時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

https://youtu.be/iuz7NBFBnQ8
必須看這視頻

其實在上週五前,即係環球時報過來香港實地報道831時間前,路透社和環球時報都有一段消息稱,林鄭試圖問中央能否回應撤回和設立獨立調查會,但被中央否決了,這消息被環球時報總編輯胡錫進否定,胡總和陶傑對話中說是假新聞,這次環球時報過來香港實地採訪和這個對話的視頻,都是破天荒直播給中國內地人民觀看的,可謂史無前例,當然引起國內很大迴響啦。
胡陶對話中胡總說這新聞是假的,他沒有收到任何關於林鄭咨詢中央問題的消息,和他也沒有收到任何中央高層否決的任何消息,他的意思是說林鄭講大話,或者新聞來源不正確,知道這個前提下,再看看以上蕭若元的youtube視頻才會明白很多。
真相大白了,但蕭生最後講到話現時香港警察是直接中央指揮的,不聽命于林鄭的,關於這點我給點意見,當然我一早就知道警察不聽林鄭或政府指令,但現在的中央有起碼兩個以上的司令部,習派根本無能力插手香港事務,甚至大灣區這已至福建省,這些地方都是江派的,即係說現在的警察聽命於江派中央勢力,甚至連習大大都無權干涉,林鄭有可能夾在中間,所以這次大膽爆料,林女士確係需要點勇氣才可以的,這次我佩服她了,其實想一想,上次與年輕人對話錄音就出來,這應該是她所為,講到如果設立獨立調查會,警察會引起極大迴響,已經有意想跟大家講她有難處了,我能理解她所在位置,我可以原諒她。

hungng    發表於 19-9-3 09:25

大宅

回覆樓主:

文宣,任何謠言都改變不了我們對林鄭和警察的支持

大宅

kenstin 發表於 19-9-3 01:52
必須看這視頻

系 文宣!

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

littledot 發表於 19-9-3 13:53
唔好話根本唔信呢段咁嘅所謂消息,就算係,警察執行職務,拘捕暴徒有咩錯?唔撐警察唔通撐暴徒?
你問"自 ...

嚴格來說老蕭說的不是消息,是事實,今朝林鄭都有回應。
究竟是林鄭本身特意流出來,還是習想林鄭流出來,那就不得而知了,我估計同老蕭一樣,偏向後者,因為爆任何料在中共來說都是死罪,比個天比林鄭做膽都不敢做。
習想講咩?如果你睇埋我上個月18號post出來的“三個不要”,你大約可以理解習的意思,那篇“三個不要”應該是出自於習的,所以正如我之前說的,習正處於困局當中。

禁止訪問

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

奇異果小邱 發表於 19-9-3 13:48
睇完都唔係好明

如果講說話,要人唸或者分析咁耐先理解到,估呢一句話應該好有問題或者有心人用來做文章去曲 ...

無追開是比較難跟,所以睇埋我的引子,或許會有點幫助。

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 tutik 的帖子

慘在多人鍾意聽 '才子'

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

老蕭... 謠言專家

瑪瑙宮

kenstin 發表於 19-9-3 11:07
中共歷年來何時停止派系鬥爭過?從來沒有。

派系鬥爭何止中共有呢?

公爵府

kenstin 發表於 19-9-3 08:57
這次是經林鄭把口作實,等你地明白現在的警察,您們還怎麼撐得落手。
盲撐國家會有咩後果?現今是什麼世代 ...

唔好話根本唔信呢段咁嘅所謂消息,就算係,警察執行職務,拘捕暴徒有咩錯?唔撐警察唔通撐暴徒?
你問"自己人打自己人,打得落手嗎?",呢句你唔係應該去問吓啲暴徒先,幾多市民俾佢哋打到頭破血流?早日係東涌有件死垃圾捉住人隻手係咁銼,想整斷人隻手,係唔係人呀?不斷出殺傷力強武器佢哋有冇手軟?有冇顧吓人哋條命?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

睇完都唔係好明

如果講說話,要人唸或者分析咁耐先理解到,估呢一句話應該好有問題或者有心人用來做文章去曲解。

大宅

回覆樓主:

成日啪針,可能又夠鐘上電。

男爵府

kenstin 發表於 19-9-3 01:52
必須看這視頻

由習近平 拎曬大權加終身制度
江已經係 退休人士
距地深明在玩落去 共產黨就會亡黨
所以交權俾新一代去搞

男爵府

hoforum 發表於 19-9-3 09:08
老蕭九 up 都好信?
佢次次 Up, 有邊次唔登?

多年發展 共產黨理念係正確
民主 同共產 曾經都試過
中國搵到自己既方法。 證明都幾成功。
香港本來都會成功 可惜
d人民 不知足 咩都要管。導致好既嘢 濫用變壞了。

複式洋房

D大調卡農 發表於 19-9-3 09:12
成日系度自欺欺人話軍隊幾個司令部,話習大大指揮唔到,話江派點點點,如果真係唔得,早幾年咁難搞的軍隊改 ...

分析得好有道理

男爵府

okey 發表於 19-9-3 12:19
連登仔都討厭佢既人都仲有人去聽佢講野? 佢患左超級妄想症既人.
連登仔同佢改左個花名叫"燒山" ...

男爵府

LOVEMANDY 發表於 19-9-3 11:29
講個緊要機密你聽,習大大搵人研發緊專比曱甴食既,被迫害妄想症藥,唔好比咁多人知,得我同你知咋
...

餐廳食緊嘢,笑咗出來

大宅

至憎睇老肅
見到佢 一定唔會睇
Yesmee

別墅

連登仔都討厭佢既人都仲有人去聽佢講野? 佢患左超級妄想症既人.
連登仔同佢改左個花名叫"燒山"
別回覆文宣帖

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

cloud331 發表於 19-9-3 09:59
警察因暴徒而來,支持警察。

Well said.
支持警察

首頁

尾頁

跳至