時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

kenstin 發表於 19-8-10 09:58
如果你說中美貿易談判失敗結果是美國傷得厲害的話,這種無知實在太可怕了,你還是多看新聞吧。
我所講的第 ...

中國 GDP仍有 6% 以上,請問現在哪個國家有呢個增長?

侵侵自吹自擂, 原來真係會呃到某d無知人士

你睇新聞時, 有無睇美國商家對侵侵做法有何意見?

江系講嚟講去都係韓正,其他唔識呀?

你連中國領導層既思維都唔清楚, 處理手法都唔明,再講落去都係浪費青春

唔好再講香港喇,香港已成棋子,要解決問題,是暴徒要收手

林鄭 是任何人都可以,你們針對的,不是林鄭,是在其位的人,你們要奪權, 要話事, 收手啦, 唔好要妄想,獨立調查會, no way!

中國已出手,睇路啦,講咁多吹水野,不如努力工作保住份工好過喇

仲有,到現在還幫暴徒做文宣,真係 shame on you!

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

要看懂,你必須先了解中共,它最看重黨員的意識形態,過分偏左和稍稍偏右都是死罪,什麼是稍稍偏右?好比說如果你在一個政治場合,要你提出偏左或偏右,但你保持中立,這就是稍稍偏右,死罪,明白嗎?
領導人不能在任何場合宣言自己偏左的言論,因為這樣是無彎轉的,只能別人代說,或用行為代說,大致係甘,明就明,唔明就算數,無謂太著意。

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

小肥兔 發表於 19-8-10 10:14
中國 GDP仍有 6% 以上,請問現在哪個國家有呢個增長?

侵侵自吹自擂, 原來真係會呃到某d無知人士

現在是6.2,但沒有美國大水喉,明年4,我說的是明年,看清楚。
香港一向是江派勢力的根據地,王志民是習派的人,但畢竟他接管中聯辦時間資歷尚淺,難同江派鬥。

大宅

k_wong7 發表於 19-8-10 07:08
樓主你認真架?為左救人,真係乜都得?你認為會有(國家)咁做?

如果係,isis捉左咁多人,你就唔會見到d ...

同意! 暴徒係貪得無厭既! 如果全部答應, 我和家人真係即時走, 因為開了先例, 以後所有罪行都會以呢個做藍本, 所有罪行一圍警署一遊行叫放人就以先例都可就放人, 咁日日都會有幾萬單搶劫, 強姦,入屋行劫, 殺人。
有錢佬仲唔第一時間漏夜私人飛機走呀?

男爵府

牛年勳章

z.mavis 發表於 19-8-10 05:32
1) 林鄭只係中央扯線公仔,想認錯都要問準上面先,佢根本冇得選擇

2) 佢一句道歉係冇用,因為呢班人成日強 ...

你真係好鬼無聊
係都要出來被人潤下先至安樂

珍珠宮

kenstin 發表於 19-8-10 06:57
為了救人,莫講放人,就連雙普選都要讓步啦。
放人可以用特赦方式,即係警察示威者兩邊都不追究,這樣可以 ...

--------------------------------文宣------------------------------------

閱完

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

子爵府

回覆樓主:

於心何忍

珍珠宮

畀面勳章

kenstin 發表於 19-8-10 10:25
現在是6.2,但沒有美國大水喉,明年4,我說的是明年,看清楚。
香港一向是江派勢力的根據地,王志民是習派 ...

睇多派系鬥爭既書先再講啦, 無墨水同你溝通唔到

中國官場文化,歷史悠久,唔洗你咁花時間睇哂,先睇下 高陽 所寫 既 小白菜, 你應該睇得好開心,切合你既層次 知唔知邊個 高陽 呀?

美國係大水喉 中國唔買佢d農產品,好嬲嬲豬喎

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

kenstin 發表於 19-8-10 10:07
你看不懂我不怪你,希望有機會你能看到真相,不過正如我說的,知得太多並不是好事,無知是最快樂的。
...

大家咁話

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

小詠 發表於 19-8-10 10:29
--------------------------------文宣------------------------------------

閱完

文咩宣姐,只係同大家講下古仔,信不信由你,無咩值得宣傳,相比你們的我乃小巫見大巫。
不過講真的,我始終覺得解鈴還須繫鈴人,林鄭來解決應該是最省事的方法。

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

kenstin 發表於 19-8-10 10:18
要看懂,你必須先了解中共,它最看重黨員的意識形態,過分偏左和稍稍偏右都是死罪,什麼是稍稍偏右?好比說 ...

以前唔明,最近睇黑衫一派就完美演繹什麼是獨裁黑暴民主政權

男爵府

樓主一定係呆灣過來的文宣.
當然LD內都可以有文筆好GE人. 但睇埋你D觀點, 完全係呆灣人以為自己好了解大陸嗰種GE觀點. 我睇唔少呆灣評論節目. 你講GE嘢同灣灣主流政論諗GE如出一徹.

番歸LA. 或者你自己去大陸住一頭半個月, 真係了解下國內情況先.
我住種花家

男爵府

牛年勳章

kenstin 發表於 19-8-10 05:16
習大大有三大困局,美台港,全部都處理不當,全部都嚴重危害中共利益,隨時烏沙不保。美台就不說了,都是他 ...

閱完

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

小肥兔 發表於 19-8-10 10:31
睇多派系鬥爭既書先再講啦, 無墨水同你溝通唔到

中國官場文化,歷史悠久,唔洗你咁花時間睇哂,先睇下 ...

呢啲咪叫本末倒置咯,在G20 deal好買農產品,點知遲遲不付錢,人地貨後已經在碼頭了,然後美國就怒,說3000億10%,然後中國說不買,唔好搞亂時序啊,你們在721元朗時間就不想承認正確時序。
特當然希望通過貿易戰,因為這樣對他連任有好處,中國剛好相反,想拖到明年底,但邊有可能,特的強硬在貿易戰上,通過不通過也好都會對明年連任加分。

特雖然性格怪怪地,但他也是歷來完成度最好的總統,對得起他的選民,而對中國的強硬,希望中國能收斂一下自己的氣焰,希望習大大能學下鄧小平的悶聲發大財,我是個愛國人事,中國還未強到可以到處炫耀的地步,只希望中國能悶聲發大財,而不是到處點火頭。

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

sheenaho 發表於 19-8-10 10:46
樓主一定係呆灣過來的文宣.
當然LD內都可以有文筆好GE人. 但睇埋你D觀點, 完全係呆灣人以為自己好了解大陸 ...

我在大陸做生意30年,食鹽多過你食米

男爵府

拉比2018 發表於 19-8-10 10:27
你真係好鬼無聊
係都要出來被人潤下先至安樂

潤我?我淨係睇度有人係咁貼廢文回應咋

我同佢傾計,你無啦啦攝入黎講句無聊已經夠奇特
我同你之前未有交流,做乜靠我刷存在感呀?

珍珠宮

畀面勳章

kenstin 發表於 19-8-10 10:55
呢啲咪叫本末倒置咯,在G20 deal好買農產品,點知遲遲不付錢,人地貨後已經在碼頭了,然後美國就怒,說300 ...

唔好玩喇,叫人睇新聞, 你自己有無睇架, G20既野,侵侵反哂口, 你唔係唔知吖ma?

講咩721, 自編自導自演,還有討論價值?

侵侵唔係怪, 佢只係對中國唔了解, 對國際形勢都唔了解, 比金仔玩都唔知,佢未夠班處理國家級事務,所以咪成日反口覆舌囉

最後,四圍著火頭係美國,睇多d新聞啦

講埋比你聽喇,怕你睇唔切新聞,國際貨幣基金 話中國幾乎無操控匯率

男爵府

牛年勳章

z.mavis 發表於 19-8-10 11:01
潤我?我淨係睇度有人係咁貼廢文回應咋

我同佢傾計,你無啦啦攝入黎講句無聊已經夠奇特

閱完

大宅

kenstin 發表於 19-8-10 10:05
難度妳看不出林鄭只是個塊壘,總是等候重要指示嗎?
我確實看不到香港如何高度自治。
...

呢位美國人, 可否答問題, 而不是製造問題?

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

再講, 已定性咗文宣post, 我唔會再回覆你d低能野

首頁

尾頁

跳至