾多考慮中的alternative,唔使買返來後悔,waste $又唔環保!

禁止訪問

男爵府

OLAY果隻保濕水(purifying dew)都好好, 尤其化妝前打底 唔怕乾! 正!

大宅

我呢排用曬我手上既 "貴野", 跟住試下用Cheap野 (即係通街萬記屈人寺甚至八街都買到果d), 真係估佢唔到, 果然唔差, 所以我以後都唔一定用貴野, 間唔中夾埋d cheap野黎用, 慳番唔少呢!

發掘到既cheap野有以下, 如果大家都用左d唔錯既cheap野, 歡迎報料分享下。

1. Eversoft 牛油果潔面膏 (好似around $20) (爛面救星)

2. Pond's deep spa 卸妝油 ($65.90) 雖然水質重d, 但絕對能卸妝卸得乾乾淨淨。

4. Maybelline Clear smooth 兩用粉餅 ($90), 剛剛買, 下午5pm試用, 到而家兩個幾鐘塊面油都唔油下, 平時用max factor已經有油光! 呢隻吸油夠勁! 我買左22號, Natural white, 色水自然, 唔使搽完變左夏蕙姨。

5. ponds隻保濕gel ($59)
[url=Lilypie Expecting a baby Ticker]Lilypie.com[/url]

洋房

好正的topic :mrgreen:

我用緊olay黑色洗面($3X),好正的
我係乾性皮膚又易敏感,用左佢好滑架.

男爵府

萬寧就有啦, 話明cheap野, 當然係呢d地方買到, 唔使專登去counter買。

Xanthe 寫道:
Mummy,

where I can buy this??

[quote]
Mummy 寫道:
[/quote]
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

別墅

coffeeortea,

是否黑色盒

洋房

boborabbit
好似無盒,一枝100g牙膏裝,我o係watsons買$3x,
我諗藥房仲會平d.

仲有,我用過l'oreal美白洗面,不過好乾,塊面有小小脫皮,
如果各媽咪係乾性皮膚最好唔好試.
我依家用黎洗手臂

首頁

尾頁

跳至