美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我上襯MSL都無睇D新食譜添...星期三返去一定要睇吓喇, 一係專登聽日走上去, 橫點老公DAYOFF

複式洋房

原帖由 ABCD媽咪 於 11-1-24 23:26 發表
我今日去左做米記送果個免費facial
試後報告
http://hk.myblog.yahoo.com/msl-bk

原來大家都驚hard sell所以無去架?我收到張coupon我個c又話唔hard sell就去左啦。佢個facial幾舒服,我加多$100可以多一part按摩。之後佢都有sell我,但因為我仲有幾他facial未做完所以就婉拒左,佢都無黑面。大家唔洗驚喎,只要你夠堅定佢都唔算好hard sell,唔帶咭都係一個好好既strategy

複式洋房

原帖由 ABCD媽咪 於 11-1-24 23:10 發表

這個...不會...因為我還未有時間研發出來...哈哈哈哈
sorry honey...我這個星期排到滿滿...
我盡量盡快做...臨過年好多野要趕
本來今日做的...
後尾臨時接左一個job要寫稿...
又做唔成個糕 ...

hehe,唔緊要啦,其實我都打算用正常既馬蹄糕做法試下唔落糖/落代糖試下睇下得唔得,同埋要睇下馬蹄粉或者其他粉計下數先。但高纖就唔知可以點,唔通唔用馬蹄粉轉用寒天粉?

伯爵府

好媽媽勳章

係高纖方面...有幾個方法
1)個馬蹄洗得勁乾淨後...連皮切埋落去煮
2)如果唔想用馬蹄皮..有水溶性的高纖粉
3)或者可加入亞麻籽(要計油份)
4)或者加入燕菜精..(呢個就什麼也不用計
原帖由 vinw 於 11-1-25 02:22 發表

hehe,唔緊要啦,其實我都打算用正常既馬蹄糕做法試下唔落糖/落代糖試下睇下得唔得,同埋要睇下馬蹄粉或者其他粉計下數先。但高纖就唔知可以點,唔通唔用馬蹄粉轉用寒天粉? ...

大宅

哈哈!我昨日在屈記買了條"消Cal 短tight pants"(個名我自己作ge)其實唔算好緊,原理是加壓+support=消耗多些熱量wor, 所謂行住瘦!$330x75折!
我貪佢短褲可外面著普通leggings或褲!
不想靠去水或束住修身,所以又試新野,遲些報告,因今日頭痛、便便又未聽話,我要抖抖先,今昨吃粥!

btw,聖誕以來,不同卡都有成5-15%(渣打)回贈,大家別走實,我試過試完條裙、落訂,第日星期五才去刷HSBC卡,9%回贈!
昨日幫99訂大x樂盆菜,要citi bank卡,我冇就話叫姑9第日訂,點知個主任即拿2張coupons比我,仲平過citi 卡,我刷渣打卡,博下有冇15%回贈(任何食肆),因要購物夠5000元以上 才有,應差不多!
過年後要好節約才行,連過2個節,好甘!
好在我hb果邊,長輩會比利是晚輩,包括已婚,我地一家三口會要過5千進賬!
原帖由 manyu0826 於 11-1-24 15:08 發表
d socks我上網寶睇到, 撩佢地一齊買架.
你可以上去睇下
http://item.taobao.com/item.htm?id=6833654470

大宅

努力keep fit (過年後)!

有冇有買脂肪磅的sis可以比d advice 我,我想問吓應該什麼時間磅係最準架,我係屋企磅成日大上大落,1-2日都可以爭成1kg,唔知係咪真係肥左好多,應該點好?

原帖由 tomatolala 於 11-1-25 08:04 發表
哈哈!我昨日在屈記買了條"消Cal 短tight pants"(個名我自己作ge)其實唔算好緊,原理是加壓+support=消耗多些熱量wor, 所謂行住瘦!$330x75折!
我貪佢短褲可外面著普通leggings或褲!
不想靠去水或束住修身,所以又試新野,遲些報 ...

男爵府

我個磅次次同米記一樣

子爵府

醒目開學勳章

~我無收過張COUPON WOR 幾時派架

原帖由 vinw 於 11-1-25 02:18 發表

原來大家都驚hard sell所以無去架?我收到張coupon我個c又話唔hard sell就去左啦。佢個facial幾舒服,我加多$100可以多一part按摩。之後佢都有sell我,但因為我仲有幾他facial未做完所以就婉拒左,佢都無黑面。大家唔 ...

大宅

我未食2餐團年飯之前磅係50.4kgs, fat rate 26%,食完一日後昨晚磅係51.6kgs fat rate 27.5%,所以我都唔知係我真係肥左定係因應唔同時間磅都會有唔同結果。營養師話朝早磅個fat rate 會高d,因為冇乜飲水,咁其他時間呢?夜晚磅又得唔得呢?

原帖由 JHsbb 於 11-1-25 10:57 發表
我個磅次次同米記一樣

大宅

係呀!早上磅最輕,但ft會高些!
我個C話最好在5pm左右磅,因午餐已消化得七七八八,又沒早上咁失水咁輕!
原帖由 karjo214 於 11-1-25 11:45 發表
我未食2餐團年飯之前磅係50.4kgs, fat rate 26%,食完一日後昨晚磅係51.6kgs fat rate 27.5%,所以我都唔知係我真係肥左定係因應唔同時間磅都會有唔同結果。營養師話朝早磅個fat rate 會高d,因為冇乜飲水,咁其他時間呢?夜 ...

大宅

一餐半餐都可致肥,除非你加運動,或早上預留quota,或就住食,就唔會出事,仲有外面好salty,可能是積水姐!但積水時,個fat rate應會低些!
原帖由 karjo214 於 11-1-25 11:45 發表
我未食2餐團年飯之前磅係50.4kgs, fat rate 26%,食完一日後昨晚磅係51.6kgs fat rate 27.5%,所以我都唔知係我真係肥左定係因應唔同時間磅都會有唔同結果。營養師話朝早磅個fat rate 會高d,因為冇乜飲水,咁其他時間呢?夜 ...

大宅

就係冇運動囉,我都有留quota,不過出面d野真係幾油+salty,所以出左事,昨晚磅的時候係食完飯做完stepper磅,今日試吓5點左右磅睇吓會唔會好d。

原帖由 tomatolala 於 11-1-25 13:22 發表
一餐半餐都可致肥,除非你加運動,或早上預留quota,或就住食,就唔會出事,仲有外面好salty,可能是積水姐!但積水時,個fat rate應會低些!

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 on0li 於 11-1-25 11:09 發表
~我無收過張COUPON WOR 幾時派架

聖誕前的事了

洋房

Hihi 各位sisters,

我又來了, 成日忙都死, 真係想追住大家的topic都無時間

不過update 下我的進度, 而家4個月, 減左27lbs.. 不過12月中到而家都係平台, 上上落落都係12月的磅數, 各sis 對此有咩心得呀?

伯爵府

好媽媽勳章

做好啦....
http://hk.myblog.yahoo.com/msl-bk
無糖桂花高纖馬蹄糕
兩盆共切到26件左右....全部的材料應該加起來是6榖3菜左右...
簡單一點...6穀/24件...
每件應該係0.24份五穀!!

大宅

好底食喎,等食哂d蘿蔔糕再試吓先。

原帖由 ABCD媽咪 於 11-1-25 16:46 發表

做好啦....
無糖桂花高纖馬蹄糕
兩盆共切到26件左右....全部的材料應該加起來是6榖3菜左右...
簡單一點...6穀/24件.. ...

男爵府

今日peroid...磅數冇變,係唔係會咁架...已經食咗3日經前餐

cd媽...你成日整d嘢食...攪到我好想食...尤其係蘿白糕,砵仔糕...好想試整...

我想問煮食代糖咩牌字呢...同埋响邊到買呢

子爵府

醒目開學勳章

係咩?我6/12 join~~都無送比我~不過算啦~
今日上去msl~拎左d媽的蘿蔔糕食譜喇~
買齊料就試下整先~

原帖由 ABCD媽咪 於 11-1-25 15:53 發表

聖誕前的事了

伯爵府

好媽媽勳章

講...你都未必信
我屋企有五,六款代糖...哈哈..巴糖醇,麥牙糖醇,龍舌蘭糖漿..好多好多...
但主要我用的係splenda...係city super有售

原帖由 nochoice83 於 11-1-25 18:25 發表
今日peroid...磅數冇變,係唔係會咁架...已經食咗3日經前餐

cd媽...你成日整d嘢食...攪到我好想食...尤其係蘿白糕,砵仔糕...好想試整...

我想問煮食代糖咩牌字呢...同埋响邊到買呢 ...

大宅

唔係join 果時送架,係完左個programme 佢送比我。
原帖由 on0li 於 11-1-25 19:37 發表
係咩?我6/12 join~~都無送比我~不過算啦~
今日上去msl~拎左d媽的蘿蔔糕食譜喇~
買齊料就試下整先~

首頁

尾頁

跳至