時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

虎到金來勳章

kenstin 發表於 19-8-10 07:50
你覺得邊個有能力停?我就覺得除了政府回應訴求,即使解放軍都停不了,除非長期鎮守啦。
我話特赦的意思是 ...

無人攪事就會停,唔通其他人唔出黎攪,得返小貓三幾隻,仲攪到咩?

算啦,你覺得你既方法得米得羅?每人立場唔同。你有權表達,相對地,我都有。

我只係覺得,放人係絕不可以,犯左法唔使得到應有懲罰,天理何在?法治何在?

子爵府

回覆樓主:

樓主未瞓醒仲發緊夢

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

誣妄不止。心欺造奸。則有塵穢屎尿污言。如塵隨風。各無所見。沉溺騰躍。飛墜漂淪苦報等事。是故諸佛色目欺誑。如同劫賊。菩薩見誑。猶踐蛇虺。我與眾等。從無始來。至於今日。而尤不知欺誑蛇虺。曾未遠離。或隨誑習。心計異端。口發誣言。
見言不見。聞言不聞。知言不知。作言不作。面是背非。哄騙無知。背恩負義。而親不親。誑妄說法。瞞昧愚倫。言已則高登聖位。毀他則墮在凡夫。而不知自入見坑。牽人入獄。將招苦報。無量無邊。

子爵府

廢話.

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

agroy 發表於 19-8-10 07:49
就黎警察捉賊要鞠躬敬禮,笑住請個賊去差館

你要了解邊個才是大賊,人民為何上街?慢慢演變成你們所謂的賊,不要本末倒置,是中共一手從香港人手上搶走我們應該有的"一國兩制",他們居然可以控制我們的政府到明目張膽的地步,這種政府是我們香港人所應該擁有的嗎?干預政權到這種地步還能說是兩制嗎?不要太離譜我們都可以隻眼開隻眼閉算數,你問問中共啦,老習第二個困局就是台灣,你一廂情願的心裡想對台灣"一國兩制"就算了,還要說出口,出自一個領導人的金口中,這就是"過分偏左"的意識形態,其他人可以說,但你說了就是死罪,就是極刑,因為你這種過分偏左的意識強加於別人身上,台灣都還未正式收回你就發表自己的宏圖大志,學人稱帝?過到今年再講啦!同林鄭一樣甘c蠢,兩個都一樣甘打得?

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

李大人 發表於 19-8-10 08:09
開冷氣開冷氣開冷氣,呢D就叫困局

原來“困”住咗,冇冷氣,唔怪得咁“局”啦,開冷氣即刻可以解除“困局”

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

多行不義必自斃,後果自負啊暴徒!

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

冇金主科水,市民齊心抗暴,文宣你都唔使做了。
感恩每天, 每人, 活在當下!

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

MrAugust 發表於 19-8-10 07:57
咪鬼啋佢啦,樓主寫既野九唔搭八,字(emoji)行間已經明確表現左佢係痴線,你係街度唔會同個儍人對話吧。
...

這遍文只給看得懂的人看,妳唔明我不怪你。

大宅

回覆樓主:

721黑衣暴徒襲擊中聯辦,塗污國徽,嚴重挑戰國家主權。

暴徒行為令人髮指,不可原諒!必須重罰嚴懲!幕後主腦更要抽出清除瘀血!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

叫政府向ISIS屈服,歷史話俾我地聽係impossible.

未被人拉果D,應該考慮是否值得犧牲十年丶八年青春!

大宅

kenstin 發表於 19-8-10 05:16
習大大有三大困局,美台港,全部都處理不當,全部都嚴重危害中共利益,隨時烏沙不保。美台就不說了,都是他 ...

唔止回你嘅人睇到你嘅論點。好多其他人都睇到。我已習慣不理那些只講立場的人。道理係同的講道理嘅人講。

z.mavis    發表於 19-8-10 09:22

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

魚蛋仔 發表於 19-8-10 08:28

暴徒行為令人髮指,不可原諒!必須重罰嚴懲!幕後 ...

幕後主腦?佔中到宜家都還在找?妳不是說黃之峰去見美國外交官就說美國是幕後老闆吧?人家都說你是個"流氓政府"了,太搞笑了吧。
還是那句,唔知是多麼可怕!

大宅

MrAugust 發表於 19-8-10 07:57
咪鬼啋佢啦,樓主寫既野九唔搭八,字(emoji)行間已經明確表現左佢係痴線,你係街度唔會同個儍人對話吧。
...

係,典型癡上腦

子爵府

wyeth冷知識勳章

kenstin 發表於 19-8-10 06:57
為了救人,莫講放人,就連雙普選都要讓步啦。
放人可以用特赦方式,即係警察示威者兩邊都不追究,這樣可以 ...

我估計你系暴徒,俾人拉左,好想林鄭特赦,宜家系咪好後悔好驚呢

男爵府

李大人 發表於 19-8-10 06:36
樓主番過工未

佢而家咪開緊工

大宅

kenstin 發表於 19-8-10 08:38
幕後主腦?佔中到宜家都還在找?妳不是說黃之峰去見美國外交官就說美國是幕後老闆吧?人家都說你是個"流氓 ...

暴徒行為令人髮指,不可原諒!必須重罰嚴懲!幕後主腦更要抽出清除瘀血!

大宅

警察拉暴徒合理合法,唔同仲要請暴徒返去咩!警察係執法者並不是服務行業。有法不依抵拉。

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

KARYKARYKARY 發表於 19-8-10 08:45
我估計你系暴徒,俾人拉左,好想林鄭特赦,宜家系咪好後悔好驚呢
...

確係有少少驚,驚習總下台,原本我都幾憎習大大,他的稱帝不能令我接受,到後來想清楚,比老江或其他太子黨來做更離譜,貪污腐化到極點,老習做點都可以整頓一下。

首頁
12345...6

尾頁

跳至