烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:比你地毒親,我今日係永安買左喇

原帖由 shun2010 於 14-06-21 發表
比你地毒親,我今日係永安買左喇
Metoo

kenstin  貪距可以拆出來洗嘛。  發表於 14-6-22 13:30

大宅

回覆 kenstin 的帖子

Kenstin 師傅 ~ 多謝你嘅食譜, 我今日整左試下減左牛油至20g, 無雲尼拿油改左幾滴杏仁油, 老公話好好味之前用班粉整無咁好食

大宅

大宅

之前都想買Kenwood, 但周圍都無貨又一係要陳列品, 所以先淘部黎玩住先

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

回覆 麵包阿媽 的帖子

唔使客氣,我都系跟這裡jm的食譜,平時好少整格仔餅,我多數用距既飛碟多士塊板多。

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

kenstin 發表於 14-6-17 14:58
跟這裡jm的食譜:http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=11979313&extra=page%3D2
好吸引呀~~~
雖然我鍾意雞蛋仔多D
不過似雞蛋仔味嘅格仔餅一樣令人流口水……

kenstin    發表於 14-6-23 22:38

侯爵府

加牛油,煉奶,花生醬,砂糖,肥C都要食

又或者加球雪糕

kenstin  雪糕啊!  發表於 14-6-23 22:39

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

引用:跟這裡jm的食譜:http://www.baby-kingdom.

原帖由 kenstin 於 14-06-17 發表
跟這裡jm的食譜:http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=11979313&extra=page%3D2
請問可以整幾塊格仔餅? 今日試咗整(買了盒新泡打粉), 唔知點解發得唔好。 上面啲格仔好淺。啲粉漿已蓋過下格啲格仔面
會不會同攪粉的時間、手勢有關?!

kenstin  要轉下部機架。  發表於 14-6-25 15:36
大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

首頁

尾頁

跳至