時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

支持香港政府
支持香港警察

大宅

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

姬絲汀汀 發表於 19-9-1 22:57
政府可否講比我地知佢想點解決?日日係咁唔係辦法。唔係平平淡淡出篇新聞稿就算。可唔可以比信心我地?而家 ...

同意

珍珠宮

好媽媽勳章

香港根本只是中美博奕嘅棋子,侵侵出到口,中國肯讓步不然香港會更慘,很無奈但鬼叫香港又咁多蠢人⋯⋯中國同政府都被綁手綁腳,好難搞,大家要團結,槍口對外,唔好中奸人計

男爵府

414928 發表於 19-9-1 22:46
香港已經係嚴峻的關口,經過兩個多月被暴徒的滋擾,大家心中有怨是可以理解的。暴徒只有一個目的就係奪權, ...

公爵府

ching72 發表於 19-9-1 23:04
對丫,現在搞掂班暴徒先,政府政策係長遠的事,要給些時間
要搞掂班暴徒, 就係要政策....

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

邊個不正面回應搞到宜家甘?當然係政府,但政府點解會不回應啊?因為政府後面還有警察,而警察後面還有啊爺,現在是阿爺是最高指令,警察執行,政府附和。所以相信無邊個會支持政府的了,但就有不少人支持警察,我是支持警察的,但只限於白警,我不支持黑警,尤其是省港奇兵,或是臥底黑警,製造事端的就是這批人。

子爵府

支持政府
支持警察
一致對抗暴徒

複式洋房

rb2016 發表於 19-9-1 22:57
我好想支持林鄭,但政府除左識講“譴責”,為我們小市民做過啲乜?!
我覺得“好打得”嘅係香港警察,唔係 ...

唔好動摇,支持警隊

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

姬絲汀汀 發表於 19-9-1 22:57
政府可否講比我地知佢想點解決?日日係咁唔係辦法。唔係平平淡淡出篇新聞稿就算。可唔可以比信心我地?而家 ...

政府部署點可以對外講架,但我相信唔係咩都無做,政府內部都有好多黃人,是否即炒就解決到問題?低級還可以,高級點處理?食環署長就係深黃,所以流燶牆無人清,除左佢可能還有更多,要處理而唔影響當前問題是有難度亦需要時間,民意唔大幅轉向,政府好難做野,但香港背後還有中國,一定睇住香港,因為最唔想香港獨立就係阿爺,抱怨過後請繼續支持,香港未來靠自己救阿!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

maomaofafa 發表於 19-9-1 22:59
其實有邊個比政府更加想打爆啲暴徒, 但香港不是新加坡, 不可以學李光耀咁強硬, 不可以學美國用真槍射殺示威 ...
對,希望多D人看到你寫嘅嘢

大宅

kenstin 發表於 19-9-1 23:10
邊個不正面回應搞到宜家甘?當然係政府,但政府點解會不回應啊?因為政府後面還有警察,而警察後面還有啊爺 ...

文宣,請你不要在這裏借題發揮了,政府唔係冇回應係唔答應姐

珍珠宮

好媽媽勳章

邊個不正面回應搞到宜家甘?當然係政府,但政府點解會不回應啊?因為政府後面還有警察,而警察後面還有啊爺 ...

誣妄不止。心欺造奸。則有塵穢屎尿污言。如塵隨風。各無所見。沉溺騰躍。飛墜漂淪苦報等事。是故諸佛色目欺誑。如同劫賊。菩薩見誑。猶踐蛇虺。我與眾等。從無始來。至於今日。而尤不知欺誑蛇虺。曾未遠離。或隨誑習。心計異端。口發誣言。
見言不見。聞言不聞。知言不知。作言不作。面是背非。哄騙無知。背恩負義。而親不親。誑妄說法。瞞昧愚倫。言已則高登聖位。毀他則墮在凡夫。而不知自入見坑。牽人入獄。將招苦報。無量無邊。

將招苦報。無量無邊。
將招苦報。無量無邊。
將招苦報。無量無邊。
將招苦報。無量無邊。
將招苦報。無量無邊。

男爵府

大家要團结一致,政府雖然有不足之處,但現在非常時期,阿爺又每日都有“出聲”,逐一清算。總會有雨過天晴的一日。秋後算悵好快來臨!

414928    發表於 19-9-1 23:20

男爵府

ChuChu0808 發表於 19-9-1 22:52
我支持警察,但對政府愈來愈失望

我都係

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

414928 發表於 19-9-1 22:46
香港已經係嚴峻的關口,經過兩個多月被暴徒的滋擾,大家心中有怨是可以理解的。暴徒只有一個目的就係奪權, ...

我不滿政府對暴徒太仁慈,但點不滿都好我唔會反政府,如果林鄭多d露面多d表態,支持佢嘅市民會多好多。

男爵府

yttt 發表於 19-9-1 23:14
大家要團结一致,政府雖然有不足之處,但現在非常時期,阿爺又每日都有“出聲”,逐一清算。總會有雨過天晴 ...

認同

禁止訪問

男爵府

自已香港自己救,現階段一定要齊心,不要分化, 槍口一致對外!
支持香港政府!支持香港警察!

414928    發表於 19-9-1 23:22

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

tp-windy 發表於 19-9-1 22:57
雖然政府都有好多不足地方, 但呢個時候,大家團結起來,一致對付咗公敵--班暴徒先,解決咗最重要嘅事先, ...

多謝你明白問題所在,先放下成見,一致對外。

大宅

你返返去連登啦死曱甴

首頁

尾頁

跳至