時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

"一國兩制,高度自治"已經成為歷史。中共一野就綁架左成個警隊,幫距在香港實行國內的維穩法,林鄭有勇氣的反抗,警察卻無力地跟從,以後的香港還是香港嗎?不久的將來,現在的年輕人,經過這次運動的洗禮,他們將會成為社會的骨幹,他們會對中共有什麼樣的看法?種種黑幕被人民看清,他們會如何面對中共?難道真的要從國內轉移大量已被洗腦的愚民,過來替代這批看過真相的香港人嗎?
香港是個開放的自由社會,要洗腦根本不可能,林鄭這次勇敢的洩露中共真正面目,警察總有一天會明白,香港人總有一天會醒來,即使有一天這場運動停了下來,但香港人的心總有一根刺,當時候到了需要把它拔掉的時候,還是會重新滲血的。

那邊的星星    發表於 19-9-4 11:55
大米愛老鼠    發表於 19-9-4 11:40
RVP_FB    發表於 19-9-4 11:22
hungng    發表於 19-9-4 11:17

男爵府

我情願要你口中黨警都唔要暴徒,
警察無無磚打爛人哋間屋,
警察無起暴徒嘅家人底,
警察無叫暴徒死全家禍必及家人。
警察無破壞香港設施,無向人群掟汽油彈,
警察無晚晚係我樓下喪叫,
警察無阻學生返學,阻人返工,
警察無係機場傷害遊客,延誤航班
我需要警察,不要暴徒
香港需要警察,不要暴徒

Aurorasea    發表於 19-9-4 14:15
612    發表於 19-9-4 12:25
mingjan    發表於 19-9-4 12:08
wendy17wendy    發表於 19-9-4 11:19
hungng    發表於 19-9-4 11:17

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

你被尾國佬洗腦就真!清醒下啦!
林鄭係軟弱因為以前未試過有咁多暴徒夾埋政府入面D黃人反政府!搞港獨!警隊還是香港警隊!唔好再老作!文宣!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

複式洋房

講到洗腦,最佳嘅手段就係通過教科書,點解呢,因為小朋友都係白紙一張,佢地未有形成自己嘅價值觀同埋世界觀,教科書嘅作用就係引導佢地形成價值觀世界觀,所以世界各國都會有類似於國民教育嘅內容,就係要國民從細就形成國家觀念,做一個守法嘅公民,當然如果能夠愛國就更好,國家穩定勝過一切。

不過呢,香港卻好特殊,香港無國民教育,因而香港嘅年輕人並無形成國家觀念,價值觀世界觀就更加免談啦,因為通識科已經將整個世界扭曲曬,你話洗腦吧,特區政府無推成國民教育,內地政府又無辦法強行推行國民教育,有嘅就只有通識科嘅扭曲嘅教育,你話係邊個洗腦呢?

麻煩文宣隊派D高智商D嘅過黎踩場,唔好一直搵呢種垃圾,你以為黑心錢好賺啊?要智商,要能力架垃圾!!!!!!!漢奸都唔係人人都可以稱為漢奸,你呢種只不過係小嘍啰,連炮灰都不如。

大米愛老鼠    發表於 19-9-4 11:41
Miulo    發表於 19-9-4 11:33
weldrick    發表於 19-9-4 11:31

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

暴徒、賣國賊遲早冇好結果!

支持香港警察!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

男爵府

回覆 RVP_FB 的帖子

非常正確。 香港須要國民教育

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

文宣依兩日你好勤力發帖搞分化喎!
你講得啱,年輕人經過今次嘅"洗腦",將來成為社會嘅"禍害",真可悲!

瑪瑙宮

kenstin 發表於 19-9-4 11:03
"一國兩制,高度自治"已經成為歷史。 ...

幾時成為左歷史?

反共嗎?

侯爵府

隻文宣曱甴又開post, 曱甴味嗅到吖

男爵府

"一國兩制,高度自治"已經成為歷史。中共一野就綁架左成個警隊,幫距在香港實行國內的維穩法,林鄭有勇氣的 ...
如果一國兩制已經成為曆史,根本唔會有今日啲暴徒周圍破壞,你都無可能仲係度出言侮辱香港警察。你無恥之處係一邊享受一國兩制下給予你嘅自由,一邊高呼一國兩制已成曆史。你唔會係好人。

Miulo    發表於 19-9-4 11:35

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

"一國兩制,高度自治"已經成為歷史。中共一野就綁架左成個警隊,幫距在香港實行國內的維穩法,林鄭有勇氣的 ...

嚴格嚟講係 中國 香港警察

大宅

回覆樓主:

點解成日來送死,呢度唔係兒登,去嗰邊大把曱甴認同你!

侯爵府

社會骨幹?靠你們?哈! (當然,還有很多正常青少年的!在學校大吵大鬧的,只是少數)。

One country , two systems:

The Constitution prescribes that the NPC( National People’s Congress) is the supreme institution of authority, vested with national legislative power. Also, according to the Constitution, the NPC is vested with the power to establish special administrative regions and to prescribe the systems for such regions. Therefore, both the establishment of the Hong Kong Special Administrative Regions (HKSAR) and the high degree of autonomy enjoyed by the HKSAR stem from the exercise of sovereignty by the Central Authorities derived from the powers of the Constitution.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

香港係俾班暴徒攪到唔似香港
呢一代年青人俾賣國政棍洗腦後
根本將來只會被中國有為年青人取代

侯爵府

文宣不用分化
只會令我更支持警察執法

男爵府

陪月勳章

支持黨警察都唔支持暴徒

伯爵府

如果真係黨警就好,因為你班黑曱甴已經會死左好耐。香港已平靜返好耐。

只有香港警察先咁仁慈。

大宅

究竟我是誰 發表於 19-9-4 11:21
嚴格嚟講係 中國 香港警察

禁止訪問

別墅

口罩
头部装备
品级:史诗
精神+1000
智力-1000
效果:呼喊声更大,自信心更强,天不怕地不怕,走路带风。
副作用:被强制取下口罩使用者将进入小丑/影帝状态。
灵台无计逃神矢,风雨如磐暗故园。寄意寒星荃不察,我以我血荐轩辕

首頁

尾頁

跳至