嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問Unicharm winniethepooh(nb)初生嬰兒應該用到幾多包嫁??因為我諗住上網訂定一d(nb)碼一d(s)碼...但就唔知(nb)碼應該用到幾多包先轉(s)...但阿b出世後...日頭會比佢用尿布...唔知我應該訂幾多包(nb)碼先岩呢...???

大宅

有冇媽咪知呀???

複式洋房

好睇你bb幾大隻,我就覺得unicharm(nb)
比大王nb、妮飄nb size細d,所以我建議
你唔好訂咁多nb...

大宅

咁如果訂一包(nb)會唔會太小呢??

原文章由 COFFEEQQ 於 07-9-10 19:27 發表
好睇你bb幾大隻,我就覺得unicharm(nb)
比大王nb、妮飄nb size細d,所以我建議
你唔好訂咁多nb...

大宅

原文章由 siuchu318 於 07-9-10 21:15 發表
咁如果訂一包(nb)會唔會太小呢??
其實好睇 bb 大細, 好似我個係中碼 b 就用左8包
pampers nb :-P

男爵府

其實到你生左的時候, 好多朋友都會買尿片比你,所以買2-3包都ok架啦.

我之前都係買左2包 nb, 之後屋企已經有12包 nb啦.

我之後買 s 碼, 都隻隻牌子都試下, (可能我貪新鮮啦, 樣樣試下至知邊隻適合阿b用), 不過之前如果有取尿片sample, 可以用左先至買, 因為各牌子的大小,柔軟性度都不一樣.

unicharm比較係我最鐘意的, 不過size一般, goon就大size多d啦, 仲大過pampers nb, 我覺得goon的nb = pampers的 s碼.
分享煮食的樂趣, 是減壓的一種好方法!

大宅

我用咗4包nb unicharm winnie the pooh,我bb係中碼~ nb片片唔好用太大,因bb出世後,如用nb片片太大的話,會好易漏尿~
[link=http://www.TickerFactory.com/][image noborder]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;29/st/20101228/dt/14/k/e4b9/preg.png[/image]
[/link]

大宅

goon 同 unicharm winnie the pooh 的nb 尿片我各買一包先,都共有成124片,唔夠先再買。

雖然goon 話用到5kg,unicharm 就可以用到6kg,不過有mama 話 unicharm 條片細過goon,我想請教有經驗的mama,比較goon 同 unicharm winnie the pooh 的nb 尿片,應該用邊包先,邊隻片片大d。

大宅

原文章由 siuchu318 於 07-9-10 17:34 發表
我想問Unicharm winniethepooh(nb)初生嬰兒應該用到幾多包嫁??因為我諗住上網訂定一d(nb)碼一d(s)碼...但就唔知(nb)碼應該用到幾多包先轉(s)...但阿b出世後...日頭會比佢用尿布...唔知我應該訂幾多包(nb)碼先岩呢... ...

我覺得你唔好買unicham喇,我一開始用nb時都有買過一包unicham,同妮飄冇分別,係價錢貴過妮飄囉。係咁不如買妮飄好過,bb用到現在都係用妮飄,真係唔錯,吸屎尿力都好。so far,未試過漏先囉。

男爵府

我覺得unicharm winnie the pooh 比 nepia好好多wor! nepia又厚又焗, 而且吸水麻麻地, bb pat pat唔乾爽, 我bb一用nepia個pat pat就紅, 反而我覺得goon同unicharm差唔多, 一樣咁好用!

原文章由 泡泡浴 於 07-9-11 14:56 發表

我覺得你唔好買unicham喇,我一開始用nb時都有買過一包unicham,同妮飄冇分別,係價錢貴過妮飄囉。係咁不如買妮飄好過,bb用到現在都係用妮飄,真係唔錯,吸屎尿力都好。so far,未試過漏先囉。 ...

男爵府

我又係goon 同 unicharm winnie the pooh 的nb 尿片各買一包, 我當時就用unicharm先, 因為unicharm細條好多, 用晒就用goon! goon真係比其他牌子大條, 我bb一個月大仲用緊nb碼, 但unicharm就要用s碼lu!

原文章由 amy_lee 於 07-9-11 12:56 發表
goon 同 unicharm winnie the pooh 的nb 尿片我各買一包先,都共有成124片,唔夠先再買。

雖然goon 話用到5kg,unicharm 就可以用到6kg,不過有mama 話 unicharm 條片細過goon,我想請教有經驗的mama,比較goon 同 unicharm win ...

複式洋房

原文章由 cherriemama 於 07-9-11 15:39 發表
我又係goon 同 unicharm winnie the pooh 的nb 尿片各買一包, 我當時就用unicharm先, 因為unicharm細條好多, 用晒就用goon! goon真係比其他牌子大條, 我bb一個月大仲用緊nb碼, 但unicharm就要用s碼lu!

...

同意,我都係咁話...

大宅

請問unicharm winnie the pooh同goon既s碼, 大概一包幾錢呀? 謝!!

大宅

原文章由 cherriemama 於 07-9-11 15:39 發表

...

明白晒,唔該

大宅

唔該哂你地既意見...我已經訂左喇...^^

男爵府

卓悅&信享都係賣$85! :loveliness:

原文章由 小肥朱 於 07-9-12 09:26 發表
請問unicharm winnie the pooh同goon既s碼, 大概一包幾錢呀? 謝!!

大宅

siuchu318,
請問你在那兒訂? 同埋價錢如何? Thanks!

原文章由 siuchu318 於 07-9-13 23:46 發表
唔該哂你地既意見...我已經訂左喇...^^

大宅

www.bbboomhk.com
我係到訂Unicharm winnie the pooh既尿片...因為都比信亨平...信亨既Unicharm wtp(nb)同埋(s)都賣緊$85包...
但bbboom就賣(nb碼)60片$76....(s碼)54片$84...
同埋佢地都算快...因我個日晚上落左order...到第2日早上佢地已經打比我話即日可以送貨比我了...

原文章由 candypoon 於 07-9-14 09:57 發表
siuchu318,
請問你在那兒訂? 同埋價錢如何? Thanks!

男爵府

nb碼就真係bbboom平好多, 但s碼就唔差得太遠! 不過bbboom要買滿$600先免費送貨, 咁每次咪要買定好多包! 而且bb大得好快, 如果買定咁多包, 分分鐘d片未用晒就唔o岩著lu!

原文章由 siuchu318 於 07-9-14 11:40 發表
www.bbboomhk.com
我係到訂Unicharm winnie the pooh既尿片...因為都比信亨平...信亨既Unicharm wtp(nb)同埋(s)都賣緊$85包...
但bbboom就賣(nb碼)60片$76....(s碼)54片$84...
同埋佢地都算快...因我個日晚上落左ord ...

大宅

買滿$300都已經可以送的...不過要比多$30運費...

原文章由 cherriemama 於 07-9-14 11:56 發表
nb碼就真係bbboom平好多, 但s碼就唔差得太遠! 不過bbboom要買滿$600先免費送貨, 咁每次咪要買定好多包! 而且bb大得好快, 如果買定咁多包, 分分鐘d片未用晒就唔o岩著lu!

...

首頁

尾頁

跳至