美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

教吓我. he he ~~
[

民房

請個別pm 與有關人士,請勿灌水。

大宅

有gym room嘅教練話, 想減手臂, 可以搵張高背chair or, 枱都可以 (睇高度), 背住佢, 兩手按住chair背/枱, 然後成個人慢慢坐底, 等隻手都同chair背/枱成90度角就停, 然後又慢慢上返嚟, keep住做30min, bye bye肉會好快bye bye...
但我覺得好辛苦, 超攰, 做左一排就放棄了~

大宅

如欲得知有關詳情,麻煩請直接PM 個別發表者。

請勿公開個人電郵以免日後可能遭他人用作廣告宣傳之用。多謝合作!!

伯爵府

好媽媽勳章

我結婚前試過去美容院做減手臂.
都OK
但唔keep得耐.
我估如果果時加埋運動, 會keep得好D

洋房

原帖由 joe33 於 09-6-15 10:09 發表
有gym room嘅教練話, 想減手臂, 可以搵張高背chair or, 枱都可以 (睇高度), 背住佢, 兩手按住chair背/枱, 然後成個人慢慢坐底, 等隻手都同chair背/枱成90度角就停, 然後又慢慢上返嚟, keep住做30min, bye bye肉會好 ...

我都做緊呢個,隔日做,要比d肌肉休息,每次做30下,
如果30mins會唔會好辛苦?我就做唔到!
[img][/img]15/4開始麥皮餐,目標減20磅 ^0^y

珍珠宮

畀面勳章

生完真係難減左肚腩& bye bye肉, 間都有跑步同做 gym, 但溴住阿女, 好耐先可以做一次, 依家試緊做機減, 希望做 6 次後可以見效啦....

子爵府

有gym room嘅教練話, 想減手臂, 可以搵張高背chair or, 枱都可以 (睇高度), 背住佢, 兩手按住chair背/枱, 然後成個人慢慢坐底, 等隻手都同chair背/枱成90度角就停, 然後又慢慢上返嚟, keep住做30min, bye bye肉會好 ...

個名叫"dip"對bye bye 肉有效,不過做全身運動有效D,最好是跑步加負重運動,可減肥又修身。

大宅

原帖由 cookingmama88 於 16-6-2009 01:15 AM 發表

個名叫"dip"對bye bye 肉有效,不過做全身運動有效D,最好是跑步加負重運動,可減肥又修身。

乜原來佢有名o架!
yes, 朋友話係針對bye bye肉o架! not全身減肥呢~
"跑步加負重運動"... 係咪一齊做? 攞兩個水樽去跑步?

洋房

原帖由 PUbb 於 09-6-14 19:34 發表
我pm咗俾妳, 希望幫到妳啦~~

民房

好似好攰,但又好想減,
等我試下呢個方法先!

洋房

I haven't received ur PM, please resend.

Thanks.

大宅

原帖由 cottonb 於 17-6-2009 09:35 AM 發表

好似好攰,但又好想減,
等我試下呢個方法先!

係"超攰"呢~

靠自己嘅方法, 通常都係辛苦d同耐d至見效, 但可能亦係last得最長久嘅方法!

洋房

吾好意思, 你個方法我吾係幾明,係咪背住chair or table
2隻手掌擺係table面上,然後成個人好似坐冇形凳咁樣慢慢坐低, 成90度角, 有冇相片或link睇呢?
有冇人可以教我呀,吾該!

禁止發言

大宅

原帖由 august15 於 17-6-2009 12:08 PM 發表

吾好意思, 你個方法我吾係幾明,係咪背住chair or table
2隻手掌擺係table面上,然後成個人好似坐冇形凳咁樣慢慢坐低, 成90度角, 有冇相片或link睇呢?
有冇人可以教我呀,吾該! ...

yes, 你講得都啱嫁嘞~
但係"手臂"成90度角, 唔係對腳喎~
對腳要放輕, 要用手臂力去支撐身體~ 會覺得手臂超攰!
sorry, 無相/link...

大宅

PM, check

原帖由 Win0501 於 09-6-14 17:50 發表
教吓我. he he ~~
joly --
http://jolyleong.spaces.live.com/

洋房

原帖由 joe33 於 09-6-17 12:36 發表

yes, 你講得都啱嫁嘞~
但係"手臂"成90度角, 唔係對腳喎~
對腳要放輕, 要用手臂力去支撐身體~ 會覺得手臂超攰!
sorry, 無相/link...

thanks

子爵府

原帖由 august15 於 09-6-17 12:08 發表

有冇人可以教我呀,吾該! ...

here is the link: http://www.youtube.com/watch?v=nx9gVDCnT84

子爵府

原帖由 joe33 於 09-6-16 12:14 發表

乜原來佢有名o架!
yes, 朋友話係針對bye bye肉o架! not全身減肥呢~
"跑步加負重運動"... 係咪一齊做? 攞兩個水樽去跑步?

跑步加負重運動分開來做,和隔日做有效D。攞兩個水樽去跑步怕容易受傷,去gym處做比較安全。

首頁

尾頁

跳至