時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

大陸從來都無政治犯的,他的罪名是“叫雞”,相信你們還記得他吧?

總共6集,值得看看!

https://www.youtube.com/watch?v=w5Sc6AVq9k4&t=90s
https://www.youtube.com/watch?v=-ehPTKCjbs8
https://www.youtube.com/watch?v=g3np7KduzRc&t=439s
https://www.youtube.com/watch?v=6CGMcdF4CEY
https://www.youtube.com/watch?v=f9rEQ0BAeK8
https://www.youtube.com/watch?v=53G3L_I21oo

複式洋房

回覆樓主:

我見到有個forum叫佢做叫雞master

珍珠宮

畀面勳章

kenstin 發表於 20-1-15 17:20
"是"就是"是","非"就是"非","不同政見"跟"是非黑白"完全無關,你是個是非不分的小人,跟你討論人格都是 ...

是是非非, 是非非是, 都未識分, 孰是小人也未可知, 可鄰也!

瑪瑙宮

叫雞師

公爵府

好媽媽勳章

kenstin 發表於 20-1-11 18:57
太搞笑了,不單止叫雞叫到六親不認,還要著草唔敢留係香港同台灣,認真奇文。
大陸打壓雞蟲啲力度真係唔講 ...

你擔心自己戴綠帽啦
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

小肥兔 發表於 20-1-15 14:16
一個不停去消費雞蟲的人, 人格會有幾高? 一個為政治立場顛倒是非, 人格會有幾高? 雞蟲已過氣, 找過第二 ...

"是"就是"是","非"就是"非","不同政見"跟"是非黑白"完全無關,你是個是非不分的小人,跟你討論人格都是白費力氣,行遠點吧!小人!
一個文明社會可以容納不同政見,但在你的世界裡,不同政見就是顛倒是非,就算中共也為之汗顏,你這類小人,不值得就在BK,返回你的原始森林吧!

珍珠宮

畀面勳章

kenstin 發表於 20-1-15 14:11
你總是喜歡說他人的人格問題,你的人格屬高屬底我不知道,我也不想知,我只知道你,可悲!
...

一個不停去消費雞蟲的人, 人格會有幾高? 一個為政治立場顛倒是非, 人格會有幾高? 雞蟲已過氣, 找過第二個目標嚟進行宣傳吧

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

小肥兔 發表於 20-1-15 12:30
你可以欺騙你自己, 但唔好祈望人地都跟你一樣層次

佢是不是雞蟲, 答案在你心裡

你總是喜歡說他人的人格問題,你的人格屬高屬底我不知道,我也不想知,我只知道你,可悲!

珍珠宮

好媽媽勳章

小肥兔 發表於 20-1-15 12:30

同雞蟲比都咁開心,要求真低

珍珠宮

畀面勳章

kenstin 發表於 20-1-15 12:15
如果這條雞蟲因為不怕強權,而勇敢地講出事實,讓公義得以彰顯,這樣的雞蟲比你我強千百倍。
如果他真是雞 ...

顛倒是非, 是你人格問題, 可憐!

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

小肥兔 發表於 20-1-15 10:56
一條雞蟲, 除咗促進賣淫業經濟圈外, 仲可以有咩社會價值, 不停搬佢出嚟, 冇其他招數?
...

如果這條雞蟲因為不怕強權,而勇敢地講出事實,讓公義得以彰顯,這樣的雞蟲比你我強千百倍。
如果他真是雞蟲,除促進淫業,也為我們講出可笑的故事,也比你強,即係說你就連雞蟲都不如。

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

一條雞蟲, 除咗促進賣淫業經濟圈外, 仲可以有咩社會價值, 不停搬佢出嚟, 冇其他招數?

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

louisa_hk 發表於 20-1-14 21:50
其實工作係咪佢自己放棄都冇人知係咪!
所以你可能被佢D視頻模糊了,其實有D嘢可能好簡單,唔好諗得太複雜 ...

你既然有朋友在英國領事館度做,自然知道他工作情況,但這點不重要,重點係你話距人格有問題,自然有你原因,你不願講就算啦。
我也沒有推測什麼,只係不知應不應該信他,信他就感覺中共這樣做有點恐怖,不信他,又無理由叫完雞咪算咯,係都要搞到甘大鍋為咩呢?還要六親不認甘嚴重,食完飯無事做,作個古仔玩大距?

男爵府

kenstin 發表於 20-1-14 21:09
我認識他,我只係看過他的視頻,睇來你應該未睇了。
人格有問題是你的評語,是根據你朋友在英國大使館工作 ...

其實工作係咪佢自己放棄都冇人知係咪!
所以你可能被佢D視頻模糊了,其實有D嘢可能好簡單,唔好諗得太複雜!另你所講嘅嘢只係你自己推測而己,所以你可繼續你嘅猜測,我亦都唔會同你辯論啲乜嘢,冇意思!

珍珠宮

回覆樓主:

叫雞叫出個未來

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

louisa_hk 發表於 20-1-14 18:49
另外你講到好似識佢本人咁?你認識他嗎?

我認識他,我只係看過他的視頻,睇來你應該未睇了。
人格有問題是你的評語,是根據你朋友在英國大使館工作,即係話你朋友講左啲有關鄭文傑的某些咨詢,而引致你判斷他的人格有問題,而我就只係睇左他的單方面獨白視頻,我當然不會對他人格作任何判斷,如果你有咩料暴,而足以令大家都感覺他人格有問題的,不妨講講,等我地八下,但如果你唔方便講,甘就說他的人格問題,我覺得不太妥當,希望大家凡事都要有根有據。
我只係簡單的推論,如果他有叫雞,即係視頻都是講大話,如果無叫雞,即係被屈,至於工作,如果他選擇離開香港,自然要放棄啦,小學生都明白的道理。

補充內容 (20-1-14 21:10):
我打錯字,我是說我不認識他

男爵府

kenstin 發表於 20-1-14 14:23
如果距講既野是真的,即係話距受緊政治逼害,距選擇離開香港這個對自己有人生危險的地方,而選擇了講出他 ...

另外你講到好似識佢本人咁?你認識他嗎?

男爵府

kenstin 發表於 20-1-14 14:23
如果距講既野是真的,即係話距受緊政治逼害,距選擇離開香港這個對自己有人生危險的地方,而選擇了講出他 ...

因我認識有人係英領工作,所以先咁講

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

louisa_hk 發表於 20-1-14 13:56
佢嘅人格一定有問題,如果唔係英領都會出聲保佢啦!洗咩連工都冇埋呀!
...

如果距講既野是真的,即係話距受緊政治逼害,距選擇離開香港這個對自己有人生危險的地方,而選擇了講出他認為的真相,自然不能就在香港啦,即使去到台灣都不能感覺安全,去了英國,甘在億香港英國領事館的工作自然不能繼續啦,這麼簡單的邏輯你應該有吧?

男爵府

佢嘅人格一定有問題,如果唔係英領都會出聲保佢啦!洗咩連工都冇埋呀!

首頁

尾頁

跳至