懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

09年10月預產的媽媽(Part 1)

09年10月預產的媽媽(Part 2)

09年10月預產的媽媽(Part 3)

別墅

原帖由 黑白豬 於 09-6-24 20:55 發表
我99直頭不停甘問我做乜唔去政府生,又話佢個個女(我果d姑9)都係政府生,都係好地地,其實係我C6想我同bb舒服d、安全d,所以先決定去C+生之嘛!不過我C6無解釋到,所以99一直覺得我晒我C6既錢 ...

不用理她啦,我之前都是同你一樣呀,奶奶不停問我為什麼不去政府生呀,去政府生可以慳返好多$,可可以用來補身,我同她解釋一次之後她都是不明白,都是不停問同講她的朋友都是在政府生之類說話,我之後叫我老公同她講了一次之後她都不夠膽在講啦,因為老公話是他的意思是他想擇時間比b出生。

別墅

原帖由 黑白豬 於 09-6-24 21:09 發表
我C6好孝順架,佢唔會點出聲!不過好彩我62幫我,話:"咪由得佢地囉,有乜所謂!"我62份人幾開通架,都唔明點解99份人甘,62都頂得99順

我99這段時間不停前向我c6投訴我啦,我c6都是同我講返,而他都是站在我這邊,所以我都是不理我99呀,由的她投訴,只要c6在我這邊就ok啦。因為有一段時間我真是想同她開戰。

禁止訪問

別墅

bubesea/10月13日/周永/聖保羅

複式洋房

寶寶龍, 小心身體呀! 保重!! 唔好太傷心, 要嚟始終要嚟, 要走, 留都留唔住! 呢 個係我個人經驗嘅口頭嬋, 今次唔得, 身體好番再嚟過:)

別墅

原帖由 CBabeY 於 09-6-25 00:11 發表

其實我可唔可以group埋我響唔同地方買o既野, 俾一個standard o既運費架??thz

不可以的,如果你買a鋪$1000就比a鋪的運費,不可以買a鋪又買b鋪加埋一個運費,因為不同公司的,而且不同公司有不同的運送公司。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

準媽媽反對下週放H1N1病人到社區

我地要反映, 命仔悠關, 請幫手PUSH UP以下既LINK:

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2398775-1-1.html

人數夠會send條link去東方日報.
birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

複式洋房

原帖由 寶寶龍 於 09-6-24 14:09 發表
Hi all,

上星期去照結構, 醫生話我bb胎水好少, 個刻開始我已經好唔樂觀........最終, 起星期日, bb都離開左我喇, 由於個過程都好痛苦, 所以我都唔想多講影響大家既心情.

jkfamily, 麻煩你delete左我個名啦. 多謝 ...

知道呢個消息,我好難過,寶寶龍一定要堅强,bb離開或許系天意,你唔好太多傷心呀!祝福你早日康復!

男爵府

畀面勳章

原帖由 @陳師奶@ 於 09-6-24 17:15 發表

我係11點發生架:-( 老公又唔係身邊:-( 下次見到d大陸大肚婆拎住d尿要小心阿 :-(

d姑娘咁都唔理, 我即時會用電話影低d movie擺上網, 跟住一定去HA投訴, 地下濕哂跣親其他人點算, 仲有見到咁都唔幫手, 做下樣拎紙巾俾你都無...做到麻木都唔係咁呀!!

男爵府

畀面勳章

Hi all,

上星期去照結構, 醫生話我bb胎水好少, 個刻開始我已經好唔樂觀........最終, 起星期日, bb都離開左我喇, 由於個過程都好痛苦, 所以我都唔想多講影響大家既心情.

jkfamily, 麻煩你delete左我個名啦. 多謝 ...

寶寶龍

知道呢個消息我覺得好唔開心, 希望你快d身體復原, 之後再努力!畢竟呢個係你同呢個bb o既緣

我祝福你身體健康, 下一個bb會健健康康!take care!!

男爵府

畀面勳章

原帖由 gulolo 於 09-6-24 13:59 發表
想問下大家high chair買combi定aprica好?

wingon sale係咪都值得係個度買呀?

我上次響永安買左特價hkd1998呢款, 如果比較平少少o個款, 我覺得combi同aprica都差唔多, 但呢款我會拎佢同combi貴d o個款比, 咁呢部個價錢係抵過combi 85折之後o既價

男爵府

畀面勳章

原帖由 terence_mandy 於 09-6-24 11:56 發表

不是好煩,但是看你買的野是大陸那裡的,如果是大陸外地如杭州的就要在大陸有大陸的人民幣戶口,就可以好快啦,不是好煩的,因為我剛剛買了,三天送到貨品啦 ...

其實我可唔可以group埋我響唔同地方買o既野, 俾一個standard o既運費架??thz

男爵府

畀面勳章

原帖由 pogo 於 09-6-24 10:07 發表
剛剛收到朋友個email, 真低死!
----------------------------------
改英文名真係要小心呀!

時限篇
Judy Fan (早D 返), Andy Fan (晏D 返), Jack Cheung ( 即將), Judy Heung(早D香),Trendy Lam(趁地稔)

食物篇
Rob ...

多謝分享, 內容好好笑呀!!

男爵府

畀面勳章

原帖由 @陳師奶@ 於 09-6-24 10:00 發表

收唔到阿

我收到你reply喇!!你再check check我o既reply啦!

男爵府

畀面勳章

原帖由 @陳師奶@ 於 09-6-24 14:05 發表
(純粹發洩)

今日去QE檢查 之後排隊驟尿 我自己就排第三 有個大肚婆 唔知要排隊 就成杯尿放係台面 之後佢發現要排隊時
佢就就咁攝入我前面 佢杯尿成杯跌左落地下 我就係咁 ...

你今日真係有個神奇o既遭遇, 真係戥你...

俾我係你, 我會即場剷爆個女人, 理得佢係本地定係大陸人, 而家唔係少少碰撞咁簡單, 係佢d唔知有無菌o既尿林到成腳到係, 調返轉我將我杯尿林落佢度會有咩諗法...不知所謂d人, 睇完都有火

你係咪響日間度睇呀??上次聽jkfamily講, o個度龍蛇混雜, 情況都幾恐怖, 我慶幸先去健康院睇, 下個月先返QE, 我覺得西九o既健康院值得一讚, 雖然都有好多大陸人, 但d姑娘同阿嬸都幾nice架!!

男爵府

各位:

回應已超過2000,請到Part 5繼續傾

Part 5
http://forum.baby-kingdom.com/vi ... age%3D1#pid35312736

別墅

Hi all,

So sorry to hear that!!! 唔知點講好,你要好好保重!!! TAKE CARE!!!!!

男爵府

各位:

回應已超過2000,請到Part 5繼續傾

Part 5
http://forum.baby-kingdom.com/vi ... age%3D1#pid35312736

大宅

原帖由 jkfamily 於 09-6-24 17:47 發表
katieyam,
welcome,已將資料加在首頁

其他媽媽:
曾寫過話要update的資料都已在首頁更新,大家得閒去look look

thanks jk family, 你好細心呀, 主動幫我改做囡囡! thanks!

首頁

尾頁

跳至